Huvud sociala media Vad är en Hashtag på Twitter?
sociala media

Vad är en Hashtag på Twitter?

Vad är en Hashtag på Twitter?
Anonim

Allt du behöver veta om att använda Twitter-hashtags

 • Facebook
 • Instagram
 • Pinterest
 • Sociala nätverk
 • av Daniel Nations

  388

  388 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  En hashtag är ett nyckelord eller en fras som används för att beskriva ett ämne eller ett tema, som omedelbart föregås av pundtecknet (#). Hashtags hjälper användare att hitta ämnen som är intressanta för dem. Till exempel "hundar" kan vara en hashtag och så kan "border collie valpträning." Det ena är ett brett ämne och det andra är en fras som är mycket mer specifik.

  För att skapa en hashtagg måste du placera pundtecknet (#) före ordet eller frasen och undvika att använda några mellanslag eller skiljetecken (även om du använder flera ord i en fras). Så #Dogs och #BorderColliePuppyTraining är hashtagversionerna av dessa ord / fraser.

  En hashtag blir automatiskt en klickbar länk när du tweetar den. Alla som ser hashtaggen kan klicka på den och läggas till en sida med flödet av alla de senaste tweets som innehåller det specifika hashtaggen.

  Twitter-användare lägger hashtags i sina tweets för att kategorisera dem på ett sätt som gör det enkelt för andra användare att hitta och följa tweets om ett specifikt ämne eller tema.

  Twitter Hashtag bästa metoder

  Det är bra att använda hashtags, men det kan vara lätt att göra misstag om du fortfarande är ny i trenden. Här är några saker att tänka på.

  • Använd specifika fras hashtags för att finslipa till ett visst ämne. Att gå för brett med en hashtagg som #Dogs kanske inte får det engagemang du verkligen är ute efter. En hashtagg som #BorderColliePuppyTraining kommer inte bara att innehålla mindre irrelevanta tweets, det kommer också att visa upp bättre riktade användare som tweetar eller söker efter det specifika ämnet.
  • Undvik att använda för många hashtags i en enda tweet. Med bara 280 tecken att tweet, om du lägger ner flera hashtags i din tweet får du mindre utrymme för ditt riktiga meddelande och ser bara spammy ut. Håll dig fast vid 1 till 2 hashtags maximalt.
  • Håll din hashtagging relevant för det du tweetar om. Om du tweetar om Kardashians eller Justin Bieber, skulle du inte ta med en hashtagg som #Dogs eller #BorderColliePuppyTraining om det inte på något sätt var relevant. Se till att dina tweets och hashtags har sammanhang om du vill imponera på dina följare.
  • Hashtag befintliga ord i dina tweets för att spara utrymme. Om du tweetar om hundar och du redan nämnde ordet "hundar" i din tweet-text, behöver du inte inkludera #dogs i början eller slutet av din tweet. Lägg bara till ett pundtecken till ordet i din tweet för att hålla det enkelt och spara mer värdefullt teckenutrymme.
  • Använd Twitter-trenderämnen för att hitta heta och aktuella hashtags. I den vänstra sidofältet på ditt hemflöde på Twitter.com eller i sökfliken i Twitter-appen för mobil ser du en lista över trender som är en blandning av hashtags och vanliga fraser beroende på din geografiska plats. Använd dessa för att komma in på konversationer som händer just nu.

  När du har vant dig till att se och använda hashtags på Twitter, undrar du hur du någonsin levt utan dem. Det här är en stor trend på sociala medier som inte kommer att försvinna när som helst snart!