Huvud programvara och appar Vad är Tinder? Ska du prova det?
programvara och appar

Vad är Tinder? Ska du prova det?

Vad är Tinder? Ska du prova det?
Anonim

En introduktion till en av vår tids hetaste datingsappar

 • Webbläsare och Internet
 • Video & ljud
 • Säkerhetskopiering och verktyg
 • Nyheter & referens
 • Antivirus & säkerhet
 • E-post och meddelanden
 • Endast Windows
 • Endast Mac
 • Endast iOS
 • Endast Android
 • Visa mer

  av Elise Moreau

  Elise Moreau är en digital marknadsförare, författare på webben och copywriter. Hon har täckt webbtrender för och tidigare About.com, sedan 2011.

  29

  29 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  Tinder är en populär online-datingsapp som i princip använder din platsinformation från din mobila enhet (tillsammans med annan information i din profil) för att matcha dig med andra användare i ditt område.

  Även om Tinder har varit en stor hit i den moderna datingsvärlden och utan tvekan är en av de mest populära datingsplattformarna idag, är dess framgångsrate inte något att berätta om. Appen är mest bara underhållande att använda.

  Hur Tinder-profiler fungerar

  När du har laddat ner Tinder för iPhone eller Android tar Tinder dig igenom stegen för att ställa in din profil så att du kan börja ställa in ditt konto. Förutom ditt namn, ålder, profilfoto, yrke och kort bio, kan du också integrera Tinder med andra appar som du använder - som Spotify för att visa en favoritlåt eller Instagram för att visa ett flöde av dina senaste inlägg.

  Tinder låter dig skapa ett konto via ditt befintliga Facebook-konto eller genom att ange ditt telefonnummer. Om du har ett Facebook-konto och använder det för att skapa ett konto med Tinder, var du beredd att appen drar information från din Facebook-profil.

  Oroa dig inte - ingenting kommer någonsin att publiceras offentligt på ditt Facebook-konto, och du har full kontroll över att anpassa din Tinder-profil som du vill. Appen kan automatiskt ta några av dina offentligt tillgängliga foton från ditt Facebook-konto för att visa potentiella matchningar, som du kan ändra senare om du vill.

  Förutom att ta information från din Facebook-profil för att använda för din Tinder-profil, kan Tinder också analysera alla allmänna intressen, sociala grafdata (och till och med de vänner du har gemensamt med varandra) på Facebook så att den kan hitta de mest kompatibla matcha förslag.

  Tinders matchningsprocess

  För att komma igång med att hitta matcher identifierar Tinder först din plats och sedan försöker matcha dig med andra människor i närheten. Du får en handfull profiler från potentiella datum som Tinder hittar åt dig.

  Du kan sedan anonymt välja att "gilla" eller "passera" på valfritt datum. Om du bestämmer dig för att trycka på "som" på någon och de slutar göra samma sak för dig, kommer Tinder att visa ett meddelande som säger "Det är en match!" och sedan kommer ni båda att kunna börja meddelanden varandra via appen, liknande SMS-sms.

  Användare kan inte meddela varandra om inte appen har matchat dem (med båda användare som måste "gilla" varandras profil för att göra det en matchning). När du har gjort en matchanslutning och börjat chatta, är resten av relationsbyggnaden helt överlämnad till dig.

  Vissa användare interagerar med appen genom att använda den som en allvarlig online-dejtingstjänst, medan andra bara slumpmässigt bläddrar i den för skojs skull utan att planera att faktiskt träffa någon av deras matcher i verkligheten. Det fungerar för båda typerna av användare.

  Öka din sannolikhet för att få bra matchningar

  För att öka dina chanser att matchas med fler människor kan du komma åt appinställningarna och optimera din profil genom att öka platsavståndet i miles eller åldersgrupp med potentiella matchningar. Du kanske också vill fylla i så mycket information i din profil som möjligt för att locka bättre matchningar.

  Tinder erbjuder nu också premiummedlemmaralternativ, kallad Tinder Plus och Tinder Gold, vilket ger dig fler funktioner och alternativ. Tinder Plus erbjuder funktioner som möjligheten att ångra passeringar på profiler, utvidga till andra platser (bra för människor som reser mycket), ge ett obegränsat antal likes och ge fem extra super-likes per dag. Med Tinder Gold får du allt från Tinder Plus såväl som en extra ökning av exponeringen bland profiler i ditt område, ytterligare profilfilter och möjligheten att se vem som gillade din profil innan du bestämmer dig för att passera eller gilla dem tillbaka.

  Tinder-integritetsproblem angående platsdata

  Tyvärr har Tinder en historia av att hantera problem relaterade till hur det visar användarplatsdata, vilket sätter användare på en potentiell risk att bli riktade av rovdjur. Precis som med alla platsbaserade sociala appar kommer verkligheten att potentiellt bli förföljd av alla som kan se en användares plats nästan alltid ett potentiellt hot.

  Innan du bestämmer dig för att hoppa på Tinder, se till att du läser allt om varför det inte är bra att dela din plats online. Det kan få dig att tänka två gånger om att använda Tinder om du är försiktig med att dela din plats med kompletta främlingar online.