Huvud webbsökning Vad är Dogpile, och hur använder jag det?
webbsökning

Vad är Dogpile, och hur använder jag det?

Vad är Dogpile, och hur använder jag det?
Anonim

 • Det bästa på webben
 • Säkerhet och integritet
 • Att köra en webbplats
 • byTim Fisher

  Tim Fisher har 30+ års erfarenhet av professionell teknikstöd. Han skriver felsökningsinnehåll och är chef för.

  145

  145 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  Dogpile är en metasökmotor, vilket innebär att den får resultat från flera sökmotorer och kataloger och sedan presenterar dem kombinerade för användaren. Dogpile får för närvarande sina resultat från Google, Yahoo, Bing och mer.

  Enligt Dogpile kan deras metasearch-teknik "söka 50% mer av webben än någon enskild sökmotor", vilket utvärderas av en oberoende sökmotorekspert som verifierade sin metod och validerade att deras metasearch-teknik kan hämta 50% eller fler ytterligare resultat.

  Dogpile-startsidan

  Användare ser Arfie på första sidan. Hemsidan är relativt ren och ren, med ett bra val av färger. Sökfältet ligger i mitten av hemsidan, med textflikval precis ovanpå. Under Arfie finns det länkar till verktygsfältet, Dagens skämt, SearchSpy, ett sätt att se antingen familjevänliga eller ofiltrerade realtidswebsökningar, kartor, väder och ett alternativ att lägga till Dogpile-sökning på din webbplats.

  Det finns också favorithämtningar, med vad som ser ut att vara de sex mest sökta efterfrågorna vid en gång, även om denna lista inte verkar vara helt korrekt (hundinfluensa är den mest sökta efter en fråga?). Du kanske tycker att Arfies Most Wanted skulle vara en bättre indikator på vad de flesta sökte efter.

  Söker med Dogpile

  En testsökning gav resultat med kombinerade resultat från de olika sökmotorerna och katalogerna som Dogpile drar ifrån, men det finns en annan kolumn till höger med frågan "Letar du efter …" som hade mycket bättre sökfrågor och därefter bättre resultat.

  Användare kommer att märka knappar högst upp i sina sökresultat, inklusive "Bästa av alla sökmotorer", "Google", "Yahoo Search", "MSN Search", etc. Klicka på någon av dessa knappar och sökresultaten kommer nu att markera objekt som specifikt kommer från den sökmotorn i en kolumn till höger.

  Varför skulle användare vilja ha resultat från flera olika sökmotorer? Sökmotorer kommer att ge dramatiskt olika resultat för samma sökfråga.

  Här är några andra detaljer om specifika funktioner i Dogpiles funktioner:

  • Bildsökning: Dogpiles Bildsökning ger bra resultat, inklusive bättre förslag på sökfrågor.
  • Ljud- och videosökning : Testsökningar för ljudsökning får resultat från Yahoo Search, SingingFish och mer. De flesta av dessa ljudresultat har en snabb trettiosekundig förhandsvisning, men en hel del av dem var tillgängliga i full längd. Videosökningen drivs också av Yahoo Search, SingingFish med mera, och liknade ljudsökningen i förhandsvisningar och resultat i full längd.
  • Nyhetssökning : Nyhetssökning kan sorteras efter relevans och datum, med sökresultaten från källor lika varierade som Fox News, ABC News och Topix. Gula och vita sidorsökningarna är standard, med fält att söka efter företagsnamn, individuellt namn osv. Genom alla dessa olika sökningar (med undantag för gula och vita sidorna) är den allestädes närvarande funktionen "Letar du efter" alltid där, styr användare till bättre formulerade sökfrågor.
  • Metasökfunktioner: Dogpiles jämförelse motorer demo är en vänlig introduktion till hur metasearch-motorer fungerar, med ett realtid Venn-diagram för att visa hur tre olika sökmotorer (Google, Yahoo och MSN), hämtar resultat och hur få av dem faktiskt överlappa varandra.
  • Avancerad sökning : Avancerad sökning ger användare möjlighet att begränsa dina sökningar med exakta ordfraser, språkfilter, datum, domänfilter eller vuxenfilter. Det finns också möjlighet att ställa in sökinställningar, med möjligheten att anpassa standard sökinställningar.

  Dogpile: En användbar sökmotor

  Möjligheten att söka i flera stora sökmotorer och kataloger samtidigt är inte bara en tidssparare, utan det är användbart att jämföra resultat. En av de bästa funktionerna i Dogpile är sökförslagen eftersom förslagen kan vara mycket bättre än vad den genomsnittliga sökaren kan komma på.

  Sökmotorer byter ofta. Informationen i denna artikel är aktuell när detta skrivs; den här artikeln kommer att uppdateras när mer information eller funktioner om metasearch-motor Dogpile släpps.