Huvud ipad Vad är iPadens förlorade läge?
ipad

Vad är iPadens förlorade läge?

Vad är iPadens förlorade läge?
Anonim

 • Grunderna
 • Guider och handledning
 • tips och tricks
 • av Daniel Nations

  Daniel Nations har varit en teknisk journalist sedan 1994. Hans arbete har dykt upp i Computer Currents, The Examiner, The Spruce och andra publikationer.

  IPad är en extremt säker enhet. Inte bara är det ogenomträngligt för traditionella virus, utan appbutiken hjälper också till att förebygga skadlig programvara. Med de senaste iPadarna kan du till och med låsa upp din enhet med ditt fingeravtryck. Men vad händer om du tappar din iPad? Eller värre, vad händer om det blir stulen? Du kan hitta din iPad med den lämpliga namnet Find My iPad, och en cool funktion i den är Lost Mode, som låser din enhet och till och med kan visa ett anpassat meddelande med ditt telefonnummer så att du kan kontakta för att returnera enheten.

  Förlorat läge låter dig låsa enheten med ett lösenord. Detta innebär att alla som försöker använda enheten kommer att uppmanas att lägga in en 6-siffrig kod innan iPad kan användas. Det kommer också att inaktivera alla textmeddelanden, telefonsamtal, meddelanden, varningar, larm, händelser eller något annat personligt meddelande. Förlorat läge inaktiverar också Apple Pay. I huvudsak är det enda iPad kommer att vara bra för när Lost Mode är aktiverat är att visa det anpassade meddelandet du väljer att lägga på skärmen.

  Hur du aktiverar Lost Mode på din iPad

  För att använda Lost Mode måste du ha Find My iPad aktiverat. Med den här funktionen kan du spåra din iPads placering och aktivera Lost Mode oavsett var din iPad är belägen. Du kan slå på Find My iPad i din iPad-inställningar. ICloud-inställningarna har flyttats till kontoinställningarna, som du kan komma åt genom att välja ditt konto (vanligtvis ditt namn) högst upp i inställningarna.

  Innan du slår på Lost Mode vill du ta reda på var din iPad är belägen. Det finns ju inget behov att slå på den om din iPad helt enkelt gömmer sig bakom en kudde eller under en säng. Du kan kontrollera din iPads placering på följande sätt:

  • Gå till www.icloud.com i en webbläsare på vilken dator, surfplatta eller smartphone som helst. Detta gör att du kan logga in på ditt iCloud-konto. Klicka sedan på Hitta min iPhone för att få en lista över enheter med sin plats markerad på en karta.
  • På en iPhone eller en annan iPad kan du hoppa över webbläsaren och starta Find My iPad-appen. (Det snabbaste sättet att öppna den här appen är genom Spotlight Search.)

  Om iPad inte kan hittas eller om iPad finns någonstans utanför ditt hus, särskilt om den är på en offentlig plats som en butik eller restaurang, kanske du vill aktivera Lost Mode om det inte av någon annan anledning än att se till att iPad är säkert låst tills du kan hämta det.

  • Som ovan navigerar du till Hitta min iPhone antingen via iCloud i en webbläsare eller på en annan iPhone eller iPad.
  • Klicka på iPad som går förlorad för att aktivera den på skärmen.
  • Längst ner på skärmen är knappen Lost Mode . När du har klickat på den blir du ombedd om tre saker: (1) ett 6-siffrigt lösenord för att låsa det, (2) ett valfritt telefonnummer där du kan nås och (3) ett valfritt meddelande för att visas tillsammans med telefonnumret . Lösenordet är det enda som krävs, och du måste ange den här koden igen när iPad finns för att låsa upp den från Lost Mode.
  • Du kan också tvinga din iPad att spela ett ljud från den här skärmen. Spela ljudknappen aktiverar ett ljud från din iPad, vilket är användbart om din iPad går förlorad under en soffkudde eller gömmer sig under en lakan.

  Ska du radera informationen på iPad? Om du inte känner igen platsen kan din iPad bli stulen. Men Lost Mode kommer både att låsa det med ett lösenord och inaktivera Apple Pay, vilket gör ett bra jobb med att skydda enheten. Om du har sparat mer känslig information på enheten och säkerhetskopierat din iPad regelbundet, kan radering av iPad vara det bästa valet. Du kan göra detta genom att trycka på Radera iPad- knappen i Find My iPad-appen eller webbplatsen medan din iPad är markerad.

  Find My iPad-funktionerna kan bara fungera om iPad är ansluten till internet, antingen via en 4G-dataförbindelse eller genom att ansluta till ett Wi-Fi-nätverk. Men även om den inte är ansluten kommer alla kommandon som du ger det att aktiveras omedelbart efter det ansluts till internet. Om till exempel din iPad blir stulen och tjuven försöker använda den för att surfa på webben, kommer din Lost Mode eller Radera iPad att genomföras så snart iPad ansluter till internet.

  Men jag har inte "Hitta min iPad" aktiverad!

  Om du har tappat din iPad och inte har Find My iPad-funktionen aktiverad kan du inte använda Lost Mode. Du kanske också vill ändra lösenordet för ditt Apple-ID för att förhindra oönskade köp, särskilt om du inte har din iPad låst med ett lösenord eller om det har en lätt gissad lösenord som "1234."

  Om du tror att iPad-enheten var stulen bör du anmäla den till polisen. Om du har registrerat din enhet hos Apple kan du hitta ditt serienummer på supportprofile.apple.com, annars kan du hitta den här informationen i iPad-rutan.