Huvud webbsökning Vad i världen hände med Yahoo! Avatarer och Yahoo! 360?
webbsökning

Vad i världen hände med Yahoo! Avatarer och Yahoo! 360?

Vad i världen hände med Yahoo! Avatarer och Yahoo! 360?
Anonim

 • Sökmotorer
 • Säkerhet och integritet
 • Att köra en webbplats
 • av Elise Moreau

  Elise Moreau är en digital marknadsförare, författare på webben och copywriter. Hon har täckt webbtrender för och tidigare About.com, sedan 2011.

  63

  63 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  Tillbaka på dagen, Yahoo! 360 var en av de många tillgängliga sociala bloggplattformarna. Vem som helst kan skapa ett gratis Yahoo! 360 blogg, anpassa sin profil med en liten Yahoo-avatar för att göra den till sin egen och börja publicera blogginlägg.

  Liksom många saker som finns på webben är inte alla menade att hålla kvar. Yahoo! 360 stängdes 13 juli 2009, medan Yahoo! avatarer avbröts den 1 april 2013.

  Vad Yahoo! 360 handlade om

  Yahoo! lanserades i mars 2005. 360 var en bloggfokuserad webbplats för socialt nätverk som utformats för att ge användarna en plats där de kunde få kontakt med människor som betydde mest för dem. I likhet med många av de populära sociala nätverk som vi ser idag, som Facebook och Twitter, kunde användare skapa en profil, lägga till vänner, ladda upp album med foton och träffa nya vänner med liknande intressen - allt förutom att publicera inlägg på sina bloggar.

  Yahoo! 360 lanserades ursprungligen för att tävla mot MSN Spaces (senare byttes namn på Windows Live Spaces, som sedan stängdes 2011). Medan Yahoo! 360 gjorde det bra i vissa delar av världen, som Vietnam, det fick aldrig riktigt mycket i USA och Yahoo! faktiskt övergav stödet för det 2007 nästan två år innan det officiellt stängdes av.

  Varför Yahoo! 360 stängdes av

  Anledningen till Yahoo! 360 finns inte längre är enkelt: Inte tillräckligt många människor använde det.

  Enligt en TechCrunch-artikel visade comScore att Yahoo! 360 var en minskning med 51 procent i USA: s månatliga besökare från september 2006 till september 2007. Då fick Facebook cirka 30, 6 miljoner besökare varje månad medan Yahoo! 360 fick bara cirka 2, 8 miljoner - vilket förklarar varför Yahoo! övergav den kort efter det och så småningom bort den för gott.

  Hur Yahoo! Avatars Made Yahoo! 360 (och andra webbegenskaper) Roligare

  Yahoo! var en av de enda stora webbtjänsterna som gav användarna en riktigt rolig liten funktion som gjorde det möjligt för dem att bygga sin egen avatar, som kunde användas som deras profilfoto på Yahoo! eller praktiskt taget någon annanstans. Med avatar-verktyget kan användarna i själva verket skapa en tecknad-liknande version av sig själva, komplett med anpassningsbara alternativ för hårfärg, frisyr, ansiktsdrag, ögonfärg, kostym och mer.

  Yahoo! avatarer var perfekta för Yahoo! 360 profiler och andra relaterade webbegenskaper (som Yahoo! Answers) genom att sätta ett roligt lite animerat ansikte till en profil. Användare kan också exportera sina avatarer till andra sociala nätverk som Facebook och Twitter.

  Yahoo! 360 var en av de enda platserna där man kunde blogga och vara social medan man åtnjöt den kreativitet som alla lägger i sina avatarer. Avatarerna fick det bara att känna sig lite mer unikt och lite udda.

  Varför du inte kan skapa Yahoo! Avatars Anymore

  Yahoo! avatar var inte en unik funktion för Yahoo! 360 och fanns i flera år efter Yahoo! 360 stängdes av, men företaget beslutade att det var en av funktionerna som inte skulle göra nedskärningen när det skiftade fokus mot att uppdatera och utveckla andra befintliga Yahoo! Produkter.

  Tillsammans med avvecklingen av avatarer 2013, Yahoo! beslutade också att stänga av flera andra egenskaper inklusive Yahoo! BlackBerry-appen, Yahoo! Appsökning, Yahoo! Ledtråd, Yahoo! Anslagstavlor och Yahoo! Uppdateringar API.

  Vad man ska använda nu istället för Yahoo! 360

  Om du hamnade här för att du kom ihåg att du hade en Yahoo! blogga tillbaka på dagen och vill återuppliva den eller hämta dina data, har du turen. Du kan dock börja nytt med en ny social bloggplattform som en av följande:

  • Tumblr : Förvärvad av Yahoo! 2013 är Tumblr kanske en av de hippaste bloggplattformarna där ute - särskilt om du är den typ som älskar att publicera massor av foton, videor och GIF. Mobilappen gör det också lättare än någonsin att publicera nya inlägg och interagera med andra användare också. Det har en mycket ung och avslappnad användarbas (aka tonåringar som älskar de visuella sakerna), så tänk på detta om du vill bygga en specifik typ av gemenskap.
  • WordPress.com : WordPress är webbens mest populära bloggplattform och även om den inte riktigt har ett lika stort socialt nätverk som Tumblr, är det ett fantastiskt alternativ om du vill starta en gratis blogg snabbt, ge den en cool snygg layout (utan att koda den själv) och börja publicera. En gratis WordPress-blogg är perfekt om du vill fokusera mer på skriftligt innehåll och behandla den mer som en traditionell blogg än en social nätverksprofil.
  • Medium : Medium är en annan hip social bloggplattform som skapar en vacker balans mellan högkvalitativt webbinnehåll och community. Du kan följa andra användare (och följas), som andra användares inlägg, se inlägg från användare som du följer i ditt flöde och få chansen att bli med om dina inlägg är populära nog. Det har mycket mer av en "vuxen" community-vibe i jämförelse med Tumblr på grund av den otroliga kvaliteten på innehåll som publiceras där.

  Vad man ska använda nu istället för Yahoo! Avatars

  Nu när mobila enheter i princip har tagit världen med storm finns det alla typer av roliga och kreativa appar som du kan ladda ner som låter dig bygga din egen lilla karaktär av dig själv. Här är några populära förslag för att bygga din egen avatar:

  • Bitmoji : Från skaparna av Bitstrips är Bitmojis uttryckliga avatarer eller emoji som du kan skapa och använda för att förmedla dina känslor online. Den är tillgänglig som en mobilapp för iOS- och Android-enheter, men du kan också använda den på skrivbordswebben via Chrome-tillägget. Du kan dela dina avatarer var som helst som "klistermärken" och leta efter andra populära plattformar som kan integreras med det för enklare delning, till exempel Snapchat och iMessage.
  • Avatar Maker : Avatar Maker är ett superenkelt verktyg som du kan använda på webben för att börja skapa din egen avatar direkt utan att behöva registrera dig för ett konto först. Du kan anpassa din avatars ansikte, hår, ögon, kläder och bakgrund genom att välja från ett större utbud av alternativ. När du är klar trycker du bara på nedladdningsknappen och laddar upp eller delar den vart du vill!
  • Myidol : Om du letar efter något lite mer på den gråa sidan, vill du kolla in Myidol, som är en mobilapp som låter dig skapa 3D-kroppsavatarer - komplett med åtgärder du kan få det att göra (som dans, sjung, etc.). Du kan ladda ner och dela videor från din avatar i rörelse eller bara följa bilderna. Appen är tillgänglig för iOS- och Android-enheter.

  Det finns aldrig någon garanti för att en viss webbtjänst kommer att hålla sig kvar för alltid, och när det händer måste vi bara acceptera den och gå vidare till något annat. För Yahoo! 360 och Yahoo! avatarer, detta var definitivt fallet.