Huvud Programvara och appar Vad är ett webinarium?
Programvara och appar

Vad är ett webinarium?

Vad är ett webinarium?
Anonim

Så här förändrar webbseminarier hur vi ansluter och lär oss

 • Webbläsare och Internet
 • Säkerhetskopiering och verktyg
 • Använda sociala nätverk
 • Nyheter & referens
 • Antivirus & säkerhet
 • E-post och meddelanden
 • Endast Windows
 • Endast Mac
 • Endast iOS
 • Endast Android
 • Visa mer

  av Elise Moreau

  Elise Moreau är en digital marknadsförare, författare på webben och copywriter. Hon har täckt webbtrender för och tidigare About.com, sedan 2011.

  185

  185 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  Ett webinar är ett live, webbaserat videokonferens som använder internet för att ansluta individen (eller flera individer) som är webbhotell till en publik av tittare och lyssnare från hela världen. Värdar kan visa sig tala, växla till sina datorskärmar för bildspel eller demonstrationer och till och med bjuda in gäster från andra platser att vara värd för webinarna med dem.

  Webinarplattformar erbjuder också interaktiva funktioner som publiken kan använda för att ställa frågor och chatta med värden. Många som är värd för webbseminarier inkluderar Q & A-sessioner i slutet för att besvara tittarnas frågor om innehållet från presentationen.

  Varför värd eller anpassa till ett webinar?

  Professionals använder webbseminarier för att ge utbildningspresentationer relaterade till deras företag eller organisationer och för att få kontakt med sina publik på ett mycket närmare sätt. Många webbinariska värdar behandlar sina webinarpresentationer som föreläsningar eller seminarier för att lära deras publik något. Vissa använder också webbseminarier för att sälja sina egna produkter och tjänster.

  Förutom att undervisa och sälja, är webbseminarier också användbara verktyg för att genomföra liveintervjuer med andra proffs. Den levande aspekten av det är verkligen övertygande för människor som vill ha möjlighet att ansluta och interagera i realtid.

  Enkelt uttryckt, om du vill lära dig något om ett särskilt ämne av intresse, är webbseminarier ett av de bästa sätten att utöka din kunskap genom att lära sig direkt från experterna. Och om du själv är expert, kan webbhotell vara ett bra sätt att hjälpa dig att få kontakt med din publik.

  Webinarfunktioner

  Här är bara några av de saker som webbseminarier har att erbjuda.

  • Visa bildspel : En värd kan visa ett bildspel med Microsoft PowerPoint eller Apples Keynote, precis som du gör i ett vanligt klassrum, mötesrum eller föreläsningssal.
  • Stream video : En värd kan visa en video antingen lagrad på sin dator eller hittas online, till exempel på YouTube.
  • Prata med en publik : Webbseminarier använder VoIP för att möjliggöra ljudkommunikation i realtid.
  • Spela in allt : Webbseminarier ger ofta ett alternativ för värden att spela in hela presentationen - inklusive alla bilder och ljud.
  • Redigera : Värden kan ofta använda musen för att skapa kommentarer, markera saker eller skapa markeringar på skärmen.
  • Chatta : Värden kan öppna en chattlåda för att chatta med publiken, vilket är särskilt användbart för publikmedlemmar som vill ställa frågor.
  • Genomföra undersökningar och enkäter : Vissa webbinarieföretag erbjuder möjlighet att skapa enkäter som ges till publikmedlemmar för frågesporter eller enkäten.

  Ställa in ett webinar

  Beroende på vilken tjänst värden använder kan du behöva ladda ner ett datorprogram först för att få tillgång till webbseminariet. Vissa värdar kräver också att du reserverar din plats genom att klicka på en länk i en inbjudningsmail - särskilt om webbseminariet tillåter ett begränsat antal publikplatser.

  Många värdar skickar ut minst en påminnelsemail en timme eller några minuter innan webbseminariet är på väg att gå live. Vissa värdar går till och med för att vara värd för två webbseminarier av samma presentation för att tillgodose stora publik - särskilt om de är från hela världen i olika tidszoner.

  När det är dags att ställa in måste publikmedlemmarna "ringa in", som att ringa ett telefonsamtal för att få tillgång till webbseminariet. Publikmedlemmar har ofta en anpassad länk eller till och med ett lösenord av webbinarna värd för att komma in. För vissa webbseminarier finns det till och med ett alternativ att ringa via telefon för att lyssna live.

  Vissa värdar kommer också att ge sina åhörare tillgång till en uppspelning av deras webinar om de inte kunde delta i live-sessionen.

  Värd för ditt eget webinar

  Om du vill vara värd för ditt eget webinarium måste du välja en tjänsteleverantör för webinar. Det kan vara svårt att hitta en att använda gratis på lång sikt, men de flesta erbjuder åtminstone någon form av gratis provperiod under 30 dagar eller så.

  Tjänsteleverantörer för webinar

  Här är tre populära leverantörer av webbinarier som människor använder, bland många andra:

  • GoToWebinar: Många yrkesverksamma använder den här. Som en av de mest populära webbinariska plattformarna idag kan du komma igång med GoToWebinar med sin 30-dagars gratisversion.
  • AnyMeeting: AnyMeeting är ett annat populärt webbinariums plattformsval och erbjuder en billigare plan än GoToWebinar. Det har fantastiska skärmdelningsalternativ, integration av sociala medier och olika hanteringsverktyg också.
  • Zoom: Zoom är ett fantastiskt kostnadsbesparande verktyg eftersom det erbjuder en helt gratis plan för upp till 100 deltagare och ett möte på 40 minuter. Den här tjänsten är skalbar i pris beroende på hur många deltagarplatser du vill ha och börjar så lågt som $ 15 per månad.