Huvud Hemmabio Vad är en nätadapter?
Hemmabio

Vad är en nätadapter?

Vad är en nätadapter?
Anonim

Anslut till ett nätverk och dela media över ett hems elektriska ledningar

 • Musik för ditt liv
 • Grunderna
 • Guider och handledning
 • Installera och uppgradera
 • tips och tricks
 • Kapa banden
 • avBarb Gonzalez

  The Simple Tech Guru är en förespråkare för enkel, förståelig teknik och behovet av konsumentutbildning.

  130

  130 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  Ett sätt att ansluta en nätverkskompatibel hemmabiokomponent till din router är genom att använda powerline-adaptrar. En nätadapter är ett alternativ till att köra inbyggda Ethernet-kablar eller förlita sig på möjlig instabil WiFi. En kraftledningsadapter har möjlighet att skicka dina musik-, foto-, video- och datordata över ditt hushålls befintliga elektriska ledningar precis som med Ethernet-kablar.

  De flesta hemmabiokomponenter finns inte i samma rum som hemmanätets router. Det var inte så mycket problem förrän hemmabioinställningarna började inkludera nätverksmediaspelare, mediaströmmar, smarta TV-apparater, Blu-ray-spelare och andra hemmabiokomponenter som har tillgång till innehåll från internet och hemdatorer och mediaservrar. Nu är det viktigt att hitta ett sätt att ansluta till din router på en bekväm plats och / eller på ett sådant sätt så att du kan få enkel tillgång till internet och strömma foton, musik och filmer från mediebibliotek var som helst i ditt hem.

  Om du inte vill ha långa Ethernet-kablar i hela huset eller betala för att ha Ethernet-kablar installerade i dina väggar, behöver du en mer bekväm lösning för att ansluta din mediaspelare, smart TV och / eller annan nätverksaktiverad hemmabioenhet.

  Så fungerar en nätadapter

  En nätverksaktiverad hemmabiokomponent eller annan nätverksenhet ansluts till en nätadapter med en Ethernet-kabel. Nätadaptern är ansluten till ett vägguttag. När du är ansluten kan du använda nätadaptern för att skicka och / eller ta emot mediefiler och data över ditt hem elektriska till en andra nätadapter som är ansluten till en annan plats. För att göra detta ansluts en andra nätadapter till ett vägguttag nära platsen för din router. Den är ansluten till din router med en Ethernet-kabel.

  Att ansluta dina nätverksaktiverade strömningsenheter och router till nätadapter är nästan som att ansluta dem direkt till varandra med Ethernet-kablar. Men det är ett bekvämt sätt att ansluta till ditt hemnätverk, men du måste välja klokt, eftersom din nätadapter borde kunna strömma högupplöst video och ljud utan buffring och avbrott.

  Olika typer av kraftledningsadaptrar

  För den bästa strömmande TV- eller videovisningsupplevelsen väljer du en AV-nätadapter som bättre kan rymma strömmande video från dina mediebibliotek eller från online. Leta efter adaptrar som har klassificerats snabbare än 300 Mb / s. Observera att det inte betyder att du kan strömma runt ditt hem med den hastigheten, utan det är det totala beloppet som kan skickas via nätadaptern om det strömmar mer än en enhet samtidigt.

  Vissa powerline-adaptrar har flera Ethernet-portar för att rymma fler nätverksbaserade enheter (ibland upp till fyra), vilket kan inkludera en Smart TV, Blu-ray Disc-spelare, Roku-låda och en spelkonsol.

  En grundläggande nätadaptermodell är stor och boxliknande och kan blockera dina uttag där du ansluter den. Om du får ett vägguttagströmadapter, se till att det är en modell som har ett elektriskt genomgångsuttag (t.ex. på fotot som bifogas den här artikeln) där du kan ansluta en komponent eller överspänningsskydd för andra enheter.

  Eftersom powerline-adaptrar skickar din musik, filmer och foton över de elektriska ledningarna mellan uttagen där varje adapter är ansluten, kan andra hushållsapparater som också är anslutna till vägguttag orsaka störningar som kan inkludera att hastigheten på ditt strömmande media sänks. Detta kan orsaka buffring, frysning av ramar och stamande problem för video eller droppar i en ljudström. Vissa kraftledningsadaptrar har kraftfilter som är avsedda att rensa upp denna störning - se till att du letar efter den här funktionen när du handlar efter en.

  Anslut nätadaptern direkt till ett vägguttag

  Det är viktigt att påpeka att de flesta nätadaptrar inte fungerar om de är anslutna till en förlängningssladd. Även om vissa överspänningsskydd har en eller flera eluttag som är kompatibla med kraftledningar (märkta "PLC") som tillåter en nätadapter att passera dess data, är prestandan vanligtvis bättre när nätadaptern ansluts direkt till vägguttaget.

  Poängen

  Med det ökade antalet och användningen av enheter som kan ansluta och överföra digitala mediefiler över ett hemnätverk, är det mer komplicerat att använda traditionell trådbunden Ethernet-anslutning för att komma åt data och digitala mediefiler i hela huset. Powerline-adaptrar kan emellertid tillhandahålla en lösning, så länge du känner till både dess fördelar och begränsningar (leta efter Homeplug-märkta enheter), samt att ha säkerhet i åtanke.