Huvud sociala media Vem har inte vänat mig på Facebook?
sociala media

Vem har inte vänat mig på Facebook?

Vem har inte vänat mig på Facebook?
Anonim

Hur man säger om någon inte längre är din vän

 1. Besök din profilsida på Facebook-webbplatsen eller i Facebook-appen för att kontrollera din vänlista.

  Välj eller tryck på ditt profilfoto var som helst på Facebook för att snabbt komma till din profil.

 2. Leta upp Vänner- rutan i din Facebook-profil, tryck på eller välj ordet Vänner för att se hela listan.

 3. En gång på din vänlista, sök efter din väns namn via sökfältet högst upp på skärmen. Se till att söka efter namnet de använder på Facebook om det skiljer sig från deras juridiska namn. Om de inte dyker upp i sökresultaten, har de inte vänat dig.

  Kolla din väns Facebook-profil

  Ett annat pålitligt sätt att kontrollera om du har varit ovänlig av någon är att besöka deras Facebook-profilsida direkt.

  Om knappen Lägg till vän visas i deras profil betyder det att du inte längre är vänner på Facebook.

  Är det inte vänligt samma sak som att ta bort på Facebook?

  Att avsluta en Facebook-vänskap, ta bort någon från din vänlista eller ta bort dem från dina Facebook-kontakter betyder allt samma sak. Ovänliga är dock det vanligaste sättet att hänvisa till handlingen.

  Är det inte samma vänskap som att blockera på Facebook?

  Att inte vänta någon på Facebook tar bort någon från din vänlista. Blockering av någon är också ovänlig med dem och hindrar personen från att skicka meddelanden till dig, se dina offentliga inlägg och till och med titta på din profilsida. Någon blockerad på Facebook kan inte skicka personen som blockerade en ny vänförfrågan.

  Om du inte kan hitta din vän på Facebook kan du ha blockerats förutom att du är ovänlig.

  Varför var jag inte vänlig på Facebook?

  Motivationen för att bli vän med någon på Facebook varierar från person till person. Här är några av de främsta orsakerna till att du är ovänlig:

  • Du kanske har haft en offline som faller ut : Om din vänskap slutade i den verkliga världen är det vettigt att det också skulle sluta online.
  • Kanske är dina inlägg för negativa : klagar du för mycket eller är dina inlägg alltid arga?
  • Facebook-rensning : Det är mycket vanligt att Facebook-användare rensar sin vänlista över personer som de inte minns eller inte längre pratar med. Att vara offer för en rensning är vanligtvis inte personlig och görs helt enkelt som ett sätt att bättre hantera en vänlista som kan ha blivit svårt med för många människor på den.
  • De kanske inte vet vem du är : Har du ändrat din profilbild till något tvetydigt som en blomma eller nallebjörn? Använder du ett smeknamn eller ett alias på nätet? Det kan vara mycket svårt att komma ihåg vem alla är på Facebook och om du döljer din identitet kanske dina vänner tror att du är en fullständig främling som de tillfogade av misstag.

  Vad man ska göra efter att ha varit ovänlig på Facebook

  Om du tror, ​​hur osannolikt det än är, att du var ovanskad av en slump, kan det vara en bra idé att helt enkelt skicka personen en ny vänförfrågan via sin Facebook-profilsida. Om de dock har blockerat dig kan du försöka be en ömsesidig vän att se om de vet varför den personen bestämde sig för att skära bort dig från sitt onlineliv.

  Om du vet varför du var ovänlig är det oftast bäst att försöka gå vidare och lära av erfarenheten, oavsett vem som hade rätt eller fel i situationen. När orsaken till en vänskap är känd, kan ytterligare kommunikation mellan de båda parterna ofta tolkas som trakasserier online, även om du skickar dem en DM eller e-post med de bästa avsikter.