Huvud ny & nästa Vad är Data Mining?
ny & nästa

Vad är Data Mining?

Vad är Data Mining?
Anonim

Stora företag vet mer om dig än du någonsin kunde föreställa dig. Här är hur

 • 5G trådlös
 • 3D-design
 • 3d-utskrivning
 • Smart hem
 • Raspberry Pi
 • avRenée Lynn Midrack

  En ordsmed som ägnar sig åt att rädda planeten jorden genom teknikens underverk.

  40

  40 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  Data mining är analysen av stora mängder data för att upptäcka mönster och kunskap. I själva verket är data mining också känd som data discovery eller kunskapsupptäckt.

  Data mining använder statistik, principer för maskininlärning (ML), artificiell intelligens (AI) och stora mängder data (ofta från databaser eller datasätt) för att identifiera mönster på ett sätt som är så automatiserat och användbart som möjligt.

  Vad gör Data Mining?

  Data mining har två huvudmål: beskrivning och förutsägelse. Först beskriver data mining information och kunskap som erhållits från analys av mönster i data. För det andra använder data mining beskrivningarna av erkända datamönster för att förutsäga framtida mönster.

  Om du till exempel har spenderat tid på att surfa på en shoppingwebbplats för böcker om hur du identifierar olika typer av växter, loggar datagruvtjänsterna som arbetar bakom kulisserna på den webbplatsen en beskrivning av dina sökningar i samband med din profil. När du loggar in igen två veckor senare använder webbplatsens data mining-tjänster beskrivningarna av dina tidigare sökningar för att förutsäga dina aktuella intressen och erbjuder personliga shoppingrekommendationer som innehåller böcker om identifiering av växter.

  Hur Data Mining fungerar

  Data mining fungerar med algoritmer, uppsättningar av instruktioner som berättar en dator eller bearbetar hur man gör en uppgift, för att upptäcka olika typer av mönster inom data. Några av de olika metodigenkänningsmetoderna som används vid dataanvinning inkluderar klusteranalys, anomalidetektering, associeringsinlärning, datainhängighet, beslutsträd, regressionsmodeller, klassificeringar, upptäckt av avlägsna ytor och neurala nätverk.

  Även om data mining kan användas för att beskriva och förutsäga mönster i alla olika typer av data, är användningen som många människor möter oftast, även om de inte inser det, att beskriva mönster i dina köpval och beteenden för att förutsäga sannolikt framtida köp beslut.

  Har du som exempel undrat hur Facebook alltid verkar veta vad du tittat på online och visar annonser i din nyhetsfeed relaterad till andra webbplatser du har besökt eller dina webbsökningar? Facebook data mining använder information lagrad i din webbläsare som spårar dina aktiviteter, till exempel cookies, tillsammans med sin egen kunskap om dina mönster baserat på din tidigare användning av Facebooks tjänst för att upptäcka och förutsäga produkter eller erbjudanden du kanske är intresserad av.

  Vilken typ av data kan brytas?

  Beroende på tjänsten eller butiken (fysiska butiker använder även data mining) kan en överraskande mängd data om dig och dina mönster brytas. Uppgifter som samlas in om dig kan innehålla vilken typ av fordon du kör, var du bor, platser du har rest, tidskrifter och tidningar du prenumererar på och om du är gift eller inte. Det kan också bestämma om du har barn eller inte, vad dina hobbyer är, vilket band du gillar, dina politiska lutningar, vad du köper online, vad du köper i fysiska butiker (ofta genom belöningskort för kundlojalitet) och alla detaljer du delar om ditt liv på sociala medier.

  Till exempel använder återförsäljare och modebaserade publikationer riktade till tonåringar insikter från datagruvfoton på sociala mediatjänster som Instagram och Facebook för att förutsäga modetrender som kommer att locka till tonårshoppare eller läsare. Insynen som upptäckts genom datainsamling kan vara så exakt att vissa återförsäljare till och med kan förutsäga om en kvinna kan vara gravid, baserat på mycket specifika förändringar i hennes köpval. Återförsäljaren Target rapporteras vara så noggrann med att förutsäga graviditet baserat på mönster i köphistorik att det skickade kuponger för babyprodukter till en ung dam och gav bort sin graviditetshemlighet innan hon berättade för sin familj.

  Datainsamling finns överallt, men mycket av den information som upptäcks och analyseras om våra köpvanor, personliga preferenser, val, ekonomi och onlineaktiviteter används av butiker och tjänster för att förbättra kundupplevelsen.