Huvud webbsökning Vad är en premiumuppgradering av WordPress.com
webbsökning

Vad är en premiumuppgradering av WordPress.com

Vad är en premiumuppgradering av WordPress.com
Anonim

 • Det bästa på webben
 • Sökmotorer
 • Säkerhet och integritet
 • avBill Powell

  Har arbetat som en professionell webbutvecklare i över 10 år. Powell är ägare till Wineskin Websites.

  Med WordPress.com kan du vara värd för en WordPress-webbplats (eller massor av WordPress-webbplatser) gratis, men gratisplanen har vissa begränsningar. Du kan låsa upp extra funktioner genom att köpa premiumuppgraderingar.

  Premiumuppgraderingar Vs. Programuppgraderingar

  Vanligtvis, när vi talar om "uppgraderingar" och ett CMS, menar vi att uppgradera den befintliga programvaran med en nyare version. Nästan all programvara måste uppgraderas om och om igen, för alltid.

  Emellertid är en WordPress.com "Premium Upgrade" ganska annorlunda. Detta är en ytterligare funktion som du betalar för att lägga till din webbplats. Det är som att få en "uppgradering" för din bil. Det är en ny, extra sak.

  Uppgraderingar Vs. plugins

  Du bör inte förväxla "uppgraderingar" med plugins.

  I WordPress-världen är en premiumuppgradering specifik för en webbplats som är värd på WordPress.com. Du skulle aldrig använda en uppgradering för en WordPress-webbplats du var värd för dig någon annanstans.

  De flesta uppgraderingar låser upp funktioner som skulle vara gratis med din egen kopia av WordPress. Du betalar för att ta bort annonser eller för att kunna lägga till CSS.

  Plugins är å andra sidan inte specifika för WordPress.com. Plugins är bitar med kod som ger din webbplats extra kraft, som forum med bbPress eller sociala nätverk med BuddyPress. Du installerar plugins på självvärda kopior av WordPress. Du kan inte installera plugins på WordPress.com-webbplatser; de vill hantera all kod själva.

  Du kan nästan säga att uppgraderingar används på WordPress.com-webbplatser, medan plugins används på självhostade WordPress-webbplatser någon annanstans. Men detta skulle vara felaktigt eftersom WordPress.com-utvecklare integrerar många plugins på WordPress.com-webbplatser.

  Faktum är att WordPress.com-folket har utvecklat flera plugins specifikt för WordPress.com och sedan släppt dem till gemenskapen med JetPack-plugin.

  Så det är inte så att WordPress.com använder uppgraderingar istället för plugins. WordPress.com använder också plugins; du kan bara inte lägga till din egen.

  Betala med funktionen

  WordPress.com tar en unik strategi för webbhotell.

  De flesta webbhotell har ingen fri plan och debiterar dig en fast månadsavgift, med en rabatt om du betalar per år. I utbyte kan du vanligtvis installera i stort sett vad du vill. Du tenderar att betala extra för mer resurser, som enhetsutrymme och serverminne, och ibland för antalet databaser.

  Du får mycket frihet. Å andra sidan måste du också underhålla vilken programvara du installerar. (Som dödsfall och skatter, är uppgraderingar för evigt.)

  WordPress.com fokuserar på en applikation - WordPress - och erbjuder att underhålla en begränsad version av den applikationen för din webbplats gratis.

  Du kan betala för extra funktioner, men de är extremt specifika. På gratis webbplatser sätter WordPress.com till exempel in annonser på några av dina webbplatssidor. För att ta bort dessa annonser köper du uppgraderingen No Ads.

  Vill du lägga till anpassad CSS på din webbplats? Du behöver uppgraderingen av anpassad design.

  Att ladda med funktionen kan verka olyckligt. För vissa användningsfall kan du säkert få nickel och dimma in i en dyr situation. Men för många webbplatser behöver du bara några få uppgraderingar som du måste ha för att uppgradera din webbplats från "ser fri ut" till "professionell". Du kan båda betala mindre än någon annanstans för värd och undvika att behöva underhålla programvaran själv.

  Betala varje år

  Observera att du betalar för de flesta uppgraderingar varje år .

  Om du tänker på detta som webbhotell, snarare än programvara, är det meningsfullt. Webbhotell är alltid en återkommande avgift.

  Betala för varje webbplats

  Du betalar också för varje webbplats . Så om du har fem webbplatser och du vill ta bort annonser på dem alla måste du köpa "Inga annonser" fem gånger.

  Lika bekvämt och smidigt som WordPress.com är, kan uppgraderingar lägga till sig. Du kanske börjar tänka på en mer traditionell värdplan, där du betalar en fast avgift för att installera så många WordPress-webbplatser som du passar. Flera webbplatser är definitivt en bra anledning att överväga WordPress som är värd själv.

  Å andra sidan, glöm inte att du måste behålla alla dessa separata webbplatser. Beroende på vad du debiterar för din tid kan WordPress.com fortfarande vara den bättre affären.

  • Lär dig mer om måste-ha uppgraderingar för en professionell webbplats på WordPress.com.
  • Visa en komplett lista över premiumuppgraderingar av WordPress.com.