Huvud sociala media Vad är Facebook?
sociala media

Vad är Facebook?

Vad är Facebook?
Anonim

Lär dig varför så många inte kan hålla sig borta från Facebook

 • Instagram
 • Twitter
 • Pinterest
 • Sociala nätverk
 • av Daniel Nations

  325

  325 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  Facebook är en webbplats för socialt nätverk där användare kan posta kommentarer, dela foton och lägga länkar till nyheter eller annat intressant innehåll på webben, chatta live och titta på kortformad video. Du kan till och med beställa mat på Facebook om det är vad du vill göra. Delat innehåll kan göras offentligt tillgängligt, eller det kan bara delas mellan en utvald grupp vänner eller familj eller med en enda person.

  Hur det började

  Facebook började i februari 2004 som ett skolbaserat socialt nätverk vid Harvard University. Det skapades av Mark Zuckerberg tillsammans med Edward Saverin, båda studenter på högskolan. Det var förrän 2006 som Facebook öppnade för 13 år eller äldre och startade och snabbt förbi MySpace som det mest populära sociala nätverket i världen.

  Facebooks framgång kan tillskrivas dess förmåga att vädja till både människor och företag och dess förmåga att interagera med webbplatser runt webben genom att tillhandahålla en enda inloggning som fungerar på flera webbplatser.

  Sevärdheter på Facebook

  Facebook är användarvänligt och öppet för alla. Även de minst tekniska sinnade personerna kan registrera sig och börja posta på Facebook. Även om det började som ett sätt att hålla kontakten eller återansluta med länge förlorade vänner, blev det snabbt älsklingen för företag som kunde närma sig en publik och leverera annonser direkt till de människor som mest troligt vill ha sina produkter eller tjänster.

  Facebook gör det enkelt att dela foton, textmeddelanden, videor, statusposter och känslor på Facebook. Webbplatsen är underhållande och ett regelbundet dagligt stopp för många användare.

  Till skillnad från vissa sociala nätverkssajter tillåter inte Facebook innehåll för vuxna. När användare överträder och rapporteras förbjuds de från webbplatsen.

  Facebook erbjuder en anpassningsbar uppsättning sekretesskontroller, så att användare kan skydda sin information från att komma till tredje part.

  Nyckelfunktioner på Facebook

  Här är några funktioner som gör Facebook så populärt:

  • Facebook låter dig upprätthålla en vänlista och välja sekretessinställningar för att skräddarsy vem som kan se innehåll i din profil.
  • Med Facebook kan du ladda upp foton och underhålla fotoalbum som kan delas med dina vänner.
  • Facebook stöder interaktiv onlinechatt och möjligheten att kommentera på din väns profilsidor för att hålla kontakten, dela information eller säga "hej".
  • Facebook stöder gruppsidor, fansidor och affärssidor som låter företag använda Facebook som ett medel för marknadsföring av sociala medier.
  • Facebooks utvecklarnätverk levererar avancerade funktionalitets- och intäktsalternativ.
  • Du kan strömma video live med Facebook Live.
  • Chatta med Facebook-vänner och familjemedlemmar eller visa Facebook-bilder automatiskt med Facebook Portal-enheten.

  Komma igång med Facebook

  Om du vill se själv varför 2 miljarder månatliga besökare inte kan hålla sig borta från Facebook, registrera dig för ett gratis Facebook-konto online, lägg till profil och täck foton och sök efter personer du känner för att starta din vänlista. Du kommer att vara en del av sociala medier juggernaut innan du vet det.