Huvud fönster Vad är en GHO-fil?
fönster

Vad är en GHO-fil?

Vad är en GHO-fil?
Anonim

 • Grunderna
 • Guider och handledning
 • Installera och uppgradera
 • tips och tricks
 • byTim Fisher

  Tim Fisher har 30+ års erfarenhet av professionell teknikstöd. Han skriver felsökningsinnehåll och är chef för.

  En fil med GHO-filändelsen är en Norton Ghost Backup-fil.

  GHO-filer är fullständiga säkerhetskopior av en hel enhet, vanligtvis en hårddisk, skapad med det nu avslutade Norton Ghost-programmet från Symantec. Efter avslutandet av Norton Ghost 2013 kan GHO-filer skapas med Symantec Ghost Solution Suite.

  Vissa GHO-filer åtföljs av GHS-filer, som är delfiler som används för att lagra diskbilder på mindre lagringsenheter.

  Hur man öppnar en GHO-fil

  GHO-filer kan öppnas med Symantec Ghost Solution Suite. För ett gratis program som kan öppna GHO-filer använder du Ghost Explorer, som är ett bärbart program som låter dig extrahera vissa filer och mappar från GHO-filen och spara dem till en anpassad destination.

  På nedladdningssidan för Ghost Explorer bläddrar du ner tills du ser FTP-nedladdningslänken och klickar på den för att få Ghost Explorer.

  Om du upptäcker att ett program på din PC försöker öppna GHO-filen men det är fel applikation eller om du hellre vill ha ett annat installerat program öppna GHO-filer kan du ändra standardprogrammet för ett specifikt filändelse i Windows.

  Hur konverterar jag en GHO-fil

  GHO-filer kan återställas till en dator med den programvara som skapade GHO-filen, som Ghost Solution Suite. Du kan dock inte behandla GHO-filen som en installationsskiva och använda den för att installera ett operativsystem.

  Till exempel, även om en ISO-bild som bränns på en skiva kan användas för att installera Windows på en hårddisk, kan du inte konvertera GHO-filen till ISO och använda den för att installera Windows (eller macOS, etc.). Med andra ord kan du inte återställa GHO-filen genom att konvertera den till en ISO-fil och sedan starta upp den som du skulle göra när du installerar ett operativsystem.

  Du kan dock konvertera GHO till VHD om du vill att filen ska vara i Virtual PC Virtual Hard Disk-filformat. För att göra det, se dessa instruktioner i Symantec Connect eller Simon Rozmans handledning.

  Kan du fortfarande inte öppna din fil?

  Det är viktigt att se till att din fil slutar med .GHO-filändelsen innan du försöker öppna den med en GHO-filöppnare. Vissa filer använder en mycket liknande filändelse som kan göra det enkelt att förväxla ett annat format med filformatet Norton Ghost Backup.

  Till exempel är GHB-filer Lego Ghost Path-filer som vid första anblicken ser ut att vara relaterade på något sätt till GHO-filer. Men om du försöker öppna en GHB-fil i ett Symantec-program kommer det inte att göra vad du förväntar dig, och detsamma gäller i motsatt riktning eftersom Lego Racers videospel (som använder GHB-filer) har ingenting att göra med Norton Ghost Backup filer.

  Om du inte riktigt har en GHO-fil, dubbelkontrollera suffixet i slutet av filen och undersök bokstäverna och / eller siffrorna för att lära dig mer om programmet du behöver för att visa eller konvertera den.