Huvud fönster Vad är en DDL-fil?
fönster

Vad är en DDL-fil?

Vad är en DDL-fil?
Anonim

Hur man öppnar, redigerar och konverterar DDL-filer

 • Grunderna
 • Guider och handledning
 • Installera och uppgradera
 • tips och tricks
 • byTim Fisher

  Tim Fisher har 30+ års erfarenhet av professionell teknikstöd. Han skriver felsökningsinnehåll och är chef för.

  En fil med DDL-filändelsen är en SQL Data Definition Language-fil. Dessa är vanliga textfiler som innehåller kommandon som används för att beskriva strukturen i en databas, som dess tabeller, poster, kolumner och andra fält.

  Med tanke på att vissa syntaxregler följs, kan en DDL-fil till exempel använda CREATE-kommandot för att bygga domäner, teckenuppsättningar och tabeller. Andra kommandoexempel inkluderar DROP, RENAME och ALTER.

  Termen DDL används också i allmän mening för att beskriva alla språk som hänvisar till data eller datastrukturer, så inte varje datadefinitionsspråkfil använder .DDL-filändelsen. Faktum är att många SQL Data Definition Language-filer slutar i .SQL.

  Hur man öppnar en DDL-fil

  DDL-filer kan öppnas med EclipseLink eller IntelliJ IDEA. Ett annat sätt att öppna en DDL-fil är med ett program som stöder läsning av textfiler, liksom de som vi har valt hand i listan över Bästa gratis textredigerare.

  På IntelliJ IDEA-nedladdningssidan finns två länkar för Windows-, macOS- och Linux-programmet. En nedladdning ger dig Ultimate-utgåvan och den andra är för Community-utgåvan. Båda kan öppna och redigera DDL-filer men bara gemenskapsalternativet är open source och gratis; den andra är gratis bara under provperioden.

  Om du upptäcker att ett program på din dator försöker öppna DDL-filen men det är fel applikation eller om du hellre vill ha ett annat installerat program öppna DDL-filer, se vår guide för att göra den ändringen i Windows.

  Hur konverterar du en DDL-fil

  De flesta filtyper kan konverteras med en gratis filkonverterare, men jag känner inte till några specifika som kan konvertera filer som slutar med .DDL. Eftersom det här filtillägget verkar vara ganska ovanligt är det osannolikt att det finns många alternativ för att konvertera DDL-filer till olika format.

  Men en sak du kan prova är att öppna DDL-filen med en av filöppnarna ovan och sedan använda programmets File eller Export-meny för att spara filen i ett annat format. De flesta program stöder denna typ av omvandling, så det finns en god chans att de som är länkade ovan också gör det.

  Ett annat alternativ är att använda den kostnadsfria online Code Beautify-omvandlaren. Det kan konvertera massor av textbaserade format till andra liknande filformat, så det kan visa sig vara användbart vid konvertering av texten i en DDL-fil till något annat format. Om det fungerar kopierar du bara utmatningstexten från konverteringen och klistrar in den i en textredigerare så att du kan spara den med rätt filändelse.

  Även om jag inte är helt säker på hur praktisk den här typen av konvertering är, har IBM denna Splitting DDL-handledning som kan vara användbar om du använder DDL-filen med IBM Redbooks.

  Öppnar din fil fortfarande inte?

  Ett troligt skäl till varför du inte kan öppna din fil även efter att du provat DDL-öppnarna ovan är för att du förvirrar en annan fil för en som använder filändelsen .DDL. Vissa filändelser ser väldigt lika ut, men det betyder inte att deras filformat är relaterade.

  Till exempel kan du se hur lätt det skulle vara att förvirra en DLL-fil för en DDL-fil även om de inte öppnar med samma program eller använder samma format. Om du verkligen har att göra med en DLL-fil får du definitivt ett fel eller oväntade resultat om du försöker öppna en med en DDL-filöppnare och vice versa.

  Detsamma gäller för DDD-filer. Dessa är antingen Alpha Five Data Dictionary-filer eller GLBasic 3D-datafiler, men inget av dessa format har något att göra med SQL Data Definition Language-filer. Precis som med DLL-filer behöver du ett helt separat program för att öppna dem.

  Om du inte riktigt har en DDL-fil ska du undersöka filändelsen som är kopplad till slutet av din fil. På så sätt kan du ta reda på vilket format det är i och vilka program som är kompatibla med den specifika filen.