Huvud hemmabio Vad är spänning? (Definition)
hemmabio

Vad är spänning? (Definition)

Vad är spänning? (Definition)
Anonim

Lär dig vad du behöver veta om denna elektromotoriska kraft

 • Musik för ditt liv
 • Grunderna
 • Guider och handledning
 • Installera och uppgradera
 • tips och tricks
 • Kapa banden
 • avGary Altunian

  En branschveteran i konsumentelektronikbranschen och skrev om hemmaljud och hemmabiosystem.

  36

  36 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  Spänning är elektromotorkraften eller den elektriska potentialenergiförskjutningen mellan två punkter (ofta inom ramen för en elektrisk krets) per laddning, uttryckt i volt (V). Spänning, tillsammans med ström och motstånd, används för att beskriva elektronernas beteende. Förhållandena observeras genom tillämpningen av Ohms-lagen och Kirchhoffs kretslagar.

  Gå djupare

  Begreppen spänning, laddning, ström och motstånd kan förklaras med en hink med vatten och en slang fäst vid botten. Vattnet representerar laddning (och elektronernas rörelse). Vattenflödet genom slangen representerar ström. Slangens bredd representerar motstånd; en mager slang skulle ha mindre flöde än en bredare slang. Mängden tryck som skapas i slutet av slangen av vattnet representerar spänning.

  Om du hällde en gallon vatten i skopan medan du täcker slangens ände med tummen, är trycket du känner mot tummen liknar spänningen fungerar. Den potentiella energiförskjutningen mellan de två punkterna - toppen av vattenlinjen och slutet av slangen - är bara den en gallon vatten. Låt oss nu säga att du hittade en hink som var tillräckligt stor för att fyllas med 450 gallon vatten (ungefärligt för att fylla en sex-personers badtunna). Föreställ dig vilken typ av tryck din tumme kan känna när du försöker hålla den mängden vatten tillbaka. Definitivt mer en "push".

  Få alltid att falla på plats

  Spänning (orsaken) är det som får strömmen (effekten) att hända; utan spänningspress för att tvinga det, skulle det inte finnas något elektronflöde. Mängden elektronflöde som skapas av spänning är viktigt med avseende på det arbete som måste utföras. Några få 1, 5 V AA-batterier är allt du behöver för att driva en liten fjärrstyrd leksak. Men du kan inte förvänta dig att samma batterier skulle kunna köra en större apparat som kräver 120 V, till exempel kylskåp eller torktumlare. Det är viktigt att ta hänsyn till spänningsspecifikationerna med elektronik, särskilt när man jämför jämförelseskydd på överspänningsskydd.

  USA: s elektriska nät, till exempel, arbetar med 120 V (vid 60 Hz), vilket innebär att du kan använda en 120 V stereo-mottagare med ett par högtalare. Men för att samma stereomottagare ska fungera säkert i Australien, som arbetar med 240 V (vid 50 Hz), behöver du en strömkonverterare och en adapter, eftersom standarder varierar beroende på land.