Huvud webbdesign & dev Vad är geotagging?
webbdesign & dev

Vad är geotagging?

Vad är geotagging?
Anonim

Och varför ska vi geotagga våra webbsidor?

 • html
 • CSS
 • avJennifer Kyrnin

  En publicerad författare med omfattande skapande och hantering av webbplatser.

  Geotagging eller geokodning är ett sätt att lägga till geografiska metadata till foton, RSS-flöden och webbplatser. En geotag kan definiera det taggade objektets longitud och latitud. Eller så kan det definiera platsens namn eller regional identifierare. Det kan också innehålla information som höjd och lager.

  Genom att placera en geotagg på en webbsida, webbplats eller RSS-flöde tillhandahåller du information till dina läsare och till sökmotorer om webbplatsens geografiska plats. Det kan också hänvisa till platsen som sidan eller fotot handlar om. Så om du skrev en artikel om Grand Canyon i Arizona, kan du märka den med en geotag som indikerar det.

  Hur man skriver geotaggar

  Det enklaste sättet att lägga till geotaggar på en webbsida är med metataggar. Du skapar en ICBM-metatagg som inkluderar latitud och longitud i innehållet i taggen:

  Du kan sedan lägga till andra metataggar som inkluderar regionen, platsnamn och andra element (höjd osv.). Dessa heter "geo. *" Och innehållet är värdet för den taggen. Till exempel:

  Ett annat sätt du kan tagga dina sidor är att använda Geo-mikroformat. Det finns bara två egenskaper i Geo-mikroformatet: latitud och longitud. Om du vill lägga till den på dina sidor omger du helt enkelt latitud- och longitudinformation i ett intervall (eller någon annan XHTML-tagg) med titeln "latitud" eller "longitud" efter behov. Det är också en bra idé att omge hela platsen med en div eller span med titeln "geo". Till exempel:

  Det är enkelt att lägga till geotaggar på dina webbplatser.

  Vem kan (eller borde?) Använda geotagging?

  Innan du avfärdar geotagging som en modetyp eller något som bara "andra människor" bör göra bör du överväga vilka typer av webbplatser du bygger och hur geotagging kan användas för att förbättra dem.

  Geotagging webbsidor är idealiska för detaljhandelssajter och turistsidor. Varje webbplats som har en fysisk butik eller plats kan dra nytta av geotaggar. Och om du får taggade dina webbplatser tidigt kommer de sannolikt att rankas högre i geotaggade sökmotorer än dina konkurrenter som lurade och inte taggade sina webbplatser.

  Webbsidor med geotaggar används redan i ett begränsat format på vissa sökmotorer. Kunder kan komma till sökmotorn, ange sin plats och hitta webbsidor med webbplatser som är nära deras nuvarande plats. Om ditt företag är taggat är det ett enkelt sätt för kunder att hitta din webbplats. Och nu när fler telefoner kommer med GPS kan de komma till din butik även om allt du tillhandahåller är latitud och longitud.

  Men ännu mer spännande är nya webbplatser som kommer online, till exempel FireEagle. Det här är webbplatser som spårar kundplatser med hjälp av mobiltelefoner och antingen GPS-data eller triangulering. Om en kund hos FireEagle har valt att ta emot detaljhandeldata, när de går förbi en plats som har kodats med geodata, kan de ta emot kontakter direkt till sin mobiltelefon. Genom att geotagga din detaljhandels- eller turistwebbplats ställer du in den för att få kontakt med kunderna som sänder sin plats.

  Skydda din integritet och använd geotaggar

  En av de största oron för geotagging är integritet. Om du publicerar ditt husets latitud och longitud i din blogg, kan någon som inte håller med ditt inlägg komma och knacka på din dörr. Eller om du alltid skriver din blogg från ett kafé 3 mil bort från ditt hus, kan en tjuv räkna ut att du inte är hemma från dina geotaggar och rånar ditt hus.

  Det trevliga med geotaggar är att du bara behöver vara så specifik som du känner dig bekväm med att vara. Till exempel är de geotaggar som anges ovan i metataggen provet för en plats. Men de är för staden och runt 100 km radie runt denna plats. Du kanske känner dig bekväm med att avslöja den grad av noggrannhet när det gäller din plats, eftersom det kan vara nästan var som helst i länet. Du kanske inte känner dig bekväm med att tillhandahålla en exakt latitud och longitud för ditt hus, men geotaggar kräver inte det.

  Liksom med många andra integritetsproblem på webben känner många att sekretessfrågorna kring geotagging lätt kan mildras om du som kund tar sig tid att fundera över vad du gör och inte känner dig bekväm med. Det du borde vara medveten om är att platsinformation registreras om dig utan att du vet det i många fall. Din mobiltelefon tillhandahåller platsinformation till celltornen i närheten. När du skickar e-post tillhandahåller din internetleverantör information om var e-postmeddelandet skickades ifrån och så vidare. Geotagging ger dig lite mer kontroll. Och om du använder ett system som FireEagle, kan du kontrollera vem som vet din plats, hur specifikt de kan lära dig din plats och vad de får göra med den informationen.