Huvud gaming Vem är Minecrafts skapare, mannen känd som notch?
gaming

Vem är Minecrafts skapare, mannen känd som notch?

Vem är Minecrafts skapare, mannen känd som notch?
Anonim

Markus Alexej Persson är en av de viktigaste personerna i spelhistorien

Markus Alexej Persson (eller mer känd i Minecraft-gruppen som Notch) är ett videospelutvecklare från Stockholm, Sverige. Den trettiosex år gamla utvecklaren föddes den 1 juni 1979 och var avsedd för stora saker från den tiden framåt. Markus Alexej Persson förändrade spelvärlden när han grundade företaget Mojang AB och skapade potentiellt världens mest kända och välkända videospel någonsin; Minecraft.

När Markus var sju år gammal köpte hans far en Commodore 128-dator och prenumererade på en tidning som specialiserat sig på datorer. Tidningen gav Notch olika koder som gjorde det möjligt för honom att få en liten förståelse för kodning. När Markus var åtta år skapade han sitt första äventyrsspel.

År 2005 började Markus arbeta på King.com som spelutvecklare. Markus arbetade på King.com i över fyra år. Medan Notch arbetade på King.com, programmerade han många olika spel inklusive en hamn i Zuma, spelet Pinball King och många fler. Notch lärde sig många programmeringsspråk som har hjälpt honom skapa många spel under åren. Språken var Basic, C, C ++, Java, Actionscript och Basic.

Utvecklingen av Minecraft

Markus Alexej Persson släppte alfa-upplagan av Minecraft för PC i maj månad 2009. Under Minecrafts skapande arbetade Markus på Jalbum.net som programmerare medan han fokuserade på skapandet av Minecraft. När folk fortsatte att köpa hans videospel, insåg Notch att han borde driva Minecraft och lägga all sin tid och ansträngning i det.

Ju fler uppdateringar Notch lägger in i Minecraft, desto mer fann han att folk var intresserade av att köpa spelet. I en intervju med gamasutra.com hävdade Markus Persson: ”Försäljningskurvan har alltid varit nära ansluten till utvecklingshastigheten. Ju mer jag arbetar med spelet och pratar om nya funktioner, desto mer säljer det. ”I samma intervju som genomfördes i mars 2010, sade Notch också:” Jag har sålt 6400 exemplar hittills

.

Under de nio månaderna har jag sålt spelet, vilket i genomsnitt uppgår till cirka 24 sålda exemplar per dag. De senaste två dagarna såldes det dock 200 exemplar per dag, vilket bara är galen. ”

Lämnar Mojang

Efter Minecrafts växande popularitet, framgång, otaliga uppdateringar och olika konventioner tillkännagav Markus Alexej Persson att han avgått sin tjänst som huvuddesigner för Minecraft medan han överlämnade tjänsten till Jens Bergensten (Jeb). I november 2014 lämnade Notch Mojang efter förvärvet av Microsoft för 2, 5 miljarder dollar. Sedan dess har han slutat hjälpa till med att producera Minecraft och gått vidare i en ny riktning.

När Notch lämnade Mojang hävdade han ”Jag ser inte mig själv som en riktig spelutvecklare. Jag gör spel för att det är kul och för att jag älskar spel och jag älskar att programmera, men jag gör inte spel med avsikt att de ska bli enorma hits, och jag försöker inte förändra världen. Minecraft blev verkligen en enorm hit, och folk säger att det är förändrade spel. Jag tänkte aldrig heller göra det. Det är verkligen smickrande och att gradvis komma in i någon form av offentligt rampljus är intressant. ”

Medan Notch kanske kanske inte känner sig som om han förändrade spelvärlden, skulle många spelare runt om i världen vara oeniga. Minecrafts framgång kan noteras som starkt påverkad av Notchs kreativitet, strävan och vilja att fortsätta producera spelet. Utan att ha hackat Minecraft skulle spelvärlden upphöra att vara som den är idag. Minecraft har påverkat vår värld, popkultur och dess stora majoritet av spelarna ett kvarter i taget.