Huvud webbsökning Vem är rovdjur på dina sociala nätverk?
webbsökning

Vem är rovdjur på dina sociala nätverk?

Vem är rovdjur på dina sociala nätverk?
Anonim

 • Det bästa på webben
 • Sökmotorer
 • Att köra en webbplats
 • byTony Bradley, CISSP-ISSAP

  En teknisk journalist och produktiv författare som är specialiserad på nätverks- och internetsäkerhet.

  Sociala nätverk är allt rasande. Olika webbplatser har dykt upp med det enda syftet att ge en plats för användare att uttrycka sig, dela med likasinnade individer, upptäcka nya saker och kommunicera med andra.

  Begreppet socialt nätverk sträcker sig till andra områden. Till exempel ger Youtube användare möjlighet att uttrycka sin kreativitet, nätverk, betygsätta sina favoritvideoklipp etc. Vissa webbplatser som Flickr, Tumblr eller PhotoBucket ger användare möjlighet att lägga upp och dela foton och familjevideor.

  Sammanfattningen är att sociala nätverk är oerhört populära och det är stora affärer. Tyvärr har barnkämpar, sexuella rovdjur och bluffartister upptäckt att dessa webbplatser också kan utnyttjas för att hitta offer.

  Det har förekommit många fall av sexuella rovdjur och barnkämpar som poserar som barn för att nätverka med unga offer på Facebook.

  Även om det inte var direkt relaterat till ett socialt nätverk, användes Craigslist, den populära regionala listade webbplatsen, av ett rovdjur för att locka ett offer till hennes död. Efter att ha listat en jobböppning för en barnvakt / barnflicka och ordnat ett möte med den potentiella barnbarn, mördade mördaren sedan den blivande barnflickan.

  Fotodelningsplatser används av tusentals familjer för att posta och dela familjefoton. Det är möjligt att begränsa åtkomst och bara låta användare som identifierar dig se bilderna, men många användare är stolta över sina barn och deras fotografiska färdigheter och låter allmänheten se bilderna också. Barnkämpar kan söka igenom dessa webbplatser och bokmärka sina favoritfoton av unga pojkar och flickor. Följ dessa steg för att använda sociala nätverkssajter på ett ansvarsfullt sätt och undvika att bli ett offer.

  Var skeptisk

  Var åtminstone försiktig. Poängen med socialt nätverk är att hitta människor som delar dina intressen och skapar ett nätverk av vänner, men låt inte dina försvar för lätt. Bara för att någon påstår sig gilla samma musik som du, eller delar en passion för scrapbooking, betyder det inte att det är sant. Dessa nya "vänner" är virtuella och ansiktslösa, och du kan inte helt lita på att de är vad de säger att de är.

  Var flitig

  Att veta att potentialen finns för att bluffartister eller sexuella rovdjur lurar om, hålla ett öga på din profil och vara noga med vem du tillåter anslutning till din profil. För fotodelningswebbplatser som Flickr, kolla in användare som markerar dina foton som sina favoriter. Om någon främling markerar alla bilderna på din 7-åriga son som deras favoriter, verkar det lite läskigt och kan vara anledning till oro.

  Rapportera misstänkt beteende

  Om du har anledning att tro att någon är ett sexuellt rovdjur eller en bluffartist, rapportera det till webbplatsen. Om du tittar på profilen för användaren som markerar din sons foton som sina favoriter, kan du se att de har markerat hundratals andra unga pojkes foton som sina favoriter. Flickr och andra sådana webbplatser bör vidta åtgärder mot den här typen av misstänkt beteende. Om de inte gör det, rapportera det genom att kontakta ditt lokala kontor för Federal Bureau of Investigation.

  Kommunicera

  Föräldrar som har barn som surfar på webben och ofta på dessa sociala nätverkssajter bör kommunicera med sina barn. Se till att dina barn är medvetna om hotet och att de är utbildade om hur de använder webben säkert. Se till att de förstår riskerna och att de vet att de kan prata med dig om misstänksam eller skadlig aktivitet de stöter på.

  Övervaka

  Om du vill ha mer sinnesfrid, eller om du inte helt litar på att dina barn kommer att hålla sig inom de riktlinjer du har fastställt, installera viss övervakningsprogramvara för att se deras beteende online. Med en produkt som TeenSafe och NetNanny kan du övervaka och spela in all aktivitet på en given dator och hålla ett öga på dina barn.