Huvud fönster Vad är en PAGE-fil?
fönster

Vad är en PAGE-fil?

Vad är en PAGE-fil?
Anonim

Och hur man öppnar en

 • Grunderna
 • Guider och handledning
 • Installera och uppgradera
 • tips och tricks
 • byTim Fisher

  Tim Fisher har 30+ års erfarenhet av professionell teknikstöd. Han skriver felsökningsinnehåll och är chef för.

  En fil med filtillägget PAGES är en Pages-dokumentfil skapad av Apple Pages-ordbehandlingsprogram. Det kan vara ett enkelt textdokument eller mer komplicerat och innehålla flera sidor med bilder, tabeller, diagram eller mer.

  PAGE-filer är faktiskt bara ZIP-filer som inte bara innehåller dokumentinformation som behövs för Pages utan också en JPG-fil och en valfri PDF-fil som kan användas för att förhandsgranska dokumentet. JPG-filen kan bara förhandsgranska första sidan medan PDF-filen kan användas för att se hela dokumentet.

  Hur man öppnar en SIDA-fil

  Var försiktig när du öppnar körbara filformat som tas emot via e-post eller laddas ner från webbplatser som du inte känner till. Undvik alltid att öppna körbara filer från källor som du inte känner till. Lyckligtvis är PAGE-filer vanligtvis inte ett problem.

  Apples ordbehandlare, Pages, används vanligtvis för att öppna sidor-filer, och det fungerar bara på macOS-datorer. Samma applikation är tillgänglig för iOS-enheter.

  Ett snabbt sätt att visa PAGE-filer i Windows eller ett annat operativsystem är dock att ladda upp dem till Google Drive. Se hur du konverterar PAGE-filen nedan om du behöver öppna dokumentet i ett annat program eller om du inte har Sidor installerade.

  En annan metod är att extrahera förhandsgranskningsdokumenten från PAGE-filerna, vilket kan göras med vilket filutdragsverktyg som stöder ZIP-formatet (som är de flesta av dem). Våra favoriter är 7-Zip och PeaZip.

  Om du laddar ner PAGE-filen online eller via en e-postbilaga, ändrar du alternativet "Spara som typ" till "Alla filer" innan du sparar den och namnger sedan .zip i slutet. Om du gör det kommer filen att finnas i ZIP-formatet och du kan dubbelklicka på den utan att behöva ett verktyg för unzip-verktyg från tredje part.

  När du har extraherat filerna från arkivet går du till mappen QuickLook och öppnar Thumbnail.jpg för att se en förhandsgranskning av dokumentets första sida. Om det finns en Preview.pdf-fil där också, kan du förhandsgranska hela PAGE-dokumentet.

  Det finns inte alltid en PDF-fil inbyggd i en PAGE-fil eftersom skaparen måste välja att göra PAGE-filen på ett sätt som stöder att lägga till den PDF där inne (det kallas att skapa den med "ytterligare förhandsgranskningsinformation" ingår).

  Hur konverterar jag en PAGE-fil

  Du kan konvertera din PAGES-fil online med Zamzar. Ladda upp filen där så får du möjlighet att konvertera PAGE-filen till PDF, DOC, DOCX, EPUB, PAGES09 eller TXT.

  Sidor kan också konvertera PAGE-filen till Word-format, PDF, vanlig text, RTF, EPUB, PAGES09 och ZIP.

  Mer information om PAGE-filer

  När användaren väljer att spara PAGES-filen i iCloud genom programmet Pages ändras filändelsen till .PAGES-TEF. De heter officiellt Pages iCloud-dokumentfiler.

  En annan liknande filändelse är PAGES.ZIP, men de tillhör versioner av sidor som släpptes mellan 2005 och 2007, som är version 1.0, 2.0 och 3.0.

  PAGES09-filer produceras av versionerna av sidorna 4.0, 4.1, 4.2 och 4.3, som släpptes mellan 2009 och 2012.

  Kan du fortfarande inte öppna din fil?

  Det första du bör göra om du inte kan öppna din PAGE-fil är att notera det operativsystem du använder. Om du är på Windows har du förmodligen inte ett program installerat som kan öppna PAGE-filen, så att du dubbelklickar på den kommer sannolikt inte att komma långt.

  Kom också ihåg att även om du tänker öppna filen som en ZIP-fil måste du antingen byta namn på .SIDA-avsnittet i filnamnet till .ZIP eller öppna PAGE-filen direkt med ett verktyg som 7-Zip.

  Något annat att tänka på är att vissa filändelser ser väldigt lika ut men det betyder inte nödvändigtvis att formaten är desamma eller att de kan öppnas med samma program. Till exempel, även om deras filändelser är nästan identiska, är PAGE-filer inte alls relaterade till PAGE-filer (utan "S"), som är HybridJava-webbsidafiler.

  Windows använder en fil som heter pagefile.sys för att hjälpa till med RAM, men det har ingenting att göra med PAGE-filer.