Huvud programvara och appar Vad är en Snapchat-berättelse?
programvara och appar

Vad är en Snapchat-berättelse?

Vad är en Snapchat-berättelse?
Anonim

Dela Snaps i en berättande stil

 • Webbläsare och Internet
 • Video & ljud
 • Säkerhetskopiering och verktyg
 • Använda sociala nätverk
 • Nyheter & referens
 • Antivirus & säkerhet
 • Endast Windows
 • Endast Mac
 • Endast iOS
 • Endast Android
 • Visa mer

  av Elise Moreau

  Elise Moreau är en digital marknadsförare, författare på webben och copywriter. Hon har täckt webbtrender för och tidigare About.com, sedan 2011.

  28

  28 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  En Snapchat-berättelse är ett foto eller en video som du lägger ut i ditt eget berättelseafsnitt (eller flöde) i ditt konto, vilket är synligt av dig och alla dina vänner. Dra bara åt vänster från kamerafliken i Snapchat-appen tills du ser en skärmflik med namnet Discover. Dina vänner berättelser visas under vänner sektionen högst upp.

  Du kan trycka på vem som helst namn för att utlösa för att se en väns berättelse eller berättelser i den ordning de publicerades om användaren publicerade flera av dem. Berättelser lever i 24 timmar och kan ses igen och igen för den perioden. När 24-timmarsbegränsningen är uppe raderas de automatiskt.

  Ett annat sätt att se att vänner har lagt ut nya berättelser är att titta på deras profilikon på fliken Konversationer om du har snappat med dem. Deras profil / Bitmoji-ikon förvandlas till ett cirkulärt klipp av deras berättelse. Du kan trycka på den för att se den direkt.

  När du lägger ut en berättelse kommer dina vänner att se den visas i avsnittet med berättelser. Du kan också se vem som tittade på din berättelse.

  Om du vill begränsa vem som kan se dina berättelser kan du konfigurera dina integritetsinställningar så att dina berättelser kan ses av vem som helst på Snapchat som beslutar att lägga till dig, bara vänner eller en anpassad grupp användare.

  Lägg ut din första Snapchat-berättelse

  Det är enkelt att publicera en berättelse på Snapchat. Det finns två olika sätt att göra det på.

  Postering från kamerafliken

  Kamerafliken är fliken mitt i appen. Dra åt höger från fliken Konversationer eller vänster från fliken Upptäck för att komma åt den.

  Klicka på ett foto eller spela in en video på samma sätt som om du skulle skicka det som ett meddelande. På förhandsgranskningen bör du märka en rektangulär ikon med ett plustecken längst ner på skärmen. Om du väljer det kommer du att lägga till det i ditt historieflöde, och om det är första gången du gör det kommer en popup-ruta att visa ett meddelande som ber dig bekräfta det och också ge dig en kort förklaring av vad ikonen gör.

  Har du tänkt dig om en berättelse du publicerat? Ta reda på hur du tar bort det själv innan det automatiskt raderar sig efter 24-timmars utgångsperiod.

  Inlägg från ett snabbt svar

  Det andra sättet att lägga till ett foto eller en video till ditt berättelseravsnitt är under en snabb konversation med en vän (eller en grupp). Om du vill skicka fotot eller videon som ett meddelande och skicka det till dina berättelser samtidigt, klicka bara på + Fler vänner längst ner till vänster och tryck sedan på Min berättelse .

  I allmänhet är den första utläggningsmetoden användbar om du uteslutande vill att ditt meddelande ska skickas direkt till ditt Stories-avsnitt och ingen annanstans. Den andra metoden ger dig möjligheten att skapa en berättelse från ett meddelande svar.

  Varför använda Snapchat-berättelser?

  Människor älskar berättelser för dess oförmåga och avslappnade natur. De behöver inte oroa sig för att innehållet sticker fast i sina profiler för evigt, och de känner inte heller presset att behöva samla massor av likes eller kommentarer.

  Tanken är att användare kan berätta en historia om hela dagen på ett berättande sätt genom berättelser. Det ska användas för att ge vänner en kort titt på vilka intressanta saker en vän har gjort det senaste dygnet.

  Människor som har stora följningar kan också dra nytta av berättelser. Snapchat har alltid varit känt som en privat meddelanden-app, men berättelser erbjuder ett mer offentligt sätt att dela. Många kändisar, märken och andra högprofilerade användare kan dela sitt Snapchat-användarnamn manuellt eller med snapcode så att alla berättelser de publicerar kan ses av de tusentals och tusentals användare som beslutar att lägga till dem.

  Även om vi alla har tillgång till så många andra feed-stil-appar för att dela våra liv med våra vänner, är Snapchat-berättelser åtminstone ett bra alternativ att använda om du tar en fantastisk snap som du vill vara synlig för mer än bara några sekunder. Ibland är ett meddelande så bra att det måste vara tillgängligt minst några gånger till.

  Om du vill ta reda på hur du gör att snaps håller ännu längre någonsin, kolla in vår artikel om att ta Snapchat-skärmdumpar.