Huvud hemmabio Vad är Miracast trådlös anslutning och vad gör den?
hemmabio

Vad är Miracast trådlös anslutning och vad gör den?

Vad är Miracast trådlös anslutning och vad gör den?
Anonim

 • Musik för ditt liv
 • Grunderna
 • Guider och handledning
 • Installera och uppgradera
 • tips och tricks
 • Kapa banden
 • av Robert Silva

  Robert Silva har skrivit om ljud-, video- och hemmabioämnen sedan 1998. Tidigare var Robert en ljud- / videoekspert för About.com.

  Miracast är en punkt-till-punkt, förbättrad version av WiFi Direct och Intels WiDi (WiDi har avbrutits i ljuset av en Miracast-uppdatering som gör den kompatibel med Windows 8.1 och 10-utrustade datorer och bärbara datorer).

  Miracast underlättar överföringen av både ljud- och videoinnehåll mellan två kompatibla enheter utan att behöva vara i närheten av en WiFi Access Point, router eller integration i hela hem- eller kontornätverket.

  Miracast kallas också Screen Mirroring, Display Mirroring, SmartShare (LG), AllShare Cast (Samsung).

  Fördelarna med Miracast

  • På grund av sin punkt-till-punkt-funktion påverkas inte ljud- och videosignalöverföring av trångt nätverkstrafik eller andra nätverksanslutningsproblem. Om du har både en Miracast-aktiverad källa och en destination eller en displayenhet är du redo att gå.
  • Miracast tillåter överföring av både ljud- och videoinnehåll och har stöd för H.264-videofilformat och stöder upp till 1080p upplösning, tillsammans med 5.1-kanals surroundljud. Dessutom ger Miracast WPA2-säkerhet.
  • Miracast implementeras i ett antal enheter, inklusive TV-apparater, videoprojektorer, Blu-ray-skivspelare, hemmabiomottagare, kabel- / satellitlådor, mediaströmmar, smartphones, surfplattor, bärbara datorer och mer …
  • När den används med en Blu-ray-skiva eller mediaströmningsspelare skickar din smartphone eller surfplatta innehållet till spelaren trådlöst med Miracast, och sedan skickar spelaren innehållet till din TV via sin fysiska HDMI-anslutning.
  • Miracast är ett bekvämt sätt att dela ljud och video mellan enheter, till exempel att skicka videoinnehåll från en smartphone eller surfplatta till en TV, eller från innehåll som visas på en TV från en kabel / satellit / media streamerbox till en surfplatta eller smartphone för bärbar visning.
  • Om du har en bärbar dator eller surfplatta och en videoprojektor som är Miracast-aktiverade kan du enkelt visa en affärs- eller klassrumspresentation trådlöst som du kan ha på din bärbara dator eller surfplatta på videoprojektor för visning på stor skärm.

  01:52

  Hur du ansluter en bärbar dator eller dator till din TV

  Miracast installation och drift

  För att kunna använda Miracast måste du först aktivera den på både din källa och destinationsenhet via de tillgängliga inställningarna på de två enheterna. Sedan "ber du" din källenhet att söka efter den andra Miracast-enheten och sedan, när din källenhet hittar den andra enheten, och de två enheterna känner igen varandra, initierar du en ihopkopplingsprocedur.

  Du kommer att veta att allt fungerar korrekt när du ser (och / eller hör) ditt innehåll på både källa och destinationsenhet. Sedan kan du få åtkomst till ytterligare funktioner, som att överföra eller trycka innehåll mellan de två enheterna om dessa funktioner är tillgängliga för dig. En annan sak att påpeka är att du bara behöver koppla ihop enheterna en gång. Om du kommer tillbaka senare bör de två enheterna automatiskt känna igen varandra utan att behöva "kopplas ihop igen". Naturligtvis kan du enkelt para dem igen.

  När Miracast är igång, replikeras allt du ser på din smartphone eller surfplatta på din TV- eller videoprojektorskärm. Med andra ord skjuts (eller speglas innehåll) från din bärbara enhet till din TV men visas fortfarande på din bärbara enhet. Förutom innehåll kan du också spegla skärmmenyerna och inställningsalternativen på din bärbara enhet på din TV. Detta gör att du kan kontrollera vad du ser på din TV-skärm med din bärbara enhet istället för din TV-fjärrkontroll.

  En sak att påpeka är emellertid att innehållet som delas eller speglas måste ha antingen video eller video / ljudelement. Miracast är inte utformad för att fungera med bara ljudenheter (Bluetooth och standard nätverksansluten WiFi används för detta ändamål med kompatibla enheter).

  Miracast använder exempel

  Här är ett exempel på hur du kan använda Miracast hemma.

  Du har en video, film eller show på en Android-surfplatta som du vill titta på på din TV så att du kan dela den med hela familjen.

  Om din TV och surfplatta båda är Miracast-aktiverade, sätter du dig bara ner på soffan, kopplar ihop tabletten och TV: n och trycker sedan videon trådlöst från surfplattan till TV: n (kom ihåg, både TV: n och surfplattan eller smarttelefonen visar samma innehåll).

  När du är klar med att titta på videon, tryck bara tillbaka videon till surfplattan där du har sparat den. Medan resten av familjen återvänder för att se ett vanligt TV-program eller film, kan du gå in på hemmakontoret och använda surfplattan för att fortsätta visa innehållet du delade, få åtkomst till några anteckningar du tog vid ett möte tidigare på dagen, eller utföra andra normala surfplattor eller smarttelefonfunktioner.

  För att spegla innehåll från en iPad finns det andra krav.

  Poängen

  Med den ökade användningen av bärbara smarta enheter gör Miracast det mycket bekvämare att dela innehåll med andra på din hemtv, istället för att alla kramar runt din enhet.

  Miracast-specifikationer och godkännanden av produktcertifiering administreras av WiFi Alliance.

  För mer information om Miracast-certifierade enheter, kolla in den officiella uppdaterade listan som tillhandahålls av WiFi Alliance.

  I ett mycket kontroversiellt drag har Google tappat det Miracast-stödet i smartphones som använder Android 6 och senare till förmån för sin egen Chromecast-plattform, som inte ger samma skärmspeglingsfunktioner och kräver online-åtkomst.