Huvud sociala media Vad är den bästa URL-förkortaren för Twitter?
sociala media

Vad är den bästa URL-förkortaren för Twitter?

Vad är den bästa URL-förkortaren för Twitter?
Anonim

Twitter: s egen länktjänst slår nära konkurrenter

 • Facebook
 • Instagram
 • Pinterest
 • Sociala nätverk
 • av Amanda MacArthur

  Noterade sociala medier expert och författare till mer än 1000 artiklar och blogginlägg, samt dussintals vitbok och fyra böcker.

  Trots att Twitter har fördubblat sin karaktärsgräns från 140 till 280 tecken, kämpar många människor fortfarande för att anpassa sina kommentarer till den utvidgade storleken. Liksom tidigare använder de URL-förkortare och hashtags för att spara några av deras värdefulla cache-tecken.

  Twitter's Link Service

  Den bästa URL-förkortaren för Twitter är den som är inbyggd i Twitter. Om du inte behöver spåra URL: er behöver du inte gå till en extern webbplats för att göra en URL mindre. När du klistrar in en URL i ett tweet eller ett direktmeddelande förkortas Twitter automatiskt till en http://t.co-länk. Alla som får den förkortade länken t.co kan använda den för att gå till destinationsadressen. Om webbadressen till en webbplats som du publicerar har flaggats som skadlig, genererar Twitter en varning.

  Du kan inte välja bort Twitter-länktjänsten. Du kan dock använda en annan URL-förkortare för att förkorta länkar, posta dem på Twitter och följa spårningsmetriken som de levererar som vanligt. Bit.ly är en sådan kompatibel URL-förkortningstjänst, men det finns andra.

  Bitly

  Bitly var en av de första URL-förkortarna som låter dig spåra dina URL: er, och det är fortfarande extremt populärt. Om du bara behöver en kort kortlänk klistra in en URL i det medföljande fältet och kopiera resultatet som visas. Det är också möjligt att skapa anpassade URL: er som inte bara är en slumpmässig blandning av bokstäver och siffror. Med Bitly kan du spåra analyser och mäta prestanda i realtid. Den grundläggande Bitly-tjänsten är gratis, även om en avgiftsbaserad Enterprise-version är tillgänglig.

  TinyURL

  TinyURL är en av de ursprungliga URL-förkortarna för Twitter. Webbplatsen är lika grundläggande som den var när den lanserades, men den gör gärningen. Vill du ha det enklaste sättet att skapa en liten URL? Detta är det. TinyURL garanterar en kort länk som inte bryter i e-postannonser och aldrig går ut. Gå bara till webbplatsen och klistra in webbadressen, lägg till ett anpassat alias om du vill använda en och kopiera den resulterande lilla URL-länken. TinyURL är gratis och anonym, men det genererar inga rapporter eller analyser om din förkortade URL.

  Ow.ly

  Ow.ly URL-förkortaren brukade vara en gratis tjänst som är tillgänglig för alla, men nu är den integrerad i Hootsuite, det populära verktyget för sociala medier. Eftersom det ingår i Hootsuite kan du enkelt integrera länkar i dina sociala mediaposter. Du behöver ett Hootsuite-konto för att använda Ow.ly, men den kostnadsfria versionen av Hootsuite erbjuder obegränsad tillgång till URL-förkortaren.

  Buffert

  Buff.ly är integrerat i Buffer, som är en annan plattform för hantering av sociala medier. Du kan schemalägga dina inlägg via bufferten så att de går ut vid tidpunkter du har förinställt. Fördelen med att använda en tjänst som Buffer är att kunna hålla ditt flöde befolkat även om du är för upptagen för att publicera. Skapa anpassade förkortade URL: er som du kan använda på sociala medier inlägg och e-post direkt i buffert. Även om Buffer har flera avgiftsbaserade planer, erbjuder den en begränsad gratis plan för att komma igång.