Huvud sociala media Vad är mikrobloggtjänst?
sociala media

Vad är mikrobloggtjänst?

Vad är mikrobloggtjänst?
Anonim

En definition av mikrobloggtjänst med exempel

 • Facebook
 • Instagram
 • Twitter
 • Pinterest
 • av Daniel Nations

  65

  65 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  Microblogging är en kombination av bloggning och snabbmeddelanden som gör det möjligt för användare att skapa korta meddelanden som kan publiceras och delas med en publik online. Sociala plattformar som Twitter har blivit extremt populära former av denna nya typ av bloggning, speciellt på mobilwebben - vilket gör det mycket mer bekvämt att kommunicera med människor jämfört med de dagar då webbläsning på webben och interaktion var normen.

  Dessa korta meddelanden kan komma i form av olika innehållsformat inklusive text, bilder, video, ljud och hyperlänkar. Trenden utvecklades runt det senare slutet av Web 2.0-eran efter att sociala medier och traditionell blogging slogs samman för att skapa ett sätt som var lättare och snabbare att kommunicera med människor online och hålla dem informerade om relevant, delbar information samtidigt.

  Populära exempel på mikrobloggplattformar

  Du kanske redan använder en mikrobloggswebbplats utan att ens veta det. Det visar sig att korta men ofta sociala upplägg online är exakt vad de flesta vill ha, med tanke på att så många av oss surfar på webben från våra mobila enheter när vi är ute och är på språng och våra uppmärksamhetsspannor är kortare än någonsin.

  Twitter

  Twitter är en av de äldsta och mest kända sociala plattformarna som läggs under kategorin "mikrobloggtjänst". Medan gränsen på 280 tecken fortfarande finns idag, kan du nu också dela videor, artikellänkar, foton, GIF, ljudklipp och mer via Twitter-kort förutom vanlig text.

  tumblr

  Tumblr hämtar inspiration från Twitter men har färre begränsningar och fler funktioner. Du kan säkert posta ett långt blogginlägg om du vill, men de flesta användare tycker om att lägga in massor av enskilda inlägg med visuellt innehåll som foton och GIF.

  Instagram

  Instagram är som en fotodagbok för vart du än går. Istället för att ladda upp flera foton till ett album som vi brukade göra via skrivbordswebben på Facebook eller Flickr, gör det möjligt för Instagram att lägga upp ett foto i taget för att visa var du är och vad du gör.

  Fördelarna med Microblogging kontra traditionell blogging

  Varför skulle någon vilja börja publicera på en mikrobloggtjänst? Om du har tvekat att hoppa på en webbplats som Twitter eller Tumblr, här är några skäl att överväga att prova dem.

  Mindre tid som användes på att utveckla innehåll

  Det tar tid att skriva eller sätta ihop innehåll för ett långt blogginlägg. Med microblogging kan du å andra sidan lägga upp något nytt som tar så lite som några sekunder att skriva eller utveckla.

  Mindre tid som spenderas konsumerar enskilda innehåll

  Eftersom mikrobloggtjänst är en så populär form av sociala medier och informationskonsumtion på mobila enheter, är det värt att snabbt kunna få inläggets vikt på ett kort, rakt till punktformatet utan att behöva läsa eller titta på något som tar för mycket tid .

  Möjligheten för mer frekventa inlägg

  Traditionell bloggning innebär längre men mindre frekventa inlägg medan mikrobloggtjänst innebär det motsatta (kortare och mer frekventa inlägg). Eftersom du sparar så mycket tid genom att fokusera på att bara posta korta bitar, har du råd att publicera oftare.

  Ett enklare sätt att dela brådskande eller tidskänslig information

  De flesta mikrobloggtjänstplattformar har utformats för att vara enkla och snabba att använda. Med en enkel tweet, Instagram-foto eller Tumblr-inlägg kan du uppdatera alla om vad som händer i ditt liv (eller till och med i nyheterna) just nu.

  Ett enklare, mer direkt sätt att kommunicera med följare

  Förutom att kunna kommunicera bättre med mer frekventa och kortare inlägg, kan du också använda mikrobloggtjänstplattformar för att enkelt uppmuntra och underlätta mer interaktion genom att kommentera, tweeta, omlogga, gilla och mer.

  Mobil bekvämlighet

  Sist men inte minst, mikrobloggtjänst skulle inte vara lika stor som det är just nu utan den växande trenden mot mobil webbsökning. Det är för svårt att skriva, interagera och konsumera långa blogginlägg på en smartphone eller surfplatta, varför mikrobloggtjänst går hand i hand med denna nyare form av webbsökning.