Huvud programvara Vad är tagging online?
programvara

Vad är tagging online?

Vad är tagging online?
Anonim

 • Dokument
 • kalkylblad
 • presentationer
 • Desktop Publishing
 • databaser
 • Animering och video
 • avSue Chastain

  En myndighet för grafisk programvara med webbdesign och utskriftsuppgifter för publicering.

  88

  88 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  Tagging är ett system för att tillämpa nyckelord på webbsidor och artiklar på webben genom applikationer och sociala bokmärkesajter som del.icio.us i syfte att hjälpa andra användare att hitta allt som har taggats.

  Adobes Photoshop Album digitala fotoorganisator förde taggningskonceptet till mainstream för digital fotografering, och den populära online-delningstjänsten Flickr hjälpte också till att stimulera trenden. Nu använder många fotoorganiserande program "tagg" -metaforen, inklusive Corel Snapfire, Googles Picasa, Microsoft Digital Image och Windows Photo Gallery i Windows Vista.

  Vad är en tagg?

  Taggar är inget annat än nyckelord som används för att beskriva en data, oavsett om det är en webbsida, ett digitalt foto eller en annan typ av digitalt dokument. Naturligtvis har människor organiserat digitala bilder efter nyckelord och kategorier länge, men det kallades inte alltid tagging.

  Enligt min mening hjälpte Adobes visuella metafor för taggningskonceptet i sitt Photoshop Album till att göra idén mer tillgänglig för allmänheten. När allt kommer omkring är ett nyckelord eller en kategori något abstrakt, men en tagg är något konkret som du kan visualisera, som en presentlapp eller en prislapp. Adobes användargränssnitt för mjukvara visar en mycket bokstavlig representation av taggningen. Dina nyckelord visas bokstavligen som "taggar" och du kan dra och släppa dem till dina bilder för att "fästa" dem på fotot.

  Det gamla sättet: mappar

  Mappkonceptet användes en gång ofta som ett sätt att gruppera och organisera digitala data, men det hade sina begränsningar. Det mest betydelsefulla, särskilt för digital fotoorganisation, var att ett objekt bara kunde placeras i en mapp om du inte kopierade det.

  Om du till exempel hade ett digitalt foto av en solnedgång taget under din semester på Indian Rocks Beach, Florida, stod du inför dilemmaet om du skulle lägga den i en mapp för solnedgångar, för strandfoton eller för din semester. Att placera den i alla tre mappar skulle vara slöseri med diskutrymme och skapa mycket förvirring när du försökte hålla reda på flera kopior av samma bild. Men om du bara lägger fotot i en enda mapp, måste du bestämma vilken som passar bäst.

  Det nya sättet: Tagging

  Ange taggning. Att kategorisera den solnedgångsbilden är mycket mindre av ett dilemma med det här konceptet: Du taggar det helt enkelt med orden solnedgång, Indian Rocks Beach, semester eller andra ord som kan vara lämpliga.

  Taggarnas verkliga kraft avslöjas när det är dags att hitta dina foton senare. Du behöver inte längre komma ihåg var du uttryckte det. Du behöver bara tänka på någon aspekt av fotot som du kanske har använt i en tagg. Alla matchande foton som är kopplade till den taggen kan visas när du söker i den.

  Taggar är särskilt användbara för att identifiera personer på dina foton. Om du taggar varje bild med namnen som tillhör varje ansikte kommer du att kunna hitta alla dina bilder på en viss person på ett ögonblick. Du kan också kombinera och utesluta taggar för att ytterligare förfina dina sökresultat. En sökning efter "Suzi" och "valp" visar alla bilder på Suzi med en valp. Uteslut "födelsedag" från samma sökfråga så hittar du alla bilder på Suzi med en valp utom för de taggade "födelsedagen."

  Märkning och mappar i perfekt harmoni

  Märkning har också vissa nackdelar. Användningen av taggar kan bli svårt utan någon hierarki på plats. Det finns också en frestelse att skapa en hel del taggar eller mycket specifika taggar så att hantera hundratals av dem blir lika mycket av ett ork som att hantera fotona själva. Men tillsammans med mappar, bildtexter och betyg kan taggar vara ett kraftfullt verktyg.

  Tagging representerar en betydande förändring i hur digital data sorteras, sparas, sökas och delas. Om du fortfarande använder det gamla mappsättet för att organisera digitala foton är det dags att öppna ditt sinne för taggningskonceptet. Det betyder inte att mappkonceptet kommer att försvinna, men jag tror att taggning är en värdefull förbättring av det hierarkiska mappkonceptet vi använde.