Huvud sociala media Vad förändring tisdag betyder och hur man använder det
sociala media

Vad förändring tisdag betyder och hur man använder det

Vad förändring tisdag betyder och hur man använder det
Anonim

En kort introduktion till denna populära hashtag-trend på sociala medier

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • Sociala nätverk
 • av Elise Moreau

  Elise Moreau är en digital marknadsförare, författare på webben och copywriter. Hon har täckt webbtrender för och tidigare About.com, sedan 2011.

  Transformation Tuesday är en populär trend och hashtag (#Transformation Tuesday) som folk använder på Instagram och andra sociala nätverk. Du kan tänka på det som ett roligt sätt för människor att dela mer om sig själva och hur de har vuxit eller förändrats under veckorna / månaderna / åren (även deras "transformation").

  Hur transformation tisdag används i sociala nätverk

  På tisdagar uppmanas människor att lägga upp "transformerande" bilder av sig själva på sociala nätverkssajter som Facebook, Instagram och andra - tillsammans med hashtaggen i beskrivningen.

  Många människor skapar dem i form av ett "före och efter" -foto, ofta med appar för fotocollage-tillverkare för att dela upp bilden i två delar så att den ena sidan visar föregående foto och den andra sidan visar efterbilden.

  "Transformation" -delen av trenden är helt upp till hur du tolkar den. En del människor lägger upp foton av sig själva när de var barn tillsammans med ett foto av dem alla vuxna.

  Alternativt kan någon publicera ett enda foto utan ett annat jämförelsefoto sida vid sida och bara inkludera ett beskrivande bildtexter för att förklara hur de har förändrats eller vuxit över tid. Andra kommer att dela omvandlingar av sina egna fitnessprestationer, smink / mode makeovers eller dagens selfies parade med tidigare tagna selfies.

  Det finns verkligen inga strikta regler att följa. I grund och botten, om du kan kommunicera meddelandet att något eller någon på fotot har förändrats över tid, är det kvalificerat som ett potentiellt inlägg för Transformation Tuesday.

  Trenden är nästan lika populär som Throwback torsdagens hashtagtrend på Instagram. Båda trenderna ger användare en bra ursäkt för att lägga upp fler selfies, och vi har sett hashtagtrender som dessa sakta tar sig till andra sociala nätverkssajter som Twitter, Facebook och Tumblr.

  Skillnaden mellan transformation tisdag och Throwback torsdag

  Från och med nu är Throwback torsdag fortfarande den stora hashtagtrenden som härskar högsta, till och med blandad med Flashback fredag. Flashback Friday är en förlängning av torsdagens hashtagg för människor som älskar att posta nostalgiska bilder eller videor och återuppleva sina yngre liv i deras sinnen.

  Så vad är skillnaden mellan Throwback Thursday och Transformation Tuesday? Det är inte helt klart eftersom båda trenderna är så öppna för tolkning, men i allmänhet är tisdagens hashtag-spel tänkt att fokusera på någon form av förändring eller progression. Torsdagens hashtagspel finns däremot för att titta tillbaka och påminna om fina minnen som ägde rum för månader eller år sedan.

  Man kan hävda att förändring sker över tiden och att tiden alltid resulterar i en viss grad av förändring, så med det sagt, är Throwback torsdag och Transformation tisdag praktiskt taget identiska och kan spinnas antingen sätt beroende på vad du betonar i dina inlägg. Sammantaget erbjuder det bara människor en rolig anledning att gräva efter saker som verkligen är meningsfulla för dem, publicera vad som tillfredsställer deras egon och samarbeta med sina vänner och följare oftare på sociala medier.

  Andra roliga veckodags Hashtag-spel på sociala medier

  Även om hashtagtrenderna för tisdag, torsdag och fredag ​​tenderar att vara de mest populära, finns det hashtags trendspel du kan delta i hela veckan. Vissa dagar har till och med flera.

  Till exempel kanske du har sett hashtags för #MCM (Man Crush Monday) eller #WCW (Woman Crush Wednesday). Båda är faktiskt ganska populära, och du kan ha mycket roligt att spela med hashtag-spel för varje veckodag.