Huvud webbsökning Varför Stalkers älskar dina geotags
webbsökning

Varför Stalkers älskar dina geotags

Varför Stalkers älskar dina geotags
Anonim

Lär dig varför "checka in" medan du är på semester kan vara en dålig idé

 • Det bästa på webben
 • Sökmotorer
 • Att köra en webbplats
 • av Andy O'Donnell

  En senior säkerhetsingenjör som är aktiv inom internet och nätverkssäkerhet.

  Stalkers behöver inte längre krypa runt hörnen för att följa dig. Geo-stalkers kan nu ta reda på var du befinner dig genom att följa spåret med digitala brödsmulor som du lämnar dem via dina geotaggar publicerade på Facebook, Twitter och andra sociala medieappar och -tjänster och genom geotagdata som är inbäddade i bilderna tagna på din smartphone.

  Vi har långsamt konditionerats av Facebook, Foursquare, Apple och andra för att ge ut vår nuvarande plats genom användning av plats-tagg-appar och tjänster. Visst, vi kan spåra våra vänner och få platsspecifika kuponger skickade till vår telefon genom att bara gå in i en butik men till vilken kostnad för vår personliga säkerhet?

  Om du geotagger din position avslöjar mycket information om dig som potentiellt kan användas av förföljare, privata utredare och tjuvar. Låt oss titta på några av de saker du avslöjar om dig själv när du geotagger din plats:

  Det är en dålig idé att märka din nuvarande plats

  Det här är en uppenbar data som vi vet att vi tillhandahåller när vi geotagger oss själva. Dina geotaggar säger någon både var du är och var du inte är. Om du precis checkade in på din favoritrestaurang när du är på semester, gissa vad? Du är inte hemma. Om din vän lämnade sitt Facebook-konto inloggad på sin telefon som just var stulen, så vet tjuvarna som tog sin telefon nu att du är ett ganska enkelt mål eftersom du är "checka in" på en pizzahall tusen mil bort .

  Din platshistorik kan göra dig sårbar

  Din platshistorik registreras när du rör dig från plats till plats. Platshistorik kan vara oerhört användbar för förföljare eller utredare eftersom det berättar för dem var de sannolikt kan hitta dig och vilken tid du sannolikt kommer att vara på platser som du regelbundet ofta. Om du checkar in på samma kafé varje tisdag, vet de förmodligen var du kommer att vara nästa tisdag.

  Din platshistorik avslöjar dina köpvanor, dina intressen, var du umgås, var du arbetar och vem du umgås med (när du checkar in andra som är med dig eller de kontrollerar dig till en plats).

  Där du tog ett foto visar mer än ditt leende

  Vissa människor är förmodligen inte medvetna om att deras mobiltelefon eller digitalkamera fångar Geotag-platsinformation varje gång de tar en bild. Geotagering av ett foto verkar oskadligt nog, eller hur? Fel!

  Geotaggen, som inte visas i själva bilden, men inte desto mindre är del av bildens "metadata", kan ses och extraheras. Om brottslingar drar ut platsinformationen från den bild du publicerade på en online försäljnings- eller auktionssajt, vet de nu exakt GPS-positionen för objektet på bilden du snappade. Om föremålet är av högt värde, kan de komma och stjäla det.

  Geolokationsdata för de flesta bilder lagras i bildfilen i ett format känt som EXIFeable Image File Format (EXIF). EXIF-formatet har platshållare för GPS-information som ofta spelas in när du tar ett foto med din smartphone. Platsdata kan extraheras av EXIF-visningsappar som EXIF ​​Viewer Firefox Add-on eller via en app som EXIF ​​Wizard för iPhone eller Jpeg EXIF ​​Viewer för Android

  Du kan överväga att ladda ner ett av ovanstående program för att se om dina bilder har geotaggar inbäddade i dem.

  Vad kan du göra för att skydda dig själv?

  • Överväg att stänga av lokationstjänster på vissa platsdelningsappar: Hitta platsdelningsinställningarna på din smartphone och stäng av de som du tror kan utgöra en personlig säkerhetsrisk. Du kan alltid slå på dem senare om du vill.

   • De flesta smartphones låter dig stänga av platsdelning för enskilda appar som ett alternativ till att stänga av dem globalt.
   • Det finns några appar som "Hitta min iPhone" som du inte vill inaktivera platsdelning på. Om du inaktiverar platsdelning på appar som 'Hitta min iPhone', kommer din telefon inte att kunna vidarebefordra sin position och du kommer inte att kunna hitta den med tjänsten 'Hitta min iPhone' om den skulle gå vilse eller stulen.
  • Ta bort geotaggar från dina digitala foton: Om du vill ta bort geotagginformation från dina bildfiler kan du använda en app som deGeo (iPhone) eller Photo Privacy Editor (Android) för att ta bort geotaginfo från dina foton.

   • Överväg att stänga av platsdelningsinställningen för din telefons kameraapp så att GPS-informationen inte registreras som en del av bildens metadata. Detta kommer att spara besväret med att behöva ta bort platsdata senare.