Huvud Fönster Vad är en CXF-fil?
Fönster

Vad är en CXF-fil?

Vad är en CXF-fil?
Anonim

Hur man öppnar, redigerar och konverterar CXF-filer

 • Grunderna
 • Guider och handledning
 • Installera och uppgradera
 • tips och tricks
 • byTim Fisher

  Tim Fisher har 30+ års erfarenhet av professionell teknikstöd. Han skriver felsökningsinnehåll och är chef för.

  En fil med CXF-filändelsen är förmodligen en Picasa Collage-fil. De skapas av Picasa fotoredigerare och arrangörsprogram när ett collage byggs och sedan sparas med bildfilerna. CXF-filen behåller sökvägarna och positionerna för fotona som används i collagen.

  Chemical Abstracts Exchange Format-filer som lagrar molekylär data använder CXF-filändelsen också.

  Andra CXF-filer kan vara Cuttlefish-filer med utökat format, Koordinater Export Export-filer eller Color Exchange Format-filer.

  Hur man öppnar en CXF-fil

  Picasa Collage-format CXF-filer kan öppnas med Googles Picasa. Denna typ av CXF-fil är faktiskt bara en textfil, så alla textredigerare kan också öppna den om du behöver se bildvägarna och andra saker som lagras i själva filen.

  Picasa är inte längre tillgängligt från Google, men länken ovan är fortfarande ett giltigt sätt att få Picasa om du behöver den senaste versionen för att öppna och använda CXF-filen. Det finns också en Mac-version av Picasa här.

  Om din CXF-fil är en Chemical Abstracts Exchange Format-fil, kan CAS SciFinder och STN Express öppna den.

  Vissa CXF-filer lagrar värden för en graf som används med verktyget Visualization verktyg för Cuttlefish, i vilket fall det programmet används för att öppna dem.

  Använd CXeditor om du behöver öppna en CXF-fil som är en Coordinates Export Format-fil.

  Om du tror att din CXF-fil är en Color Exchange Format-fil kan du läsa mer om dem på X-Rite. Filer i detta format är XML-baserade filer som lagrar saker som färgmätningar. Du kan öppna en med valfri textredigerare eller XML-visare. Notepad ++ är ett populärt exempel.

  Om du upptäcker att ett program på din dator försöker öppna SRF-filen men det är fel applikation eller om du hellre vill ha ett annat installerat program öppna SRF-filer kan du ändra standardprogrammet för en viss filändelse.

  Hur konverterar jag en CXF-fil

  Jag tvivlar inte på att du kan konvertera en Picasa Collage-fil till ett annat textbaserat format om du verkligen ville, men jag kan inte föreställa mig en anledning till det. CXF-filen förklarar hur collagen ska visas i Picasa-programmet, så att ändra den till något annat format skulle göra collagen oanvändbar.

  Jag har inte testat det själv, men jag är säker på att ett program som CAS SciFinder eller STN Express kan exportera en CXF-fil till ett annat format.

  Detsamma gäller för Cuttlefish - de flesta program har en Export eller Spara som menyalternativ som kan användas för att spara filen i ett annat format.

  CXeditor kan exportera en CXF-fil för Coordinates Export Format till SVG, KML, EMF, AI eller XAML.

  Om din CXF-fil är en Color Exchange Format-fil kan du definitivt spara den XML-baserade filen i ett annat textformat med Notepad ++ eller en annan textredigerare, men att ändra formatet verkar inte vara användbart här.

  Kan du fortfarande inte öppna filen?

  CXF-filer ser väldigt lika ut som filer som har XCF-, CXD-, CVX- eller CFX-tillägg, men de har ingenting att göra med varandra.

  Om du dubbelkontrollerar filändelsen på din fil och upptäcker att den inte verkligen läser som .CXF, undersöka filändelsen du ser så att du kan hitta mer information om formatet den är i och program / program som kan öppna den.