Huvud programvara Vad är Photoshop?
programvara

Vad är Photoshop?

Vad är Photoshop?
Anonim

Få tag på grunderna i Adobe Photoshop

 • Dokument
 • kalkylblad
 • presentationer
 • Desktop Publishing
 • databaser
 • Animering och video
 • avJennifer Allen

  Jennifer Allen har skrivit om teknik sedan 2010. Hennes arbete har dykt upp i Mashable, TechRadar och många fler publikationer.

  Vad är Photoshop? Det är en av de mest populära och kända program för redigering av foto och grafik där ute. Officiellt kallad Adobe Photoshop, den utvecklades 1988 och har sedan dess blivit en grundpelare för många människor som vill redigera sina befintliga foton eller till och med skapa egna bilder och grafik.

  Adobe Photoshop använder PSD-filändelsen för alla sina filer.

  Vem syftar Adobe Photoshop till?

  Adobe Photoshop och dess spin-off-programvara riktar sig mestadels till alla, och det är så komplicerat som du behöver för att det ska vara. Du kan använda den för att helt enkelt ta bort fläckar på ett gammalt fotografi, eller så kan du bli mycket mer engagerad och blanda och matcha bilder tillsammans för att uppnå önskat resultat.

  Kärnprogramvaran, Adobe Photoshop, är tillgänglig via Adobe Creative Cloud-abonnemangsplanen, men du kan också köpa enskilda delar av paketet som Adobe Photoshop Elements, Photoshop Lightroom och Photoshop Express.

  Om du föredrar att använda ett gratis Adobe Photoshop-alternativ finns många olika appar tillgängliga.

  Hur kan jag använda Photoshop?

  Adobe Photoshop är tillgängligt för PC och Mac med en Creative Cloud-prenumerationsplan som täcker båda operativsystemen. Du kan också använda den på din mobila enhet via Adobe Photoshop Express och Adobe Lightroom-apparna som är tillgängliga för iOS och Android.

  Photoshop Elements vs Express vs Lightroom

  Adobe Photoshop är guldstandarden för program- och grafikredigeringsprogramvara, men det betyder inte att det inte finns många bra användningsområden för de andra.

  Adobe Photoshop Elements

  Adobe Photoshop Elements anses vara en grafikredigerare på startnivå. Det är vanligtvis billigare att köpa än Adobe Photoshop, men erbjuder få funktioner.

  Dessa funktioner är dock fortfarande användbara; Elements fokuserar på att tillhandahålla fotoredigeringsverktyg som är enklare än huvudprogramvaran, men ändå bekvämt. Du kan använda den för att snabbt ta bort röda ögoneffekter, ändra hudton eller ta bort fläckar. Men det har begränsat stöd för Photoshop-plugins och det använder inte mycket för grafiska formgivare.

  Adobe Lightroom

  Adobe Lightroom är utformat för fotografer som kanske vill organisera och lätt manipulera sin fotosamling. Du kan inte läkare bilder som du kan med Photoshop, men du kan lysa upp bilder med en knapptryckning, samt justera färger och förbättra eller skärpa digitala foton. Lightroom är där för att dina snaps ska se bättre ut innan du ordnar dem som en del av en omfattande fotosamling.

  Adobe Photoshop Express

  Adobe Photoshop Express är den mobila versionen av Photoshop, även om den också finns tillgänglig för Windows 8 och senare. Det betyder att det är mycket enklare, att tillhandahålla ett grundläggande utbud av bildredigeringsfunktioner som kontrast- och exponeringsjusteringar och borttagande av fläckar. Det är också möjligt att lägga till text till bilder.

  Adobe Photoshop är inte billig och det är ganska överväldigande för vissa användare. Om du bara vill redigera ett foto ibland, är något som Photoshop Elements eller Photoshop Express mer än tillräckligt för dina behov.

  Adobe Photoshop för nybörjare

  Det finns mycket att ta i när du lär dig Adobe Photoshop. Det är värt att prioritera att lära sig använda magnetiskt lasso-verktyg för att enkelt klippa ut bilder, använda klonstämpelverktyget för att kopiera ett område till ett annat, och de olika kortkommandona.

  Det är också möjligt att installera filter, plugins, nya borstar och texturer och andra användbara extra till Photoshop.

  Experimentering är också ett bra sätt att lära sig mer eftersom du får grepp om hur Adobe Photoshop fungerar.