Huvud webbsökning Vad du borde veta om Facebooks vänner i närheten
webbsökning

Vad du borde veta om Facebooks vänner i närheten

Vad du borde veta om Facebooks vänner i närheten
Anonim

Var medveten om oro för sekretess kring platsdelning

  • Det bästa på webben
  • Sökmotorer
  • Att köra en webbplats
  • av Andy O'Donnell

    En senior säkerhetsingenjör som är aktiv inom internet och nätverkssäkerhet.

    Det verkar som om Facebook lånade mantraet "plats, plats, plats" från fastigheter. Företaget rullar ständigt ut nya funktioner som drar nytta av din smartphones positioneringsmedvetenhetsfunktioner.

    Platstaggning i statusuppdateringar, platsbaserad annonsering, geotaggade bilder - alla dessa funktioner drar nytta av att Facebook vet var du är. Dessa funktioner glädjer användare men skapar oro för sekretess för dem.

    Facebooks Vänner i närheten lokaliserar vänner som kan vara i närheten, om du vill träffa dem till lunch eller något. Facebook rullade ut denna funktion utan mycket fanfare och förklarade inte den eller integritetskonsekvenserna tydligt. Funktionen Nära vänner har potentiella säkerhetsproblem som är kopplade till den.

    Funktionen Nära vän kommer med en fångst

    Liksom med många funktioner på Facebook har funktionen Nära vänner en sekretessrelaterad varning som du måste tänka på.

    När du slår på vänner i närheten varnar Facebook dig för att du också slår på platshistorik på samma gång. Det säger att genom att slå på platshistorik skapar du en historik för din exakta plats. Ja, det stämmer, genom att aktivera den här funktionen skapar du en digital post av dina resor. Det är som den låten "Varje steg du tar, varje drag du gör, Facebook tittar på dig."

    Här är frågan du måste ställa dig själv: "Är funktionen Vänner i närheten värt mig att ge Facebook en digital historia om mitt boende?"

    Du kan, enligt Facebook, ta bort saker från din platshistorik, och du kan också ta bort hela historiken, men du måste komma ihåg att göra det regelbundet om du vill fortsätta att täcka dina spår.

    Använd på egen risk

    Funktionen Nära vänner har många konsekvenser, särskilt för att fuska makar, anmälda föräldrar och människor som säger att de är på ett ställe men deras platsinformation berättar en annan historia. Om du aktiverar den här funktionen, även om du kan begränsa din exakta plats, är din allmänna plats tillgänglig för dina vänner eller vem du väljer att dela den med. Lyckligtvis tillåter inte funktionen dig att välja "offentligt" som ett delningsalternativ.

    Aktivera eller inaktivera funktionen Vänner i närheten

    Om du vill kontrollera statusen för funktionen Nära vänner för att aktivera eller inaktivera den öppnar du Facebook-appen på din Android- eller iOS-mobila enhet.

    På en Android-enhet:

    1. Klicka på den tre-horisontella menyikonen på Facebook-appskärmen.

    2. Klicka på Nära vänner .

    3. Tryck på reglaget för att aktivera eller inaktivera Nära vänner.

      På en iOS-enhet:

      1. Klicka på Inställningar > Sekretess > Platstjänster på din iOS-enhet.

      2. Använd skjutreglaget högst upp på skärmen för att slå på (eller av) positionstjänster.

      3. Klicka på Dela min plats .

      4. Tryck på skjutreglaget bredvid Dela min plats .

      5. Välj vilken av dina iOS-enheter du vill dela din plats från. Vanligtvis är detta din telefon, men det kan till exempel vara din iPad.

      6. Starta om Facebook-appen för iPhone.

        Exakt platsdelning

        Om du vill dela din exakta plats med en vän så att du kan träffas någonstans kan du göra det genom att knacka på kompassikonen bredvid vänens namn i listan Nära vänner. När du trycker på den här ikonen ställer du in hur länge du vill att varaktigheten för exakt platsdelning ska hålla. Detta värde kan vara allt från två timmar hela vägen till ganska mycket för alltid eller "tills du väljer att stoppa."