Huvud Digital kameror Trådlösa funktioner och funktioner i videokameror
Digital kameror

Trådlösa funktioner och funktioner i videokameror

Trådlösa funktioner och funktioner i videokameror
Anonim
 • Guider och handledning
 • tips och tricks
 • Nyckelbegrepp
 • Tips för mobilfotografering
 • avGreg Scoblete

  Image

  Frilansförfattare som täcker video- och konsumentelektronik för en mängd tryckta och webbpublikationer sedan 1999.

  Vi lever i en trådlös ålder, så det är bara naturligt att förvänta sig att våra videokameror hoppar på den trådlösa bandvagnen. Och de har, till och med. Idag överför fler och fler videokameror videodata trådlöst, antingen via Bluetooth- eller Wi-Fi-anslutningar. Leverantörer inklusive JVC, Canon, Sony och Samsung har integrerat en eller båda av dessa funktioner.

  Bluetooth-videokameror

  Bluetooth är en trådlös teknik som är mycket vanligt, särskilt i mobiltelefoner och digitala musikspelare, vanligtvis som ett sätt att trådlöst skicka musik eller röstsamtal från enheten till ett headset eller hörlurar. I en videokamera kan Bluetooth användas för att skicka stillbilder (men inte videoklipp) till en smartphone. I JVCs Bluetooth-videokameror låter en gratis app förvandla din smartphone till en fjärrkontroll för videokameran.

  Bluetooth gör det också möjligt för videokameror att arbeta med trådlösa, Bluetooth-aktiverade tillbehör som externa mikrofoner eller GPS-enheter. En sak du inte kan göra med en Bluetooth-aktiverad videokamera använder den trådlösa tekniken för att överföra HD-video från videokameran till en dator.

  Wi-Fi-videokameror

  Fler och fler videokameror har Wi-Fi-funktioner, så att du trådlöst kan överföra dina foton och video till din dator, till din hårddisk för säkerhetskopiering eller ladda upp dem direkt till en webbplats för socialt nätverk. Vissa modeller låter dig också trådlöst ansluta och överföra video och foton till mobila enheter, eller kontrollera videokameran på distans från en app på en smartphone eller surfplatta.

  Videokameror med Wi-Fi-kapacitet är både mer och mindre funktionella än Bluetooth-videokameror. De är mer funktionella eftersom de kan göra vad Bluetooth-videokameror hittills inte kan: överföra HD-video till en dator.

  Trådlösa downsides

  Medan fördelarna med att använda trådlös teknik i en videokamera är ganska uppenbara (inga ledningar!) Är nackdelarna mindre. Det största är det avlopp som det sätter på batteriets livslängd. Närhelst en trådlös radio slås på i en videokamera, den drar ner batteriet snabbare. Om du funderar på en videokamera med trådlös teknik, se noga till specifikationerna för batteriets livslängd och om den angivna batteritiden är när den trådlösa tekniken är på eller av. Överväg också att köpa ett batteri som håller längre om det finns ett sådant.

  Kostnad är en annan faktor. Allt annat lika kommer en videokamera med någon form av inbyggd trådlös kapacitet vanligtvis att bli något dyrare än en liknande utrustad modell utan.

  Ett Eye-Fi-alternativ

  Om du vill ha Wi-Fi-kapacitet utan att köpa en trådlös videokamera kan du köpa ett trådlöst Eye-Fi-minneskort. Dessa kort passar in i varje standard SD-kortplats och förvandlar din videokamera till en trådlös enhet. Alla foton och videoklipp du tar med din videokamera kan trådlöst överföras inte bara till din dator utan till en av 25 onlinedestinationer, varav sex också stödjer videouppladdningar (som YouTube och Vimeo). Eye-Fi-kort erbjuder mer än bara trådlös funktionalitet, och du kan läsa dessa trådlösa kort här.

  Tyvärr finns det ingen Eye-Fi-lösning för att lägga till Bluetooth till en videokamera. Åtminstone ännu inte.