Huvud programvara och appar Vad är Jott? En introduktion till meddelanden-appen tonåringar älskar
programvara och appar

Vad är Jott? En introduktion till meddelanden-appen tonåringar älskar

Vad är Jott? En introduktion till meddelanden-appen tonåringar älskar
Anonim

Varför den här meddelanden-appen är ett toppval bland den yngre publiken

 • Webbläsare och Internet
 • Video & ljud
 • Säkerhetskopiering och verktyg
 • Använda sociala nätverk
 • Nyheter & referens
 • Antivirus & säkerhet
 • Endast Windows
 • Endast Mac
 • Endast iOS
 • Endast Android
 • Visa mer

  av Elise Moreau

  Elise Moreau är en digital marknadsförare, författare på webben och copywriter. Hon har täckt webbtrender för och tidigare About.com, sedan 2011.

  Jott är en meddelanden-app inriktad på barn och tonåringar. För dem som inte har en mobil dataplan för sms, hjälper Jott dem att ansluta online med sina klasskamrater i skolan.

  Du kan säga att Jott har dragit flera populära funktioner från andra populära sociala nätverk och meddelandeappar och rullat dem till en bekväm app så att användarna har ett ställe att göra allt. Oavsett om det är Snapchat-inspirerade berättelser eller Facebook Messenger-inspirerade gruppchattar, fungerar Jott som en one-stop-shop för all din online socialisering med skolvänner.

  Komma igång med Jott

  Alla som laddar ner Jott kommer att märka att appen ger användare möjlighet att logga in med Instagram så att de kan chatta med sina vänner i sina nätverk. När de registrerar sig uppmanas användarna att verifiera sina konton via telefon eller via e-post och därifrån kan de anpassa några profilalternativ och synkronisera sina kontakter.

  Profiler liknar de på Facebook eller Twitter, där ett profilfoto visas tillsammans med en sidhuvudbild som visar foto- eller videoristorier när de publiceras. Användare kan också lägga till sin skola för att göra det enklare att få kontakt med vänner som går på samma skola.

  För att lägga till vänner finns det ett antal alternativ Användare kan välja att kontinuerligt ladda upp sina kontakter från sin adressbok, titta på vänförslag, lägga till specifika användarnamn eller lägga till telefonnummer. De kan också söka efter användare att lägga till av AirChat för att söka efter andra Jott-användare i närheten.

  Jott funktioner

  Jott är som en mishandling av alla andra populära sociala appar som tonåringar redan älskar. Här är de viktigaste funktionerna:

  Hemflöde: Se vad dina vänner gör upp genom att få en inblick i det senaste berättelseinnehållet som publiceras i deras profiler.

  Profil: Lägg till ditt profilfoto, namn, andra sociala konton, status, skola och betyg för att dela med vänner.

  Chatta: Bjud in vänner att chatta med dig. Skicka foton och videor utöver text.

  Grupper: Skapa eller gå med i en grupp med upp till 50 andra användare. Meddelanden försvinner senare för när chattar måste hållas nere.

  Berättelser: Se vad vänner gör just nu genom att kolla in deras foto- och videohistorier. I likhet med Snapchat, Instagram och Facebook berättelser, försvinner de efter en kort period.

  Skärmdumpsdetektering: Det finns en skärmdumpsdetekteringsfunktion som liknar Snapchat som skickar användarmeddelanden om personen de chattar med knäppte en skärmdump av sitt meddelande.

  Sekretess: Ställ in din profil till privat så att bara vänner och klasskamrater kan se dina berättelser och profil.

  Använda AirChat för att chatta offline

  Den stora dragningen för den här appen har att göra med att användare kan chatta med varandra utan en dataplan och utan en Wi-Fi-anslutning. AirChat är tekniken som gör detta möjligt.

  För att göra detta uppmuntrar appen användare att slå på Bluetooth- och Wi-Fi-radioer så att den kan fungera på Bluetooth med låg energi via ett nätnät eller en router som har en 100 fot radie. När användare har konfigurerat sina enheter för chatt offline och är i närheten av varandra, kan de snabbmeddelanden med varandra med både text och foton.

  Under skoltiden kan tonåringar som är tillräckligt nära varandra i samma byggnad eller skolgård använda Jott för offlinemeddelanden. Ju mer Jott kontakter en användare har, desto längre kommer den att nå. Och eftersom den kan användas från en iPad eller andra surfplattor är det inte absolut nödvändigt att ha en smartphone för att kunna använda den.

  Sammantaget är det verkligen den ultimata lösningen för tonåringstekniska entusiaster som ännu inte är gamla nog att betala för sina egna planer. Jott kan laddas ner gratis för både iOS- och Android-enheter.

  Tonårstrender i appmeddelanden och sms

  Jott kan vara den heta nya appen bland tonåringar, men det finns fortfarande mycket mer att säga om hur de väljer att interagera med teknik. En studie 2015 publicerad av Pew Research avslöjade en del intressant statistik om hur amerikanska tonåringar i åldrarna 13 till 17 år omfattar kommunikation i mobiltiden:

  • 88 procent äger eller har tillgång till en mobiltelefon eller smartphone
  • 73 procent äger faktiskt sin egen smartphone
  • 91 procent av dem som använder mobiltelefoner eller smartphones skickar och tar emot texter, antingen via SMS eller via webbappar
  • Den genomsnittliga tonåringen skickar och tar emot cirka 30 texter om dagen
  • 33 procent använder appar för sociala meddelanden som WhatsApp, Kik Messenger och andra
  • 41 procent (eller två-i-fem tonåringar) använder Snapchat
  • 91 procent går online med en mobil enhet åtminstone ibland
  • 92 procent går online dagligen

  Tonåringar idag är mer anslutna än någonsin, och de kommer sannolikt att fortsätta vara den viktigaste drivande demografin för upp och kommande populära appar under många år framöver.