Huvud internet & nätverk Vad är OpenVPN? Är det säkert?
internet & nätverk

Vad är OpenVPN? Är det säkert?

Vad är OpenVPN?  Är det säkert?
Anonim

Hur OpenVPN håller din internettrafik privat och säker

OpenVPN är ett tunnelprotokoll som skapar en privat anslutning mellan en VPN-klient och en VPN-server. Uppgifterna inuti tunneln är helt krypterade, vilket innebär att de inte kan ses eller fångas av utomstående. Detta inkluderar din Internetleverantör, sökmotorer, webbplatser, marknadsförare och hackare.

OpenVPN-klienten krypterar dina datapaket innan de lämnar din dator eller enhet. De krypterade datapaketen skickas till OpenVPN-servern, som dekrypterar data med en hemlig kryptografisk nyckel. De dekrypterade uppgifterna skickas till internet till servern som anges i din begäran, till exempel https://netflix.com. Internetservern tar emot dataförfrågan och skickar tillbaka sina data till OpenVPN-servern. OpenVPN-servern krypterar data från internetservern och skickar den krypterade informationen till din dator eller enhet. OpenVPN-klienten på din dator dekrypterar data med sin kryptografiska nyckel.

OpenVPN-protokoll

Några av de protokoll och standarder som OpenVPN använder för att upprätta säkra anslutningar inkluderar :.

  • Autentisering: OpenVPN har två autentiseringslägen. Den kan använda en fördelad statisk nyckel mellan kamrater, eller använda SSL / TLS och certifikat för autentisering och nyckelutbyte.
  • Kryptering: OpenVPN har upp till 256-bitars kryptering med OpenSSL, en fullständig verktygssats för Transport Layer Security Protocol. För ännu mer robust säkerhet kan den använda AES, Camellia, 3DES och CAST-128.
  • Portar: OpenVPN är utformad för att köra över både TCP- och UDP-transporter och erbjuder utmärkt prestanda över UDP (ett snabbare protokoll än TCP).

Var kan du få OpenVPN?

De flesta stora VPN-leverantörer erbjuder OpenVPN till sina abonnenter. När du har valt din önskade VPN-leverantör kan du gå över till deras webbplats och ladda ner programvaran.

För det mer tekniskt kunniga är du också fritt att installera OpenVPN på din egen virtuella privata server. Exempelvis erbjuder Digital Ocean distributioner med ett klick av OpenVPN som är redo att rulla, så att du inte ens behöver prenumerera på en VPN-tjänst vars villkor kanske inte är öppna för dig.