Huvud hemmabio Vad är en nätverksaktiverad (aka Smart) Blu-ray Disc Player?
hemmabio

Vad är en nätverksaktiverad (aka Smart) Blu-ray Disc Player?

Vad är en nätverksaktiverad (aka Smart) Blu-ray Disc Player?
Anonim

Få tillgång till video och musik på en Blu-ray-spelare via ett hemnätverk och internet

Vad nätverksanslutning tillhandahåller

Nätverksanslutning gör att användare kan komma åt flera smarta funktioner på en Blu-ray Disc-spelare.

  • Onlineinnehåll som kan associeras med den Blu-ray-skiva de spelar (kallas BD-Live ),
  • Leverantörer av videointernetinnehåll, som Netflix, Amazon Video, VUDU, Hulu och mer.
  • Musiktjänster som Pandora, Rhapsody och iHeart Radio och andra på ljudsidan.
  • Medieinnehåll lagrat på andra kompatibla enheter i ett hemnätverk.

Även om många video- och musikströmningstjänster är gratis kräver många också en avgift per månad eller prenumeration per månad.

Det är emellertid också viktigt att påpeka att även om du har tillgång till strömmande innehåll via en Blu-ray Disc-spelare, precis som med smarta TV-apparater och fristående eller plug-in media streamers, är du bunden till vilka tjänster Blu-ray-tjänsterna spelarens varumärke är associerat med. Detta innebär att inte alla nätverksaktiverade Blu-ray-skivspelare ger åtkomst till alla samma strömningstjänster.

Om både streaming av Blu-ray och internetinnehåll är viktigt för dig, måste du fatta ett beslut baserat på vilka internetinnehållsleverantörer du föredrar att ha tillgång till på din nätverksaktiverade Blu-ray Disc-spelare.

Vissa Blu-ray Disc-spelare har faktiska dedikerade knappar på sina fjärrkontroller som har tillgång till strömningstjänster, som Netflix, Vudu och Pandora.

Blu-ray-skivspelare och DLNA

Som nämnts ovan, förutom internetströmning, kan de flesta Blu-ray Disc-spelare också komma åt innehåll som är lagrat på andra enheter, anslutna till ett hemnätverk, till exempel en PC. Ett sätt att ta reda på om en specifik Blu-ray Disc-spelare har denna möjlighet är att kontrollera om den är DLNA-certifierad.

Den här funktionen ger dig tillgång till inte bara video-, ljud- och stillbildsinnehåll lagrat på anslutna datorer och mediaservrar med stöd för mjukvara, om du har en smartphone eller surfplatta som också är DLNA-certifierad kan din Blu-ray Disc-spelare komma åt kompatibelt innehåll som du har lagrat på din smartphone, till exempel stillbilder eller musik.

I vissa fall kan du via DLNA också dela ljud-, video- och stillbilder från strömningstjänster på internet som du kanske kan komma åt på din smartphone, men inte tillgängliga via din Blu-ray Disc-spelares strömmande erbjudanden.

Det finns vissa Blu-ray Disc-spelare som inte har möjlighet att direkt tillgång till internetströmmande innehåll men fortfarande kan komma åt nätverksbaserat innehåll från datorer och mediaservrar.

Blu-ray-spelare och skärmspegling / delning

En annan funktion av streaming-typ som vissa Blu-ray Disc-spelare kan inkludera är möjligheten att dela eller strömma innehåll direkt från kompatibla smartphones eller surfplattor utan behov av en internet- / nätverksanslutning via Screen Mirroring

Om du handlar efter en Blu-ray Disc-spelare, kolla om denna extra kapacitet erbjuds. Det kan gå flera namn. Förutom skärmspegling kan det kallas Wi-Fi Direct, Miracast, Display Mirroring, SmartShare, SmartView, AllShare eller HTC Connect.

Allt innehåll som nås från internet, nätverk eller via Miracast, överförs till en TV, videoprojektor och eller hemmabiomottagare via Blu-ray Disc-spelarens ljud- / videoutgångsanslutningar, med vanligast HDMI.

Poängen

Om du har en icke-smart TV men vill klippa av sladden och lägga till strömmningstillgång, istället för att köpa en separat plugin-mediaströmmar, har du också möjligheten att få en nätverksaktiverad (aka smart) Blu-ray-skivspelare - att kombinera två enheter i en.

En sak att tänka på är emellertid att nätverks- / smarta Blu-ray-skivspelare vanligtvis inte ger tillgång till lika många online-innehållstjänster som en dedikerad mediaströmningsenhet, till exempel en Roku, Fire TV, Chromecast eller Apple TV . Men om en specifik Blu-ray-spelare ger tillgång till onlineinnehållet du vill titta på, kan det vara ett bra alternativ.

Denna information gäller också de flesta Ultra HD Blu-ray-spelare.