Huvud webbsökning Vad är Google Kalender?
webbsökning

Vad är Google Kalender?

Vad är Google Kalender?
Anonim

 • Det bästa på webben
 • Säkerhet och integritet
 • Att köra en webbplats
 • av Marziah Karch

  Utmärker sig på seriös speldesign och utvecklar online-hjälpsystem och manualer.

  48

  48 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  Google Kalender är en gratis webb- och mobilkalender som låter dig hålla reda på dina egna händelser och dela dina kalendrar med andra. Det är det perfekta verktyget för att hantera personliga och professionella scheman. Det är både enkelt att använda och mycket kraftfullt.

  Om du har ett Google-konto har du tillgång till Google Kalender. Du behöver bara gå till Calendar.google.com eller öppna Kalender-appen på din Android-telefon för att använda den.

  Google Kalender webbgränssnitt

  Google Kalenders gränssnitt är allt du kan förvänta dig av Google. Det är enkelt med Googles karakteristiska pastellblå och gula, men det döljer många kraftfulla funktioner.

  Hoppa snabbt till olika delar av din kalender genom att välja ett datum. I det övre högra hörnet finns flikar för att växla mellan dag, vecka, månad, de kommande fyra dagarna och agendavyn. Huvudområdet visar den aktuella vyn.

  Överst på skärmen har länkar till andra Google-tjänster som du har registrerat dig så att du kan schemalägga en händelse och kontrollera det relaterade kalkylbladet i Google Drive eller avbryta en snabb e-post från Gmail.

  På vänster sida av skärmen kan du hantera delade kalendrar och kontakter, och toppen av skärmen erbjuder en Google-sökning av dina kalendrar, så att du snabbt kan hitta händelser genom sökordssökning.

  Lägga till händelser i Google Kalender

  För att lägga till en händelse behöver du bara välja en dag i månadsvyn eller en timme i dag- eller veckovisning. En dialogruta pekar på dagen eller tiden och låter dig snabbt schemalägga händelsen. Eller så kan du välja länken för mer information och lägga till mer information. Du kan också lägga till händelser från textlänkar till vänster.

  Du kan också importera en hel kalender full av händelser samtidigt från din Outlook, iCal eller Yahoo! kalender. Google Kalender synkroniseras inte direkt med programvara som Outlook eller iCal, så du måste fortsätta importera händelser om du använder båda verktygen. Detta är olyckligt, men det finns verktyg från tredje part som synkroniseras mellan kalendrarna.

  Flera kalendrar i Google Kalender

  I stället för att skapa kategorier för evenemang kan du skapa flera kalendrar. Varje kalender är tillgänglig inom det gemensamma gränssnittet, men var och en kan ha olika hanteringsinställningar. På så sätt kan du skapa en kalender för arbete, en kalender för hemmet och en kalender för din lokala bridge-klubb utan att dessa världar kolliderar.

  Händelser från alla dina synliga kalendrar visas i kalendervyn. Du kan dock färga in dessa för att undvika förvirring.

  Dela Google-kalendrar

  Det är här Google Kalender verkligen lyser. Du kan dela din kalender med andra, och Google ger dig en stor mängd kontroll över detta.

  Du kan göra kalendrar helt offentliga. Detta skulle fungera bra för organisationer eller utbildningsinstitutioner. Vem som helst kan lägga till en offentlig kalender i sin kalender och visa alla datum på den.

  Du kan dela kalendrar med specifika individer, som vänner, familj eller kollegor. Detta är lättast om du använder Gmail eftersom Gmail automatiskt fyller i e-postadressen för kontakter när du skriver det. Du behöver dock inte ha en Gmail-adress för att skicka inbjudningar.

  Du kan välja att dela bara gånger när du är upptagen, dela skrivskyddad åtkomst till händelsedetaljer, dela möjligheten att redigera händelser i din kalender eller dela möjligheten att hantera din kalender och bjuda in andra.

  Det här betyder att din chef kan se din arbetskalender, men inte din personliga kalender. Eller kanske medlemmarna i bridgeklubben kunde se och redigera brodatum, och de kunde berätta när du var upptagen på din personliga kalender utan att se några detaljer.

  Google Kalenderpåminnelser

  Ett av problemen med en internetkalender är att den är på webben och du kanske är för upptagen för att kontrollera. Google Kalender kan skicka påminnelser om händelser. Du kan få påminnelser som e-postmeddelanden eller till och med som textmeddelanden till din mobiltelefon.

  När du planerar händelser kan du skicka ett e-postmeddelande till de deltagande för att bjuda in dem att delta, precis som du kan med Microsoft Outlook. E-postmeddelandet innehåller händelsen i .ics-format, så att de kan importera informationen till iCal, Outlook eller andra kalenderverktyg.

  Google Kalender på din telefon

  Om du har en kompatibel mobiltelefon kan du visa kalendrar och till och med lägga till händelser från din mobiltelefon. Det betyder att du inte behöver ta med en separat arrangör till evenemang som kommer att ligga inom mobiltelefonområdet. Gränssnittet för att visa och interagera med kalenderhändelser på din Android-telefon är annorlunda än för visning än på webben, men det borde vara.

  När du använder din telefon kan du också schemalägga händelser med Google Nu.

  Integration med andra tjänster

  Gmail-meddelanden upptäcker händelser i meddelanden och erbjuder att schemalägga händelserna i Google Kalender.

  Med lite teknisk kunskap kan du publicera offentliga kalendrar på din webbplats så att även personer utan Google Kalender kan läsa dina evenemang. Google Kalender är också tillgänglig som en del av Google Apps for Business.

  Google Kalenderöversikt: The Bottom Line

  Om du inte använder Google Kalender, borde du förmodligen vara det. Google har uppenbarligen lagt en hel del tankar i Google Kalender, och det uppträder som ett verktyg skrivet av människor som faktiskt använder det. Den här kalendern gör schemaläggningsuppgifter så enkla att du undrar vad du gjorde utan den.