Huvud sociala media Varför sociala nätverk?
sociala media

Varför sociala nätverk?

Varför sociala nätverk?
Anonim

Dess fördelar och användningsområden

 • Facebook
 • Instagram
 • Twitter
 • Pinterest
 • avLinda Roeder

  Denna långvariga webbentusiast och konsult har en bred kunskap om hur personliga webbsidor fungerar.

  Enkelt uttryckt är sociala nätverk ett sätt för en person att träffa andra människor på nätet. Men det är inte allt. Vissa använder sociala nätverkssajter för att träffa nya vänner på nätet. Andra använder den för att hitta gamla vänner. Sedan finns det de som använder den för att hitta människor som har samma problem eller intressen som de har, detta kallas nischnätverk.

  Vad är nischnätverk?

  En nisch är en specialiserad grupp med något större. Så nischnätverkssajter är specialiserade grupper av sociala nätverkssajter. Det finns nischnätverkssajter för människor som vill lära sig ett språk och nischnätverkssajter för personer som vill kontrollera sin ekonomi. Det finns nischnätverkssajter för alla typer av ämnen. Du kan förmodligen hitta en nischnätverkssida på nästan vad som helst.

  Ett bra exempel på en nischnätverkssajt skulle vara Athlete Focus. Detta är en nischnätverkssida bara för idrottare som är i action-sport. Ett annat exempel på en nischnätverkssajt är 43Things, som är en nischnätverkswebbplats som skapas för människor som har mål de vill uppnå.

  Är inte sociala nätverk bara för tonåringar och 20 saker?

  Aldrig! De flesta människor jag känner på sociala nätverkssajter är över 30 år. Det är inte att säga att det inte finns många tonåringar och 20 saker som finns där ute, men de är inte den enda gruppen.

  Den "äldre" publiken har mycket att erbjuda, och jag rekommenderar att de går ut och gör just det. Gå med på några sociala nätverkssajter, hitta gamla vänner, träffa nya. Erbjud upp hjälp där du kan. Kanske till och med skapa din egen sociala nätverkssida.

  Hur hittar jag gamla vänner?

  Det är roligt, särskilt för oss av den "äldre" publiken, att gå på sociala nätverkssajter och jaga gamla vänner som vi har tappat kontakt med under åren, du kan göra det enkelt från MySpace och Facebook. Vem som helst med en länk till Internet har troligen varit på en av dessa webbplatser på en eller annan gång. Om fler människor registrerar sig, skulle det finnas ännu fler gamla vänner att hitta. Gå med i ett socialt nätverk och sök efter skolans namn, du kommer säkert att hitta någon.

  Vad finns det förutom Facebook och MySpace?

  Det kan finnas så många som tusen olika sociala nätverkssajter där ute nu, och fler börjar varje dag. Många av dem är precis där ute för att hjälpa dig att träffa nya människor och umgås. Vissa är skapade för att hjälpa dig hitta gamla vänner. Andra är där för att hjälpa dig på något sätt, det skulle vara nischnätverk. Det finns till och med virtuella sociala nätverkssajter där du kan se avataren på det personliga du chattar med.

  Vad får jag ut av sociala nätverk?

  Vänskap, gemenskap, en känsla av tillhörighet. Hjälp med ett problem eller information om ett tillstånd du kan ha. Människor som gillar samma saker som du gillar eller lyssnar på samma musik som du lyssnar på eller behöver samma sak som du behöver. En plats att lägga till dina foton, låta folk se dina videor och lyssna på din favoritmusik. Vad mer kan du vilja?