Huvud sociala media Vad är social bokmärkning och varför gör det?
sociala media

Vad är social bokmärkning och varför gör det?

Vad är social bokmärkning och varför gör det?
Anonim

En introduktion till organisationstrenden Alla informationsentusiaster bör veta

 • Facebook
 • Instagram
 • Twitter
 • Pinterest
 • av Daniel Nations

  34

  34 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  Social bookmarking är en onlinetjänst som gör att du kan skapa och dela webbplatsbokmärken med andra medlemmar i en community genom att helt enkelt märka en webbsida med ett webbaserat verktyg så att du enkelt kan komma åt det senare. I stället för att spara dem i din webbläsare sparar du dem på webben. Och eftersom dina bokmärken är online kan du enkelt komma åt dem var du än har en internetanslutning och dela dem med vänner.

  Varför börja sociala bokmärken om du bara kan använda din webbläsare?

  Du kan inte bara spara dina favoritwebbplatser och skicka dem till dina vänner, utan du kan också titta på vad andra har hittat intressant att tagga. De flesta sociala bokmärkesajter låter dig bläddra igenom artiklarna baserade på de mest populära, nyligen tillagda eller tillhörande en viss kategori som shopping, teknik, politik, bloggning, nyheter, sport etc.

  Du kan till och med söka igenom vad folk har bokmärkt genom att skriva in det du letar efter i sökverktyget. I själva verket används webbplatser för sociala bokmärken som intelligenta sökmotorer.

  Eftersom sociala bokmärkesverktyg nås på webben eller via en webbaserad applikation, betyder det att du kan spara ett nytt bokmärke med en enhet, komma åt ditt konto på en annan enhet och se allt du har lagt till eller uppdaterat från din andra enhet. Så länge du är inloggad på ditt sociala bokmärkningskonto har du den senaste uppdaterade versionen av alla dina bokmärken och annan anpassningsbar information.

  Några populära sociala bokmärkesverktyg inkluderar:

  • Utsökt
  • Evernote
  • Pinterest
  • Bitly

  Är sociala nyheter samma som sociala bokmärken?

  Webbplatser som Reddit och HackerNews fokuserar på social bokmärkning av nyhetsrelaterade artiklar som politik, sport, teknik, etc. Dessa webbplatser kommer ofta att ha rubriker och bloggare som diskuterar de aktuella nyheterna.

  Sociala nyhetswebbplatser skiljer sig från vanliga webbplatser för sociala bokmärken eftersom de fokuserar på specifika artiklar och blogginlägg att dela med allmänheten snarare än webbsidor för andra saker än nyheter (men kan också inkludera nyheter) på en mer personlig nivå. Sociala nyhetssajter kan vara en stor nyhetskälla och de erbjuder också möjligheten att delta i diskussionen genom att lämna kommentarer på populära nyhetsartiklar, men sociala bokmärkesajter används främst för att bygga en personlig samling webbsidor att komma tillbaka till på en senare tid.

  Hur kan jag dra nytta av social bokmärke?

  Social bokmärkning och sociala nyheter gör att du specifikt kan rikta in dig på det du vill se. Istället för att gå in i en sökmotor, skriva något i sökfältet och sedan söka efter den nålen i en höstack kan du snabbt begränsa föremålen till det du letar efter.

  Eftersom många sociala bokmärkesajter visar nyligen tillagda listor och populära länkar kan du både hålla dig uppdaterad och se relevant information. Låt oss till exempel säga att du är intresserad av att lära dig mer om social shopping. Du kan söka efter social shopping på en av dessa webbplatser och komma med två artiklar: en med hundra röster och en med två röster.

  Det är ganska lätt att berätta att artikeln med hundra röster kan vara ditt bästa val. Och detta är mycket enklare än att skriva "social shopping" i en sökmotor och se sida efter sida efter sida med länkar som kanske eller inte kan vara användbara baserat på vad du letar efter.

  Så det som började som ett sätt att skicka bokmärken till vänner har verkligen vuxit till sociala sökmotorer. Du behöver inte längre bläddra igenom tusentals resultat för att hitta något som riktiga människor skulle rekommendera tillräckligt för att spara för sig själva och dela med andra. Nu kan du helt enkelt gå till en social bokmärkeswebbplats, välja kategori eller tagg som matchar ditt intresse och hitta de mest populära webbplatserna.

  Uppdaterad av: Elise Moreau