Huvud e-post och meddelanden WhatsApp vs. Viber Messengers
e-post och meddelanden

WhatsApp vs. Viber Messengers

WhatsApp vs. Viber Messengers
Anonim

Vilket är bättre: WhatsApp eller Viber?

 • Grunderna
 • Guider och handledning
 • Installera och uppgradera
 • tips och tricks
 • Nyckelbegrepp
 • byNadeem Unuth

  Specialiserat sig på informations- och kommunikationsteknik med fokus på VoIP.

  376

  376 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  Om du försöker bestämma dig för att installera WhatsApp och Viber på din smartphone känner du inte att du måste välja en. Installera båda och prova dem tills du avgör om du vill vara en framför den andra. Dessa appar liknar både tjänster som erbjuds och i kostnad, så ditt beslut kan komma till vilken app din familj och vänner redan använder.

  Vad du gillar om båda tjänsterna

  Det finns mycket att gilla med både WhatsApp och Viber:

  • WhatsApp och Viber är båda gratis att ladda ner.
  • Båda tjänsterna tillhandahåller kryptering i alla delar.
  • WhatsApp och Viber båda stödjer grupper och videosamtal.
  • Båda tjänsterna är tillgängliga för nästan alla mobila enheter och för datorer.
  • De arbetar båda med 3G, 4G och Wi-Fi.
  • Båda erbjuder snabbmeddelanden, röst- och videosamtal till andra användare.
  • Båda tillåter överföring av foton, dokument, kalkylark och ljud- och videoklipp.

  Om gränssnitten

  Viber har ett rikt gränssnitt, men det ser rörigt ut. Viber har ett överväldigande bibliotek med klistermärken som rör och komplicerar gränssnittet. Om du är beroende av klistermärken föredrar du Viber. WhatsApp är inte i klistermärken. WhatsApp har dock ett enkelt, tydligt gränssnitt som gör att användaren känner sig bekväm och ger intrycket av att allt är till hands.

  Tillgänglighet

  WhatsApp och Viber stöds båda på iOS-, Android-, Windows- och Mac-plattformar. Utöver appens tillgänglighet kan WhatsApp nås som en webbapp på din dator, och Viber erbjuder ett Chrome-tillägg i Chrome Web Store.

  Röst- och videosamtalskvalitet

  Röstsamtalskvalitet är en viktig faktor. Viber har erbjudit röst- och videosamtal i åratal och är mer erfaren av det än WhatsApp. Viber ger röster i HD-kvalitet som är skarpa och tydliga i anslutningar med hög bandbredd. Med Viber kan du överföra pågående samtal mellan enheter.

  Röstkvalitet har många aspekter som påverkar den, bortsett från tjänsternas codecs och upplevd kvalitet. En viktig faktor är nätverksanslutningen. I detta avseende verkar WhatsApp vara mer robust, särskilt när det gäller att återupprätta tappade samtal.

  Viber och WhatsApp erbjuder båda videosamtal. Det verkar inte vara någon fördel med att välja en tjänst framför den andra för videosamtal.

  Själv-förstörande meddelanden

  Med Viber kan du starta en hemlig chatt och ställa in en timer som raderar meddelandet vid den angivna tiden. Du kan också ställa in videomeddelanden för att förstöra en viss tid efter att de har sett en gång.

  WhatsApp har ingen självförstörande funktion. Om detta är en dealbreaker för dig, kolla in Kaboom i Google Play eller Apples App Store. Du kan skriva ett meddelande och ställa in en timer i Kaboom och sedan "dela" meddelandet med WhatsApp. Nackdelen? Mottagaren får en länk till Kabooms onlinesida för att se meddelandet, så integrationen med WhatsApp är inte sömlös.

  Kostnaden

  Viber kostar ingenting att ladda ner och installera. Viber-till-Viber-samtal och meddelanden är gratis, oavsett var personen befinner sig. Samtal till nummer som inte använder Viber gör vi med Viber Out, en tjänst som förbinder dig var som helst i världen till en låg avgift.

  Viber erbjuder hundratals dekorativa klistermärkespaket för användning vid meddelanden, av vilka några är gratis och andra kostar pengar.

  WhatsApp avskaffade sin avgift på 1 $ per år 2016 och är nu helt gratis att ladda ner och använda för meddelanden, röst- och videosamtal. WhatsApp använder din internetanslutning snarare än en mobilanslutning för att kontakta andra WhatsApp-medlemmar. WhatsApp Calling kan ringa samtal till telefoner över hela världen. De enda kostnaderna uppstår när du överskrider din datagräns.

  Stödda plattformar

  WhatsApp och Viber har båda penetrerat marknaden och erbjuder appar för nästan alla mobila operativsystem på marknaden. De båda ska vara funktionella på den smartphone du äger. De erbjuder båda datorversioner du kan installera på din stationära eller bärbara dator.

  grupper

  En grupp placerar ett antal människor på en gemensam plats där alla kan skicka meddelanden till alla andra och se vad någon publicerar. Detta är ett bra sätt att kommunicera massor och få information effektivt. Båda apparna tillåter grupper, men implementeringen i båda kan använda en viss förbättring.

  säkerhet

  WhatsApp är stolt över en slutkryptering av dina meddelanden och samtal. Du och personen du kontaktar är de enda som kan läsa eller lyssna på dem. Viber tillhandahåller också kryptering i alla delar för din kommunikation, så att båda apparna ger stark säkerhet för användare.

  Och vinnaren är…

  Det är säkert att säga att det inte finns några förlorare här. Som ni kan se är dessa två appar likadana i tjänster, funktioner, säkerhet och kostnader. Ditt val kommer förmodligen att komma till personliga preferenser för gränssnittsdesign om du inte redan känner många människor som använder den ena appen eller den andra.