Huvud sociala media Varför Uber är så kontroversiell
sociala media

Varför Uber är så kontroversiell

Varför Uber är så kontroversiell
Anonim

I varje större stad kommer du att höra om protester mot Uber av hyttföretag och andra individer med klagomål om Uber-tjänster.

Kontroverserna inkluderar en rad anklagelser, inklusive:

  1. Uber underkännar orättvist taxibilja.
  2. Uber kringgår orättvist driftsavgifter.
  3. Uber har otillräckliga säkerhetsnormer och bakgrundskontroller för sina förare.
  4. Prissättning av överspänningsavbrott är en tappningstaktik.
  5. Uber har otillräcklig försäkring.

02

av 07

Uber underskrider regelbundna taxibilar

Spjutspetsen kontrovers: Uber åkattraktioner är billigare än taxiresor. Detta hotar taxichaufförerna, som du kanske gissar.

Medan priserna varierar med staden och tiden på dygnet, finns det betydande offentliga uppgifter som visar att UberX-ridesharing kan vara 25% till 50% billigare än att ta en lokal taxibil.

Prissättning på överspänningar: detta är ett annat problem som vi kommer att ta upp längre ner på denna sida.

Kom ihåg att under många år stödde Uber inte tippning; alla Uber-gratifikationer beaktades i kostnaden. Taxitaxar, å andra sidan, förväntar sig ett 15% extra tips utöver det uppmätta priset.

Varför är Uber-priser vanligtvis lägre än taxibilar? Eftersom Uber fungerar som ett virtuellt onlinenätverk i stället för tegel och murbruk har det mycket lägre driftskostnader. Kostnadsbesparingarna överförs till kunden som reducerade avgifter.

03

av 07

Uber förbikopplar stora taxihyror för en förare som får licens

I stora städer betalar taxichaufförerna $ 500 - $ 1200 per månad till deras moderbolag och till staden. Denna kostnad inkluderar leverans- och administrationstjänster och eventuella extra avgifter som taxibolaget väljer att ta ut förarna.

Uber tar inte ut några av dessa månatliga avgifter för sina förare. Detta är en del av varför taxichaufförer hatar Uber, och varför så många amatörförare lockas till att köra för Uber.

Uber-krav: om du är 21 år, har en ren körning och kriminella handlingar, har en bil som är mindre än tio år gammal, och om du har femtio dollar kontanter kan du teoretiskt bli en Uber-förare.

Uber kommer att bekräfta att du är lagligt i stånd att köra i din stad, har en grundansvarsförsäkring med minsta täckning som överensstämmer med dina lokala lagar och att din bil är licensierad och har fyra dörrar.

Ditt fordon måste genomföra en mekanisk inspektion i en godkänd teknikerbutik ($ 50 kontantavgiften du behöver för att gaffla upp).

Uber-bakgrundskontrollen kommer att undersöka de sju sista åren av din kriminella historia, där Uber kommer att leta efter allvarliga överträdelser som överdrivet snabba, körning under berusade, sexbrott eller andra brott.

Så kort sagt: om du är en ärlig person med en nyare 4-dörrsbil och om du är en pålitlig och säker förare kan du vara Uber-förare inom två veckor.

Som man kan gissa är en taxichaufför som har spenderat tiotusentals dollar för att tjäna sig ett taxilicens olycklig med amatörförare som går förbi dessa kostnader.

04

av 07

Uber har svagare bakgrundskontroll och säkerhetskontroll än taxibolagföretag

Uber har anklagats för otillräcklig screening och bakgrundskontroller när den accepterar nya förare.

I USA använder taxibolag det som kallas en Live Scan-fingeravtryckt bakgrundskontroll, en standard för lärare, läkare, sjukvårdare och alla yrkesverksamma som arbetar i miljöer med högt ansvar. Live Scan söker i US Department of Justice och FBI-databaser under de senaste tio åren.

Istället för Live Scan använder Uber Hirease. Denna undersökningstjänst använder inte fingeravtrycksposter; istället, Hirease sökningar av kreditbyråer och personnummer. Hireas-sökningar går bara sju år tillbaka.

Dessutom behöver UberX-förare inte faktiskt träffa en Uber-intervjuare för att bli förare. Ansökningsprocessen är helt virtuell.

05

av 07

Uber anklagas för prissättning med överspänningspriser

Uber är bara några år gammal och har haft många växande smärtor från sina försök-och-fel-experiment.

Prissättning på överspänningar är när Uber dramatiskt höjer biljettpriser under topptider för att stimulera förare att vara tillgängliga. Detta var särskilt besvärligt under orkanen Sandy-krisen 2012. Uber höjde sina avgifter för att motivera förare att gå ut i stormen. Uber-kunder klagade väldigt högt, och nu är överspänningspriser en av de obehagliga upplevelser du kan ha med Uber.

Obs: Översättningsprissättning är aldrig en överraskning för Uber-åkare. Uber-smarttelefonappen visar tydligt vad prisökningen är innan du accepterar reserbjudandet.

06

av 07

Uber-försäkring och förarförsäkring: kommer det verkligen att täcka dig när du behöver det?

Det finns två aspekter på denna försäkringskontrovers:

  1. Kommer en Uber-förars försäkring att hålla täckning om han kraschar medan han färjer en passagerare?
  2. Kommer Uber själv att erbjuda att täcka förarens behov om deras försäkring inte täcker dem?

Sommaren 2015 hade en Toronto Uber-förare en fruktansvärd försäkringsupplevelse när hans minivan slogs vid en korsning.

07

av 07

Redo att avbryta Uber?

Det är inget problem om du vill avbryta Uber. Du kan enkelt ta bort ditt konto.

Så var lämnar det oss? Är Uber ett dåligt val?

Vi föreslår starkt att Uber är en utmärkt affärsmodell men med ofullständig förvaltning. Det är definitivt ett bra nytt alternativ till den ruttna och förankrade taxileverantörsindustrin. Medan några av Uber-banans affärsval är riktiga misstag (höjning av prissteg, tvivelaktiga marknadsföringsmetoder), är affärsmodellen för resedelning en riktig vinnare. Vi ser fram emot nästa startföretag som tar dessa lärdomar och kör med dem, och det är det riddelningsföretag vi kommer att ge vår verksamhet till.