Huvud Webbläsare Vilken webbläsare ska jag använda för att titta på filmer?
Webbläsare

Vilken webbläsare ska jag använda för att titta på filmer?

Vilken webbläsare ska jag använda för att titta på filmer?
Anonim

Lär dig hur du väljer den bästa webbläsaren för snabb videoströmning

Image

 • Grunderna
 • Installera och uppgradera
 • Guider och handledning
 • tips och tricks
 • Mobila webbläsare
 • avScott Orgera

  Scott Orgera har varit teknisk journalist sedan 2007. Han har 25+ års erfarenhet som programmerare och QA-ledare och flera Microsoft-certifieringar.

  När du streamar filmer online skapas inte alla webbläsare lika, och du kan inte peka på en enda webbläsare och definitivt förklara att den är den bästa. Många faktorer komplicerar loppet till toppen: stöd för högupplöst (HD), hastighet (laddningstid eller fördröjning), och batteriladdning, bland andra.

  Faktorer utanför själva webbläsaren väger starkt på webbläsarens prestanda, till exempel hur mycket RAM som finns i din dator, processorhastighet och hastigheten på din internetanslutning.

  Standard Def vs. High Def

  Om du tittar på videor på en bärbar dator kommer detta problem inte att göra mycket, men om du har en expansiv, stor bildskärm, vill du ha HD-kapacitet. Microsoft Edge och Internet Explorer på Windows och Safari på en Mac (Yosemite eller senare) är webbläsarna som stöder HD- eller 1080p-upplösning. Intressant nog är Google Chrome inte kvalificerat här, även om det är den absolut mest populära webbläsaren. Chrome, Firefox och Opera strömmar alla på 720p.

  För att visa HD är dock din internetanslutning avgörande: Netflix rekommenderar 5, 0 megabit per sekund för HD-kvalitet. Så om du använder Edge på Windows 10 och din hastighet är under 5, 0 MBps kan du inte strömma HD framgångsrikt.

  Fart

  Google Chrome har länge betraktats som snabbkungen för webbläsare och har alltid betonat prestanda. Det dominerar webbläsarmarknaden, till stor del på grund av dess minimalistiska design och överlägsna hastighet vid laddning av webbsidor.

  Kroms tron ​​kan dock vara i fara. Nykomlingen Microsoft Edge matchar eller slår Chrome i vissa prestandatester, medan Firefox och Opera ligger långt efter.

  Batteribruk

  Batterianvändning är viktig för dig endast om du tittar på en bärbar dator utan ansluten strömkälla, vilket kan inträffa om du väntar på flygplatsen för den försenade flygningen.

  Microsoft genomförde ett batteri med webbläsartest, bland dem en på batteribruk. Testerna var avsedda att marknadsföra Edge-webbläsaren. Om du kan tro resultaten - och flera pålitliga butiker som PC World och Digital Trends har citerat dem - kommer Edge på toppen, följt av Opera, Firefox och sedan Chrome. För rekordet var Opera inte med om resultaten och uppgav att testets metoder inte avslöjades.

  Chromes finish på sist plats utmanades inte. Chrome är känt för att vara mycket CPU-intensivt. Du kan testa detta själv genom att titta på flera webbläsare i Task Manager i Windows eller Activity Monitor på Mac. De kommer utan tvekan avslöja Chrome använder det mest RAM. Chrome fortsätter att ta itu med detta problem i uppdaterade utgåvor, men dess resursanvändning bidrar direkt till hastigheten i webbläsaren, så att finjustera Chrome: s användning av resurser är en balansåtgärd för företaget.

  Så, vilken webbläsare är bättre?

  Eftersom alla webbläsare kontinuerligt rullar ut nya versioner och uppdateringar är det omöjligt att peka på en viss webbläsare som "bättre". När som helst skulle en ny version kunna upphäva alla tidigare riktmärken. Eftersom webbläsare är gratis kan du dessutom enkelt växla från varandra till olika ändamål.

  Det är svårt att gå fel med Edge på Windows-datorer och Safari på Mac när man strömmar HD-filmer.

  Tips för en bättre upplevelse

  Oavsett webbläsare du använder, följ några tips för bättre strömning:

  • Stäng andra applikationer och webbläsarflikar . Detta minskar belastningen på minnet så att din dator kan fokusera på strömning.
  • Använd en frekvens på 5 GHz om din router stöder den . Den vanliga 2, 4 GHz-frekvensen används av hushållsapparater, så den är mer trångt. Att undvika det är som att komma in i bilpoolen på en motorväg: smidig segling.
  • Använd Ethernet istället för Wi-Fi om möjligt . Om du tittar på en film på din dators stora bildskärm kan du ansluta till internet via Ethernet-kabeln snarare än Wi-Fi.
  • Övervaka din internetanslutning . Om din Internetleverantör har lovat dig 5 MBps och du bara får 1 MBps är det dags för ett telefonsamtal att sortera det. Din anslutningshastighet är absolut avgörande för strömningssucces.