Huvud programvara och appar Whisper är en app som låter dig dela anonyma bekännelser online
programvara och appar

Whisper är en app som låter dig dela anonyma bekännelser online

Whisper är en app som låter dig dela anonyma bekännelser online
Anonim

Blås av lite ånga med denna anonyma bekännelseapp

Du kan trycka på den stora plustecken-knappen i mitten av den nedre menyn för att publicera din egen viskning. Du blir först ombedd att ange textdelen på din viskning, och sedan kommer appen att föreslå ett foto för att följa med det. Om du vill använda ett annat foto kan du söka efter andra i appen, välja ett från din telefon eller ta ett med telefonens kamera.

När du är nöjd med hur ditt viskar ser ut, vilket alltid är i form av ett foto som har textbekännelsen skrivet överallt, kan du lägga till några taggar och lägga upp det för alla andra på Whisper att se. Du kan välja att ta bort viskningen när du vill.

Viskningens sociala aspekt

När du har skickat din första viskning ut i cyberspace kommer den att börja dyka upp i andra användares flöden och de kommer att kunna börja interagera med den. I själva verket kan de till och med kontakta dig direkt (även om ni fortfarande är anonyma).

När du tittar på en viskning, trycker du på den nedre menyn kommer tre alternativ: hjärta, svara och chatta. Hjärtalternativet symboliserar det traditionella "som" vi är så vana att se på andra appar, medan svaralternativet låter användare svara med sina egna viskningar. Chat-alternativet ger användare ett sätt att kontakta andra användare privat.

För att hitta likasinnade användare på appen, kolla in fliken Grupper på hemmaflödet. Du kan lägga till eller söka efter din skola för att se bekännelser från elever som går till din skola, hitta en grupp baserad på dina intressen eller skapa en ny.

Kontrollera fliken Chat markerad med pratbubblasikonen i den nedre menyn för att se vilken typ av interaktion dina viskningar får. Du kan också trycka på din kontoikon för att se din aktivitet som viskningar, hjärtan och svar.

Kontroverser Omkring viskning

Trots användarnas anonymitet som tycker om att publicera vad de känner för att publicera på appen har det fortfarande mycket potential att orsaka problem. Appen är full av några riktigt mörka och dramatiska meddelanden, varav den ena orsakade en aning på nätet, som involverade någon som påstår sig känna till det hemliga kärlekslivet för en Hollywood-skådespelare.

Whispers integritetspolicy säger: "Tänk på att om du inkluderar information som kan identifiera dig i en viskas text eller bild, kan människor som ser det bestämma din identitet men sanningen är att de flesta tonåringar och unga vuxna inte vet inte exakt detta. " I likhet med Snapchat kan Whisper klassificeras som en annan trendig app som verkligen kan vilseleda människor att tänka att de fritt kan publicera allt de vill ha på nätet utan att oroa sig för att få reda på det eller lida konsekvenserna.

När det gäller dess mycket öppet sociala samhälle kan Whisper också riskera att bli riktade av potentiella rovdjur. Tänk på det: vem som helst kan kolla in de viskande inlägg som kommer från användare på en närliggande plats och sedan börja privata meddelanden dessa användare. Med tanke på det finns det inget sätt att hindra någon från att meddela dig.

För mer om detta ämne, kolla in de här tio saker du aldrig bör posta online.