Huvud programvara Arbeta med bilder i Microsoft Word
programvara

Arbeta med bilder i Microsoft Word

Arbeta med bilder i Microsoft Word
Anonim

Lär dig hur du öppnar, redigerar, komprimerar och mer

Hur du redigerar en bilds storlek i Word

Helst bör du formatera din bild i ett fotoredigeringsprogram, men du kan också använda Microsoft Word för att göra enkel redigering. Om du vill ändra storlek på ett foto i Word klickar du på det en gång och drar sedan en hörnruta in eller ut för att göra bilden mindre eller större.

Om du behöver mer precision använder du dialogrutan Formatera bild .

 1. Högerklicka på bilden och klicka sedan på Storlek och placering .

 2. På fliken Storlek i dialogrutan Layout ändrar du värdena i rutorna Höjd och Bredd för att justera bildens storlek (i tum).

  Ett annat sätt att ändra höjd och bredd är att göra det i procent. Ändra skalvärdena för att göra något som att göra bilden 75 procent av storleken den var, eller 120 procent osv. Aktivera låsformat för att säkerställa att höjden och bredden förblir proportionell.

 3. Klicka på OK .

  Hur komprimera en bild i Word

  Om du vill använda Word för att redigera foton, eller om du ofta inkluderar bilder i ditt Word-dokument, bör du bekanta dig med komprimeringsalternativen. Komprimering av Word-foton hjälper dig att begränsa filstorleken på dokument som innehåller bilder.

  Du kan inte komprimera bilder i Word Online.

  1. Klicka på bilden du vill komprimera.

   Om du vill komprimera mer än en bild i Word måste du fortfarande klicka på ett foto för att aktivera alternativen nedan.

  2. Öppna fliken Bildformat i menyn om den inte redan är öppen.

  3. Klicka på Komprimera bilder från Justera området på menyn.

   Om du inte ser den knappen, leta efter den lilla rutan med fyra pilar som pekar inåt.

  4. Välj ett komprimeringsalternativ:

   • Klicka på Apply endast på den här bilden om du bara vill komprimera den bild du har valt. Avmarkera det här alternativet för att komprimera alla foton i Word-dokumentet.
   • Klicka på Ta bort beskärda områden med bilder så att Word tar bort alla delar av bilderna som du tidigare har beskurat. Word raderar inte de beskurna områdena utan döljer dem istället så att du alltid kan gå tillbaka och ångra grödan. Med det här alternativet aktiverat sparar du utrymme eftersom de överskott som är beskurna tas bort permanent.

  5. Välj ett alternativ för upplösning eller målutgång:

   Beroende på din version av MS Word kan du se HD (330 ppi), Print (220 ppi), Screen (150 ppi), Web (150 ppi) eller E-post (96 ppi) . Välj en för att tvinga Word att spara bilderna med ett visst antal pixlar per tum, vilket indikerar bildkvaliteten. Om du inte är säker på vad du ska välja väljer du Använd standardupplösning eller Använd dokumentupplösning .

  6. Klicka på OK .

   Hur du redigerar bildlayout i Word

   Word ger en mängd olika alternativ för att ändra layouten på dina bilder. Till exempel kan du låta texten lindas runt fotot eller infoga bilden i linje med dokumenttexten.

   Klicka på bilden och öppna sedan Layout- menyn eller Format- menyn (Word 2013 och 2010). Av intresse är två ikoner i gruppen Ordna, för Position och Wrap Text . Dessa knappar öppnar utflygningsmenyer som möjliggör en mer exakt placering av både bilden och innehållet som omger den.

   Word Online-användare kan bara anpassa alternativen för wrap text, inte bildlayouten. Denna justering visas i menyn Format > Wrap Text .

   Hur man lägger till en bildtext till ett foto i Word

   En bildtext klargör din bild för läsarna. Det kan användas för att attributen till en specifik källa eller för att referera till en bild i en annan del av dokumentet.

   Bildtexter stöds inte i Microsoft Word Online.

   För att lägga till en bildtext, högerklicka på bilden och klicka på Infoga bildtext . Skriv texten i rutan i dialogrutan och lägg sedan till en relevant etikett eller position med rullgardinsalternativ. Använd knappen Numrering för att konfigurera automatisk bildtexter baserad på en specifik nummerstil, eller med tanke på kapitelindelningar.

   Redigera bildtexten när som helst genom att markera texten och skriva något nytt.