Huvud hemmabio Vad är Plex Live TV och ska jag använda den?
hemmabio

Vad är Plex Live TV och ska jag använda den?

Vad är Plex Live TV och ska jag använda den?
Anonim

Live TV till hands

Här är de grundläggande kraven på utrustning:

 • Maskinvara som kan koda, lagra och strömma videofiler : Det kan vara en dator eller en kompatibel NAS-enhet. Den kör Plex Media Server och ansluts till en antenn via en HD-tuner-enhet.
 • Maskinvara som kan ta emot TV-signaler : Det måste vara någon typ av HD-tuner-enhet, som efterliknar en TV: s funktionalitet. Den tar emot en TV-sändning från en antenn och gör den tillgänglig för datorn eller NAS.
 • En antenn : Detta måste vara en antenn som kan plocka upp digital-tv-sändningar. Vilken typ av antenn du behöver beror på styrkan och platsen för TV-sändarna i ditt område.

Plex Live TV-kodning, lagring och strömningsutrustning

Kärnan i din Plex Live TV-installation måste vara hårdvara som kan spela in, lagra och strömma video. Här är de viktigaste alternativen:

 • Dator : Det enklaste sättet att använda Plex Live TV är att installera Plex Media Server på en dator som har tillräckligt med processorkraft för att koda video och tillräckligt med lagringsutrymme för att hålla videofiler. En trådbunden Ethernet-anslutning till ditt nätverk är också bra.
 • NAS : Det andra alternativet är att använda en NAS-enhet som kan koda video, men inte alla NAS-enheter passar räkningen. De flesta NAS-enheter använder Linux-operativsystemet, så att installera Plex Live TV kommer att vara svårt om du bara är bekant med Windows eller macOS. NAS-enheter saknar vanligtvis också den processorkraft som krävs för att koda och strömma live-tv.

Plex Live TV HD Tuner Equipment

Nästa sak du behöver är en HD-tuner, som är en enhet som kan ta emot en HD-TV-signal och ge den till din dator. Här är de viktigaste alternativen:

 • USB HD-mottagare : Detta är det mest universella alternativet. Du ansluter den här tunern till en USB-port på din dator och ansluter sedan den till en antenn med samma typ av koaxialkabel som du normalt skulle ansluta till din TV. Du kan använda dessa med både stationära datorer och bärbara datorer.
 • PCMCIA HD-mottagare : Dessa kort är utformade för att ansluta PCMCIA-kortplatsen för PC för PC (PCMCIA) på en bärbar dator, och de har en koaxiell anslutning för en antenn. Du kan bara använda dessa kort med bärbara datorer, och den bärbara datorn måste ha ett kompatibelt PCMCIA-fack tillgängligt.
 • PCIe HD-mottagare : Dessa kort är utformade för att ansluta PCIe-kortplatsen (Peripheral Component Interconnect Express) på moderkortet på en stationär dator, och de har en koaxiell anslutning för en antenn. Detta är det bästa alternativet om du har Plex Media Server installerat på en stationär dator som har en öppen PCI Express-plats.

Plex Live TV-antennutrustning

Det sista du behöver är en antenn som kan ta emot HD-TV-signaler i luften. Om du har en antenn monterad på ditt tak kan du använda den. Om du inte gör det här är dina antennalternativ:

 • Fönstermonterad HD-antenn : Dessa antenner är lätta att installera, men de har ett begränsat intervall. Om du bor i ett område där de närmaste TV-stationerna är mer än 30 eller 50 miles bort, fungerar den här typen av antenn inte.
 • Vindmonterad HD-antenn : Dessa antenner har ett större intervall än fönstermonterade antenner. Om de närmaste TV-stationerna är för långt borta behöver du istället en riktningsantenn.
 • Takmonterad HD-antenn : Dessa antenner har det största utbudet eftersom de är monterade utanför på ditt tak. Helst bör denna typ av antenn placeras tillräckligt högt så att den inte hindras av ditt tak eller något av husen eller träden i närområdet.

Tillgängligheten för HD-tv-sändningar över luften varierar beroende på din plats. Federal Communications Commission (FCC) tillhandahåller ett DTV-mottagningsverktyg som du kan använda för att se vilka kanaler som finns där du bor och vilken typ av antenn du behöver.

Hur man ställer in Plex Live TV

Det första steget i installationen av Plex Live TV är att installera Plex Media Server, helst på en dator som har en snabb processor och en kabelanslutning till ditt nätverk. När du har installerat Plex Media Server måste du köpa en HD-tunerenhet och en antenn om du inte redan har gjort det.

Så här får du Plex Live TV att fungera:

 1. Registrera dig för ett Plex-konto.

 2. Köp ett Plex Pass-prenumeration.

 3. Installera Plex Media Server .

 4. Montera din antenn.

 5. Anslut en koaxialkabel till antennen och dirigera den till din dator.

 6. Installera en HD-tuner-enhet i din dator.

 7. Anslut koaxialkabeln till din antenn.

 8. Starta Plex Media Server på din dator.

 9. Kör installationsguiden för Live TV & DVR i Plex Media Server.

  Så här använder du installationsguiden för Plex Live TV & DVR

  När du har installerat en tunerenhet och anslutit den till en antenn är du ganska redo att gå. Det sista du behöver göra är att köra installationsguiden för Plex Live TV & DVR. Detta leder dig genom processen att ställa in Plex Media Server för att arbeta med din tunerenhet, söka efter lokala kanaler och till och med ladda ner en programmeringsguide för ditt område.

  Så här ställer du in Plex Live TV & DVR:

  1. Starta Plex Media Server .

  2. Navigera till app.plex.tv/desktop med en webbläsare.

  3. Se till att du är inloggad på Plex TV-webbappen med samma konto som du använder för din Plex Media Server.

  4. Gå till Inställningar > Server > Live TV & DVR .

  5. Välj SET UP PLEX DVR .

   Om du inte har registrerat dig för Plex Pass ser du inte detta alternativ. Istället ser du Plex Pass-registreringsknappen.

  6. Vänta tills systemet slutför att söka efter din tuner.

  7. Om systemet hittar din tuner, välj FORTSÄTT .

   Om systemet inte hittar din mottagare väljer du Ser du inte din enhet? Ange dess nätverksadress manuellt och ange sedan adressen.

  8. Välj DVR och verifiera alla upptäckta kanaler.

  9. Om du ser alla kanaler du väntat att ta emot väljer du FORTSÄTT .

   Välj SCAN CHANNELS om systemet inte automatiskt upptäckte alla dina lokala kanaler.

  10. Välj ditt språk, ange ditt postnummer och välj sedan FORTSÄTT .

  11. Kontrollera att kanalguiden matchar identiteten för de kanaler du kan ta emot och gör alla ändringar du behöver för. Välj kryssmarkering bredvid alla kanaler du vill lämna från din DVR.

  12. Välj FORTSÄTT .

   Hur man tittar på Live TV på Plex

   När du har installerat Plex Media Server på en dator eller kompatibel NAS, och du har anslutit både en antenn och en tuner-enhet, är du redo att titta på och spela in live-tv. Du kan titta på direkt-TV via Plex-appen på din huvuddator, vilken annan dator eller bärbar dator, din smartphone, TV-strömningsenhet eller till och med en spelkonsol. Se bara till att du loggar in på Plex-appen med samma konto som du använde när du konfigurerade Plex Media Server.

   Så här ser du direkt på TV på Plex:

   1. Starta Plex-appen på alla kompatibla enheter.

   2. Välj Mer .

    Beroende på enheten kan du helt enkelt välja Live TV & DVR .

   3. Välj Live TV & DVR .

   4. Bläddra i programmeringsguiden för en show du vill titta på.

   5. Välj showen du vill titta på.

   6. Välj den röda postikonen för att spela in showen på din DVR.

   7. Välj uppspelningsknappen för att se showen.