Huvud sociala media Vad är IGTV?
sociala media

Vad är IGTV?

Vad är IGTV?
Anonim

Varför Instagram erbjuder ett kabelalternativ och hur det fungerar

Om du inte har något Instagram-konto än så har du möjlighet att logga in med ditt Facebook-konto. Du kan också skapa ett helt nytt Instagram-konto om du inte har Facebook eller vill hålla dem åtskilda.

Så här registrerar du dig på Instagram och IGTV på en dator:

 1. Navigera till Instagram.com med din favoritwebbläsare.
 2. Välj Logga in med Facebook om du vill använda ditt Facebook-konto, eller ange din information och välj Registrera dig för att skapa ett nytt konto.
 3. Titta igenom de föreslagna skaparna och välj Följ om du vill följa någon av dem, bläddra sedan ner och välj Komma igång .

Ditt Instagram-konto är redo att gå vid den tidpunkten, och du kan gå vidare och ladda ner IGTV-appen om du vill. Instagram kommer att skicka ett bekräftelsemeddelande med några instruktioner att följa, så se till att hålla ett öga på det.

Om du inte har en stationär dator eller bara föredrar att göra allt med din telefon kan du också registrera dig för IGTV direkt från din telefon. För att göra detta måste du ladda ner Instagram-appen.

Så här registrerar du dig för IGTV med Instagram-appen:

 1. Ladda ner och starta Instagram-appen .
 2. Klicka på Skapa nytt konto .
 3. Ange antingen ditt telefonnummer eller e-postadress och tryck på Nästa .
 4. Ange ditt namn, skapa ett lösenord och tryck på Nästa .
 5. Klicka på Nästa .

Klicka på Ändra användarnamn om du vill ha ett annat användarnamn.

Just nu har ditt Instagram-konto skapats. Du kan följa de följande instruktionerna på skärmen för att ansluta till Facebook, lägga till en profilbild och ställa in ditt konto helt om du vill, eller bara ladda ner IGTV-appen och logga in.

När du har ett Instagram-konto eller har loggat in med ditt Facebook-konto är du redo att hoppa till IGTV. Du kan komma åt IGTV-innehåll från Instagram-webbplatsen på din dator och Instagram-appen på din telefon, men att hitta videor att titta på i den dedikerade IGTV-telefonappen är mycket enklare.

Här kan du få Instagram-appen:

 1. Instagram för iOS i app store.
 2. Instagram för Android på Google Play.

Och här kan du få IGTV-appen:

 1. IGTV för iOS i app store.
 2. IGTV för Android på Google Play.

Vilka kanaler har IGTV?

Till skillnad från andra online-tv-strömningstjänster har IGTV inte samma kanaler som du tittar på kabel- eller satellit-tv. På IGTV är kanalerna skaparna, vilket betyder att några av dina favoritskapare på Instagram antagligen redan har kanaler; fler av dem kan skapa kanaler i framtiden, och du kan till och med skapa din egen IGTV-kanal om du vill.

Har IGTV reklam eller betalskapare?

IGTV har inte reklam, så du kan titta på så mycket du vill utan att någonsin sitta igenom en annons. Det finns inte heller någon prenumerationsavgift, och du behöver inte betala för att ladda ner appen, så tjänsten är helt gratis att använda.

Till skillnad från YouTube och Facebook Watch, som båda har bestämmelser för att antingen dela intäkter med skaparna eller betala skaparna direkt, betalar IGTV inte skaparna. Om du vill stödja dina favoritskapare på Instagram är ditt bästa alternativ att kontrollera om de har en Patreon, säljer varor eller har något annat sätt att hjälpa till.

Hur man hittar videor och kanaler på IGTV

IGTV gör det extremt enkelt att hitta videor att titta på, och det är faktiskt utformat för att automatiskt spela en populär eller trending video i det ögonblick du startar appen. Du kan titta på den videon om du tycker att den är intressant, eller dra skärmen för att gå vidare till en ny.

Om du har något specifikt i åtanke gör IGTV det också enkelt att söka efter dina favoritskapare. Så här söker du efter en kanal eller video i IGTV-appen:

 1. Starta IGTV-appen .
 2. Klicka på förstoringsglasikonen där det står Search IGTV .
 3. Klicka på Sök längst upp på skärmen och skriv namnet på kanalen du letar efter.
 4. Klicka på skaparen i sökresultaten.

Detta öppnar skaparens kanal på IGTV, så att du kan se alla videor de har laddat upp. Om du vill komma tillbaka till deras kanal snabbt kan du också följa dem direkt från IGTV-appen.

Hur man följer någon på IGTV

Om du redan är på kanalen för en skapare du vill följa, leta efter den lilla ikonen som ser ut som en person med en plussymbol bredvid den och tryck på den. Plusen kommer att ändras till en bock, vilket betyder att du har följt dem.

Du kan också följa någon på IGTV direkt från en video. Det här är praktiskt om du bläddrar igenom flödet och ser något du gillar. Du behöver inte lämna videon eller ens sluta titta på den för att följa skaparen.

Så här följer du någon på IGTV:

 1. Starta IGTV-appen .
 2. Klicka på en video du är intresserad av så börjar den spela.
 3. Klicka var som helst på videon för att avslöja överläggningen.
 4. Tryck på skaparens namn.
 5. Klicka på + med personikonen bredvid.

Hur du skapar din egen IGTV-kanal

Alla med ett Instagram-konto har automatiskt ett IGTV-konto, men att ha ett IGTV-konto betyder inte att du har en IGTV-kanal. Om du vill ha en IGTV-kanal måste du aktivera den och ställa in den.

Så här skapar du din egen IGTV-kanal:

 1. Starta IGTV-appen .
 2. Klicka på din profilbild .
 3. Läs förklaringen till IGTV och tryck sedan på Nästa .
 4. Läs informationen om IGTV-videor och tryck sedan på Nästa .
 5. Klicka på Skapa kanal .

Att skapa din egen kanal på IGTV är verkligen så enkelt, men bara att ha en kanal kommer inte att få dig väldigt långt. Nästa steg är att ladda upp videor som andra kan titta på.

Hur du laddar upp dina egna videor till IGTV

Det är extremt enkelt att ladda upp videor till din IGTV-kanal och du kan göra det direkt från din telefon. Du kan också använda webbplatsen, vilket är ett bättre alternativ om du skapar längre, skriptade videor och redigerar dem innan du laddar upp dem. Om du bara laddar upp råa videor fungerar IGTV-appen bra.

Så här laddar du upp videor till din IGTV-kanal:

 1. Starta IGTV-appen.
 2. Klicka på din profilbild.
 3. Klicka på + på höger sida av skärmen, eller tryck på Ladda upp video om du aldrig har laddat upp en video tidigare.
 4. Om du uppmanas att tillåta IGTV-åtkomst till media på din telefon trycker du på ALLOW .
 5. Leta upp videon du vill ladda upp och tryck sedan på den.
 6. Videon öppnas i en spelare så att du kan verifiera att den är rätt.
 7. Klicka på Nästa .
 8. Ange en titel och beskrivning och tryck sedan på Post .

När du har klickat på inlägget kommer du att märka en liten miniatyrbild som visar hur videon laddas upp. När du är klar kommer din video att finnas tillgänglig på IGTV för alla att titta på.

IGTV sätter en gräns för videolängden för de flesta skapare. Populära skapare kan ladda upp videor på upp till en timme, medan alla andra är begränsade till 10 minuter. Dessutom kan timlånga videor inte vara större än 3, 6 GB, och 10-minutersfilmer kan inte vara större än 650 MB. Om din video är för stor kan du använda gratis videoredigeringsprogram för att minska filstorleken.

Är IGTV verkligen en kabelbyte eller YouTube-mördare?

IGTV fokuserar på vertikal video, och allt innehåll görs av Instagram-skapare, så det är mer ett YouTube-alternativ än en kabelbyte. Fokuset på vertikal video betyder också att det inte troligtvis kommer att vara en direkt utmanare för YouTube, även om den pågående förändringen av mediekonsumtion till telefoner kan ge IGTV en fördel.