Huvud sociala media Vad är Facebook Messenger Lite?
sociala media

Vad är Facebook Messenger Lite?

Vad är Facebook Messenger Lite?
Anonim

Om du har begränsat tålamod för sms-appar kan det här vara din go-to

När du pekar på en befintlig konversation eller startar ett nytt meddelande kommer du att märka nästan alla samma knappar på exakt samma platser som du ser i standardappen. Du kan skriva ditt meddelande i textfältet, skicka foton eller filer, spela in ett meddelande för att skicka, skicka ett Like-klistermärke, ringa en vän via telefon, starta en videochatt, visa en väns profil (som öppnas i Facebook Lite om du ha det), stäng av dem eller blockera dem.

Skillnaden mellan Messenger Lite och Standard Messenger-appen

Även om Messenger Lite innehåller de tre huvudfunktionerna i standardappen, kanske du undrar om det finns några betydande skillnader i hur dessa kärnfunktioner fungerar. Ta reda på nedan hur de kan skilja sig något från standardappen.

Hem

Din meddelandeinkorg, som finns på fliken Hem, verkar enklare än den gör i standardappen. Istället för att se olika avsnitt som vem som för närvarande är aktiva, dina senaste konversationer och dina favoriter visas du bara en enkel inkorg med dina senaste konversationer.

Kontakter

När du byter till fliken Kontakter på Messenger Lite ser du bara en lista med personer som använder antingen Messenger eller Messenger Lite (plus ett sökfält längst upp för att snabbt söka efter en viss vän). Detta är väldigt enklare jämfört med standardappen, som innehåller alternativ för att skanna vänner 'koder, bjuda in vänner, visa förfrågningar om att ansluta, lägga till vänner efter telefonnummer, ladda upp dina kontakter eller visa alla dina Facebook-vänner i alfabetisk ordning.

Profilinställningar

På fliken Profil visas ett mycket tunnare utbud av inställningar jämfört med standardappen. Du har ingen kod för vänner att skanna, inget användarnamn att kopiera eller redigera, inga berättelseinställningar eller inga hemliga konversationer. Vad du fortfarande kan göra på Messenger Lite är att konfigurera dina aviseringar och ljud, synkronisera dina kontakter från din enhet, visa meddelandeförfrågningar och växla mellan konton.

meddelanden

Du kan ganska mycket göra allt du kan i ett meddelande på Messenger Lite som i standardappen förutom att använda olika extrafunktioner och tillägg som Plats, Planer, Spel, Spotify, Gfycat och mer. När du trycker på plusteckningsikonen längst ner till vänster i ett meddelande ser du bara alternativ för att dela foton eller filer. Bilder du får heller inte laddas i full upplösning förrän du trycker på för att se dem.

Appstorlek

Storleken varierar beroende på enhet, men Messenger Lite tar ungefär 90 procent mindre lagringsutrymme än Messenger. Som ett exempel väger Messenger Lite (version 34.0.0.17.184) på ​​27, 58MB på en Samsung Galaxy Tab A medan Messenger (version 187.0.0.29.100) är en 237MB enorm. Användningen av minnet minskas också med hälften eller mer när du använder Messenger Lite istället för Messenger.

Data och Wi-Fi

Utan alla extra skrymmande funktioner behöver Messenger Lite inte arbeta så hårt och sparar därför värdefull data på din mobila dataplan (plus batteritid som en extra bonus). Och precis som Facebook Lite har Messenger Lite designats för att köra i 2G-nätverk och fungera effektivt även i områden med instabila eller långsamma internetanslutningar.

Vad används Messenger Lite bäst för?

Messenger Lite kan användas på alla kompatibla Android-enheter, men du kommer att upptäcka att den verkligen lyser i vissa situationer och för specifika typer av enheter. Messenger Lite används bäst för:

 • Decluttering av alla onödiga Messenger-funktioner för att bara använda den för meddelanden och videosamtal
 • Äldre eller billigare Android-enheter med begränsad processorkraft
 • Enheter med begränsat lagringsutrymme
 • Enheter med begränsade mobildataplaner
 • Anslutningar till instabila eller låghastighetsnätverk (till exempel på landsbygden)

Om din enhet är ganska ny och har anständigt lagringsutrymme kan den sannolikt hantera kraften och storleken på standardappen. På samma sätt, om du inte har något emot de tillagda funktionerna som Messenger erbjuder och faktiskt föredrar att använda dem, kanske du vill hålla fast vid det eftersom Messenger Lite tar bort de flesta av dem förutom för grundläggande meddelanden och videosamtal.

Hur man laddar ner Messenger Lite

Messenger Lite är endast för Android-enheter och tillgängligt från Google Play. Du kan fortfarande använda den även om du är inloggad på Facebook / Messenger på andra enheter (iOS, Android, webb) eller samma Android-enhet med den vanliga Messenger-appen.

Följ instruktionerna nedan och ladda ner och installera Messenger Lite.

 1. Besök Google Play Store på din Android-enhet.

 2. Använd sökfältet eller din röst högst upp för att söka efter "Messenger Lite."

 3. Välj Messenger Lite-appen från dina sökresultat.

 4. Klicka på Installera . Appen bör slutföra installationen ganska snabbt eftersom det inte tar mycket utrymme.

 5. När installationen är klar klickar du på OPEN .

 6. Om du redan har den vanliga Facebook-appen eller Facebook Lite-appen installerad på din enhet och du är inloggad på ditt konto, kan Messenger Lite använda dem för att automatiskt hämta dina inloggningsuppgifter. Tryck på Fortsätt för att logga in.

 7. Om du inte har några Facebook-appar installerade eller om du inte är inloggad kan du behöva ange dina inloggningsuppgifter manuellt. Klicka på Logga in .