Huvud fönster Vad är HMG IS5-metoden?
fönster

Vad är HMG IS5-metoden?

Vad är HMG IS5-metoden?
Anonim

Detaljer om HMG IS5 Data Wipe Method

 • Grunderna
 • Guider och handledning
 • Installera och uppgradera
 • tips och tricks
 • byTim Fisher

  Tim Fisher har 30+ års erfarenhet av professionell teknikstöd. Han skriver felsökningsinnehåll och är chef för.

  HMG IS5 (Infosec Standard 5) är en mjukvarubaserad datametodiseringsmetod som används i vissa filförstörare och datadestruktionsprogram för att skriva över befintlig information på en hårddisk eller annan lagringsenhet.

  Radering av en hårddisk med HMG IS5-datan saneringsmetod förhindrar alla mjukvarubaserade filåterställningsmetoder från att hitta information på hårddisken och kan också förhindra att de flesta hårdvarubaserade återställningsmetoder extraherar information.

  Denna metod för att ta bort data kommer faktiskt i två liknande versioner - HMG IS5 Baseline och HMG IS5 Enhanced. Deras skillnader förklaras nedan, liksom vissa program som använder denna metod för sanering av data.

  Vad gör HMG IS5 Wipe-metoden?

  Vissa datatorkningsmetoder skriver bara en noll över data, som med Skriv noll. Andra som slumpmässiga data använder bara slumpmässiga tecken. HMG IS5 är dock lite annorlunda eftersom den kombinerar de två.

  Metoden HMG IS5 Baseline data sanitization implementeras vanligtvis på följande sätt:

  • Pass 1: Skriver noll
  • Pass 2: Skriver ett slumpmässigt tecken och verifierar skrivningen

  Så här fungerar HMG IS5 Enhanced normalt:

  • Pass 1: Skriver noll
  • Pass 2: Skriver ett
  • Pass 3: Skriver ett slumpmässigt tecken och verifierar skrivningen

  HMG IS5 Enhanced är nästan identisk med den populära DoD 5220.22-M-metoden för sanering av data förutom att de två första passeringarna inte kräver någon verifiering. Det är också mycket lik CSEC ITSG-06, som skriver antingen ett eller noll för de två första passeringarna och sedan avslutas med slumpmässigt tecken och verifiering.

  När en verifiering krävs med ett HMG IS5-pass betyder det att programmet måste verifiera att uppgifterna faktiskt har skrivits över. Om verifieringen misslyckas kommer programmet troligen att göra om passeringar eller ge dig ett meddelande om att det inte slutfördes ordentligt.

  Vissa dataförstörelsesprogram och filförstörare låter dig skapa din egen anpassade torkningsmetod. Till exempel kan du lägga till ett pass med slumpmässiga tecken och sedan tre pass nollor, eller vad du än vill. Därför kanske du kan välja HMG IS5 och sedan göra några ändringar för att göra det till ditt eget. Men alla torkningsmetoder som skiljer sig från vad som förklarats ovan är tekniskt inte längre HMG IS5.

  Program som stöder HMG IS5

  Eraser, Disk Wipe och Delete Files Permanent är ett fåtal freeware-applikationer som låter dig radera data med hjälp av HMG IS5-datan saneringsmetod. Andra program som dessa finns också, men de är antingen inte gratis eller är bara gratis under en provperiod, som KillDisk.

  Som du läser ovan låter vissa program bygga din egen metod för sanering av data. Om du har ett program som stöder anpassade metoder men det inte verkar låta dig använda HMG IS5, kan du kanske skapa ett som är liknande med samma pass som beskrivs i föregående avsnitt.

  De flesta program för förstörelse av data stöder flera metoder för sanering av data förutom HMG IS5. Detta betyder att du kan öppna ett av dessa program, som de som nämns ovan, och välja en annan metod för sanering av data om du senare beslutar att använda något annat än HMG IS5.

  Mer om HMG IS5

  HMG IS5-saneringsmetoden definierades ursprungligen i HMG IA / IS 5 Secure Sanitisation of Protectively Marked Information or Sensitive Information document, publicerad av Communications-Electronics Security Group (CESG), en del av Storbritanniens regerings kommunikationshuvudkontor (GCHQ).