Huvud Android Vad är Google Photos?
Android

Vad är Google Photos?

Vad är Google Photos?
Anonim

Den har många funktioner som skiljer den från en inbyggd Galleri-app

Image

Enligt vår erfarenhet blev den här funktionen hit-or-miss från början (misstag människor för bilar och liknande), men det blir smartare ju mer du använder den.

Du kan inaktivera geolokalisering i appens inställningar.

Du kan använda valfritt sökord för att hitta ett visst foto, till exempel plats, ämne eller säsong. I våra tester var denna funktion på plats och visade exakta resultat för ögonblicksbilder från en resa till Nashville. Med hjälp av ansiktsigenkänning grupperar Google Foton bilder av samma person så att du enkelt kan hitta dem. Du kan också tagga foton med personens namn eller smeknamn så att du snabbt kan dra upp bilderna. Denna funktion kallas "Gruppliknande ansikten" och du kan slå på eller stänga av den i inställningarna. Vi blev imponerade av noggrannheten i denna funktion i våra tester.

Dela dina foton med lätthet

Som med en Galleri-app kan du dela foton från Google Foton till andra appar, till exempel sociala medier eller meddelanden, men du kan också skapa en unik länk för att dela en bild med en vän, som du kan med Flickr och liknande. Du kan också skapa delade album som andra kan lägga till foton till, vilket är praktiskt för ett bröllop eller annan speciell händelse. För alla album kan du låta folk bara visa, lägga till foton och kommentera dem; Du kan ändra behörigheter när som helst. Mottagarna behöver inte heller ha ett Google Photos-konto, vilket är praktiskt.

Live-album

Att dela foton en-för-en kan vara tråkigt och livealbum löser det. Välj de bildämnen du vill dela (spädbarn, husdjur etc.), vem vill du dela dem med, och Google lägger automatiskt till relevanta foton i livealbumet; du behöver inte göra någonting.

Image

Live-album kan också ansluta till Google Home Hub, en smart home controller med en 7-tums skärm.

Image

Google Home Hub fungerar som en digital fotoram och fylls automatiskt med foton från dina livealbum. Du kan också använda röstkommandon med hubben, till exempel "Hej Google, visa mina bilder från Nashville."

Google Foton och Chromecast

Du kan också visa dina Google Foton på din TV med Chromecast.

 1. Anslut dongeln till din TV.

 2. Anslut Chromecast till samma Wi-Fi-nätverk som din smartphone, surfplatta eller bärbar dator.

 3. Anslut Chromecast till samma Wi-Fi-nätverk som din smartphone, surfplatta eller bärbar dator.

 4. Öppna Google Foton på din enhet.

 5. Klicka på Cast och välj din Chromecast.

 6. Öppna en bild eller video från Google Photos för att visa den på TV: n.

 7. För att stoppa: tryck på Cast > Disconnect .

  Inbyggda redigeringsverktyg

  Google Fotos redigeringsfunktioner tar upp ett hak med möjligheten att beskära, rotera och justera färg, exponering och belysning och lägga till Instagram-liknande filter.

  Image

  Du kan också ändra datum- och tidsstämpel. Du kan också välja flera foton och förvandla dem till en animering eller film.

  Molnlagring och säkerhetskopiering

  Slutligen kan du använda Google Foton för att säkerhetskopiera alla dina foton och videor till molnet och sedan komma åt dem från andra enheter, inklusive ditt skrivbord och surfplatta. Om du är orolig för att använda för mycket data kan du ställa in säkerhetskopior som bara ska ske via Wi-Fi. Du kan välja att säkerhetskopiera de ursprungliga okomprimerade versionerna eller en komprimerad "högkvalitativ" version. Hög kvalitet ger dig obegränsad lagring, medan originalet är begränsat till det tillgängliga utrymmet på ditt Google-konto.

  Du kan lägga till en mapp med Google Foton till din Google Drive så att du kan ha alla dina nödvändiga filer på ett ställe och innebär också att du enkelt kan bifoga dina foton till ett Gmail-meddelande. Du kan till och med säkerhetskopiera bilder från andra appar. Det finns också ett alternativ att frigöra utrymme genom att ta bort foton och videor från din enhet som redan har säkerhetskopierats. (Oroa dig inte, det finns också ett återställningsalternativ.) Här är en påminnelse om att säkerhetskopiera din Android-enhet regelbundet.

  Säkerhetskopiera dina foton innebär också att du kan komma åt dem när du är offline.

  Google Photos vs. Inbyggda galleri-appar från HTC, LG, Motorola och Samsung

  Varje Android-tillverkare (Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, etc.) levererar en Galleri-app för att lagra dina foton, som du kan använda istället för eller tillsammans med Google Photos. Galleri-appar varierar beroende på tillverkaren.

  Samsungs har en ganska bra sökfunktion, automatiskt taggar dina foton med tillgänglig platsinformation, nyckelord (strand, snö, etc.) och organiserar dem efter datum / tid. Det innehåller vissa redigeringsverktyg, men inte filter.

  Motorolas Galleri-app innehåller redigeringsverktyg och filter samt ansiktsigenkänning. Du kan också skapa en markeringsrulle ur dina favoritfoton. De flesta Galleri-appar har delnings- och grundläggande redigeringsfunktioner, beroende på din enhet och vilken version av Android OS som den körs. Den främsta skillnaden med Google Photos är säkerhetskopieringsfunktionen, som säkerställer att du inte behöver oroa dig för att förlora viktiga foton om du vill placera din enhet eller uppgradera till en ny.

  Du kan använda både Google Photos och din inbyggda Galleri-app samtidigt, men du måste välja en som standard. Lyckligtvis gör Android det enkelt att ställa in och ändra standardappar genom att gå in i dina inställningar. Du kanske också vill utforska kameraappar utöver de som är inbyggda i din enhet. Tredjepartsappar, av vilka många är gratis, erbjuder funktioner som bildstabilisering, panoramaläge, filter, en timer och mer.