Huvud sociala media Vad är den bästa tiden på dagen att tweeta på Twitter?
sociala media

Vad är den bästa tiden på dagen att tweeta på Twitter?

Vad är den bästa tiden på dagen att tweeta på Twitter?
Anonim

Twitter-data visar när du kan förvänta dig att få mest exponering

 • Facebook
 • Instagram
 • Pinterest
 • Sociala nätverk
 • av Elise Moreau

  Elise Moreau är en digital marknadsförare, författare på webben och copywriter. Hon har täckt webbtrender för och tidigare About.com, sedan 2011.

  26

  26 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  Om du hanterar ett Twitter-konto för en webbplats, ett företag eller kanske bara av personliga skäl, måste du veta om dina följare verkligen ser och engagerar dig. Att känna till den bästa tiden på dagen att tweeta är väsentligt om du vill utnyttja din sociala medias närvaro och maximera engagemanget.

  Analysera Twitter-data för att hitta de bästa tiderna att Tweeta

  Buffer, ett populärt verktyg för sociala medier, publicerade sina resultat för den bästa tiden på dagen att tweeta, baserat på omfattande Twitter-forskning med hjälp av data som samlats in under flera år från nästan fem miljoner tweets över 10 000 profiler. Alla tidszoner togs i beaktande, titta på den mest populära tiden att tweeta, den bästa tiden att få klick, den bästa tiden för likes / retweets och den bästa tiden för övergripande engagemang.

  CoSchedule, ett annat populärt verktyg för sociala medier, publicerade också sina egna resultat på den bästa tiden på dagen för att tweeta med hjälp av en kombination av egna data plus data som tagits från över ett dussin andra källor, inklusive buffert. Studien går faktiskt utöver Twitter för att inkludera de bästa tiderna för Facebook, Pinterest, LinkedIn, Google+ och Instagram också.

  Om du bara vill Tweeta när alla andra gör det

  Den mest populära tiden att tweeta, oavsett var du är i världen är …

  Enligt Buffers data:

  • Mellan 12:00 och 13:00

  Enligt CoSchedules data:

  • Mellan 12:00 och 15:00 (särskilt på vardagar)
  • Runt cirka 17:00 (särskilt på vardagar)

  Rekommendation baserad på båda datauppsättningarna: Tweet precis vid middagstid / middag.

  Tänk bara på att dina tweets inte nödvändigtvis kommer att ses lika lätt under den här tiden på grund av tillströmningen av övergripande tweets som kommer att kämpa för dina följares uppmärksamhet. I själva verket kan dina tweets ha en bättre chans att se när tweetvolymen är lägre (enligt Buffer är detta mellan 03:00 och 04:00), så du kanske vill överväga att experimentera med detta.

  Om ditt mål är att maximera klickfrekvensen

  Om du tweetar länkar för att skicka följare till någonstans, bör du sträva efter att tweeta …

  Enligt Buffers data:

  • Mellan 02:00 och 03:00
  • Speciellt kl 12:00
  • Mellan 18.00 och 19.00

  Enligt CoSchedules data:

  • Speciellt kl 12:00
  • Rätt omkring kl 15:00
  • Mellan 17:00 och 18:00

  Rekommendation baserad på båda uppsättningarna: Tweet runt klockan 12 och efter arbetstid på kvällen.

  Middag verkar vara en vinnande tidslucka här, men antar inte att de låga tweet-volymtimmarna inte kommer att göra något för dig. Volymen är förväntat låg i de små timmarna på morgonen, vilket i huvudsak maximerar dina chanser att få dina tweets sett av dem som är vakna eller vaknar snart.

  Om dina mål är att maximera engagemanget

  Att få så många likes och omväxlingar som möjligt kan vara ganska viktigt för ditt märke eller ditt företag, vilket innebär att du vill prova att tweeta …

  Enligt Buffers data:

  • Mellan 21.00 och 22.00 . (särskilt om din publik mestadels är baserad i USA)

  Enligt CoSchedules data:

  • Mellan 12:00 och 19:00 (speciellt för retweets)

  Rekommendation baserad på båda uppsättningarna av data: Gör din egen experiment inom dessa tidsramar. Prova att tweeta för likes och retweets (helst utan länkar i dina tweets) under middagstid, eftermiddag, tidig kväll och sent på kvällen.

  Som ni ser, konflikten med data från buffert och CoSchedule i detta område, så tidsramen du kan tweeta för engagemang är enorm. Buffert tittade på drygt en miljon tweets från USA-baserade konton och drog slutsatsen att senare kvällstimmar var bäst för engagemang medan CoSchedule rapporterade resultat som var mycket blandade enligt de olika källorna den tittade på.

  Guru för digital marknadsföring Neil Patel sa att tweeting klockan 17:00 kommer att resultera i de flesta retweets medan Ell & Co. fann de bästa retweetresultaten kan ses mellan klockan 12.00 och 13.00 till 19.00: 00 pm Huffington Post, å andra sidan, sa att maximala retweets uppstår mellan klockan 17:00 och 17:00

  Det bästa sättet är att försöka tweeta vid vissa tider och spåra när engagemang verkar vara det högsta.

  Om du vill ha fler klick plus mer engagemang

  Om du bara vill att dina Twitter-följare ska göra någonting alls - klicka, retweet, gilla eller svara - kan du arbeta med att skicka dina tweets …

  Enligt Buffers data:

  • Mellan 02:00 och 03:00

  Enligt CoSchedules data:

  • Speciellt kl 12:00
  • Cirka 15:00
  • Mellan 17:00 och 18:00

  Rekommendation baserad på båda uppsättningarna av data: Gör igen din egen experiment. Spåra klick och engagemang för tweets i tidiga morgontimmar kontra tweets vid högsta dagstimmar.

  Uppgifterna baserade på de två studierna strider verkligen med varandra inom området klick och engagemang tillsammans, med Buffer som säger att nattetid är det bästa och CoSchedule säger att dagtimmarna är bäst.

  Buffert säger att den högsta mängden engagemang inträffar mitt på natten, mellan 23:00 och 17:00 - sammanfaller med när volymen är låg. Klick plus engagemang per tweet är som lägst under traditionell arbetstid mellan 9:00 och 17:00

  CoSchedule fann att både retweets och clickthroughs visade sig vara maximerade under dagen. Den sociala mediesuperstjärnan Dustin Stout rekommenderade också att tweeta över natten och säger att de värsta tiderna att tweeta var mellan klockan 20.00 och 21.00

  En viktig anmärkning om dessa resultat

  Om du blev förvånad över att ta reda på hur olika dessa resultat kan baseras på var de har kommit ifrån, är du inte ensam. Tänk på att dessa siffror inte nödvändigtvis berättar hela historien och att de också har varit i genomsnitt.

  Buffert lägger till en anteckning i slutet som påpekade att antalet följare till ett visst konto till stor del kan påverka klick och engagemang och titta på median (mittantalet för alla siffror) snarare än medelvärdet (medelvärdet av alla siffror ) kan ha visat mer exakta resultat om så många tweets som ingår i datasatsen inte hade så lite engagemang. Innehållstyper, veckodagen och till och med meddelanden spelar också viktiga roller här. Dessa redovisades inte i studien.

  Använd dessa tider som referenspunkter för experiment

  Det finns absolut ingen garanti för att du får flest klick, retweets, likes eller nya följare om du tweetar mellan tidsramarna som sluts från de två studierna som nämns ovan. Kom ihåg att dina resultat kommer att variera beroende på innehållet du lägger ut, vem dina följare är, deras demografi, deras jobb, var de är belägna, ditt förhållande till dem och så vidare.

  Om de flesta av dina följare är 9 till 5 arbetare som bor i den östra amerikanska tidszonen, kan det inte vara så bra för dig att tweeta klockan 02:00 ET på en vardag. Å andra sidan, om du är inriktad på högskolebarn på Twitter, kan tweeting mycket sent eller mycket tidigt på morgonen få bättre resultat.

  Tänk på dessa resultat från denna studie och använd dem för att experimentera med din egen Twitter-strategi. Gör ditt eget undersökningsarbete baserat på ditt eget varumärke och din egen publik, och du kommer utan tvekan att avslöja värdefull information om dina följares tweetvanor över tid.