Huvud sociala media Vad är Facebook Lite?
sociala media

Vad är Facebook Lite?

Vad är Facebook Lite?
Anonim

Använd Facebook med äldre telefoner, begränsade dataplaner och dåliga internetanslutningar

Du kan bläddra, gilla, kommentera, lägga till vänner och göra allt du normalt gör på Facebook. Du kommer inte att märka att många funktioner saknas, och du kan till och med använda några av de nyare funktionerna som Facebook har lagt till - till exempel Berättelser (genom att trycka på Lägg till i berättelsen på ditt hemfoder) eller Reaktioner (genom att trycka på för att hålla ned Gilla- knappen på alla inlägg, som ger upp en uppsättning av sex reaktioner du kan välja).

Sammantaget är Facebook Lite utformad för att vara enkel och intuitiv att använda. Det fungerar mycket snabbt och effektivt så att du kan spendera mer tid med att använda Facebook och mindre tid på att vänta på att saker laddas.

Skillnader mellan Facebook Lite och Standard Facebook-app

Nu när du vet att du kan använda Facebook Lite nästan exakt på samma sätt som du redan använder den ursprungliga Facebook-appen kanske du undrar vad de specifika skillnaderna är mellan de två apparna. Här är en kort jämförelse mellan huvudfunktionerna för dig.

Appstorlek

Det varierar beroende på enhet, men du kan förvänta dig att Facebook Lite tar cirka 95 procent mindre lagringsutrymme än den ursprungliga Facebook-appen. Som ett exempel tar Facebook Lite (version 117.0.0.8.98) upp 13, 7 MB jämfört med 239 MB för den ursprungliga Facebook-appen (version 195.0.0.35.99) på Samsung Galaxy Tab A.

Batteribruk

Enligt utvecklaren Abdou Belghalem som genomförde ett experiment mellan de två apparna, kan Facebook Lite spara mer än 50 procent av batterikraften jämfört med den ursprungliga Facebook-appen.

Data och Wi-Fi

För att spara data när du använder Facebook Lite, foton som visas i lägre upplösning, videor är inte inställda på autoplay och det finns ingen automatisk uppdateringsfunktion. Standardappen är å andra sidan byggd för att stödja högkvalitativa medier medan nyhetsflödet uppdateras med ofta intervall. Facebook Lite har också utformats för att fungera smidigt i 2G-nätverk eller i områden med dåliga signaler.

App-prestanda

Eftersom Facebook Lite använder färre systemresurser och mindre ström laddas den snabbt, kör smidigt och fungerar mycket effektivt. Standardappen kan hålla sig lite beroende på enhet och anslutning.

Om du är van vid den ursprungliga appen, kanske du märker en mycket liten skillnad mellan tiden det tar att ta en ny åtgärd på Facebook Lite. Det märks knappt, men medan den ursprungliga appen stöder omedelbara övergångar från en åtgärd till nästa, är Facebook Lite designad på ett sätt där var och en är en ny händelse.

Gränssnitt och övergripande layout

Facebook Lite ser totalt sett mindre rörig ut jämfört med den ursprungliga appen även om den har nästan alla samma funktioner. Vissa säger att Facebook Like har ett lite mer daterat utseende, med blockliknande element som är större än nödvändigt. Vissa knappar och ikoner kan också vara mindre och enklare medan mer avancerad grafik inte finns någonstans att se.

Vad används Facebook Lite bäst för?

Alla med en kompatibel Android-enhet kan använda Facebook Lite, men det är särskilt användbart för användare med specifika enheter och i specifika situationer. Facebook Lite passar bäst för:

  • Äldre eller billigare Android-enheter med begränsad processorkraft
  • Enheter med begränsat lagringsutrymme
  • Enheter med begränsade mobildataplaner
  • Anslutningar till instabila eller låghastighetsnätverk (till exempel på landsbygden)

I grund och botten, om din nuvarande Android-enhet är relativt ny med bra hårdvara och tillräckligt med lagringsutrymme, har du en generös dataplan och / eller din anslutning är vanligtvis stark och pålitlig, kanske du bara vill hålla fast vid att använda den vanliga Facebook-appen.

Hur man laddar ner Facebook Lite

Facebook Lite är endast tillgängligt för Android-enheter från Google Play. Du kan fortfarande använda den även om du är inloggad på ditt Facebook-konto på andra enheter (iOS, Android, webb) eller samma Android-enhet med den vanliga Facebook-appen.

  1. Besök Google Play Store på din Android-enhet.

  2. Använd sökfältet eller din röst högst upp för att söka efter "Facebook Lite."

  3. Välj Facebook Lite-appen från dina sökresultat.

  4. Klicka på Installera . Appen bör slutföra installationen ganska snabbt eftersom det inte tar mycket utrymme.

  5. När installationen är klar klickar du på OPEN .

  6. Ange dina inloggningsuppgifter för ditt Facebook-konto i de givna fälten och tryck sedan på Logga in .