Huvud programvara och appar Vad är Musical.ly?
programvara och appar

Vad är Musical.ly?

Vad är Musical.ly?
Anonim

Spela själv läppssynkronisering till dina favoritlåtar med den här appen

 • Webbläsare och Internet
 • Video & ljud
 • Säkerhetskopiering och verktyg
 • Nyheter & referens
 • Antivirus & säkerhet
 • E-post och meddelanden
 • Endast Windows
 • Endast Mac
 • Endast iOS
 • Endast Android
 • Visa mer

  av Elise Moreau

  Elise Moreau är en digital marknadsförare, författare på webben och copywriter. Hon har täckt webbtrender för och tidigare About.com, sedan 2011.

  Om du regelbundet befinner dig i en energisk sång- och dansrutin varje gång din favoritlåt kommer på radio eller spellista, kan Musical.ly vara något värt att utforska. Med det kan du ta dina prestanda och kreativitet till nästa nivå.

  Vad Musical.ly handlar om

  Musical.ly är en gratis mobilapp som gör det möjligt för sina användare att skapa och dela musikvideor upp till 15 sekunder. Användare kan söka efter ett musikklipp från miljoner spår tillgängliga direkt via appen Musical.ly eller så kan de använda musik från sin enhet.

  När en låt har valts, spelar användarna i allmänhet själva sjungande genom klippet med sina framåtvända kameror. Effekter kan tillämpas på videor innan de publiceras så att de verkligen sticker ut.

  På den sociala sidan av saker har Musical.ly många saker gemensamt med appar som Instagram. I menyn som finns längst ner i appen ser du en flik för hemmatning som visar musikvideor från andra användare som du följer, en sökflik för att se vad som är varmt, en aktivitetsflik och en flik för användarprofil.

  Att välja din musik

  Musical.ly har ett otroligt bra bibliotek med låtar att föreslå för dina musikvideor. Bläddra igenom samlingar av vad som är populärt, läppsynkroniseringsklassiker, komedispår och mer.

  Du kan också använda sökfältet för att hitta ett mycket specifikt spår. Även om detta är oerhört bekvämt, finns det en viktig nackdel: Det finns inget sätt att välja vilket 15-sekunders klipp av spåret du vill inkludera i din video. Du måste bara arbeta med klippet som Musical.ly ger dig.

  Spela in en musikvideo

  Den gula knappen i mitten av menyn är det som låter dig komma igång med att spela in din första musikvideo. Du har möjlighet att välja ut ett musikspår först, som kommer att börja spela så snart du trycker på skivan (så att du kan läppsynkronisera samtidigt) eller alternativt kan du spela in din video först och lämna ljudet som det är eller lägga till en spår efter att det har skjutits.

  Hur man filmer en Musical.ly-video utan att hålla ner knappen

  Att hålla ner inspelningsknappen hela vägen genom din video kan vara ont om du vill vara riktigt uttrycksfull, och det finns ett par sätt att komma runt den.

  Det första tricket du kan använda är att hålla ner inspelningsknappen och X i det övre vänstra hörnet på samma gång. Det andra du kan göra är att trycka på den fem sekunder långa timerknappen som ligger till höger om din skärm, som kommer att starta en fem sekunders nedräkning för att börja spela in.

  Deltar i tävlingar och utmaningar

  Musical.ly är en mycket social plats, och genom att besöka sökfliken ser du en framträdande tävling högst upp, som du kan klicka för att se dess detaljer och delta om du vill. Du kan också bläddra igenom listan över trendiga hashtags och överväga att komma in på kulet för att öka antalet hjärtan du får och klättra dig upp på Musical.ly-topplistan.

  Skapa duetter

  Musical.ly har en annan riktigt cool funktion som låter dig skapa en duett med någon du följer (som också följer dig tillbaka). Se bara en befintlig video av deras och klicka på ikonen "…" för att få en lista med alternativ.

  Tryck på "starta duett nu!" och du blir ombedd att filma din musikvideo till samma musik. När du är klar visar förhandsgranskningen en blandning av klipp mellan din video och den andra användarens videouppsättning till samma musik.

  Det finns mycket mer du kan göra med Musical.ly, och det bästa sättet att ta reda på det är genom att ladda ner det och uppleva det själv. Du kan få det gratis från både iTunes App Store och Google Play.