Huvud fönster Vad är en CRW-fil?
fönster

Vad är en CRW-fil?

Vad är en CRW-fil?
Anonim

Hur man öppnar, redigerar och konverterar CRW-filer

 • Grunderna
 • Guider och handledning
 • Installera och uppgradera
 • tips och tricks
 • byTim Fisher

  Tim Fisher har 30+ års erfarenhet av professionell teknikstöd. Han skriver felsökningsinnehåll och är chef för.

  En fil med CRW-filändelsen är en Canon Raw CIFF Image-fil. Dessa filer är obearbetade och okomprimerade bilder tagna med en Canon digital kamera. CRW-filer är strukturerade på samma sätt som TIFF-filformatet.

  CRW-formatet används inte längre i nyare Canon-kameror eftersom det har ersatts av CR2-formatet. Den sista specifikationen för formatet är version 1.0 Revision 4, daterad i slutet av 1997. Du kan läsa allt om det i CIFF-specifikationen i bilddatafil [PDF].

  De tidigare digitala kamerorna som stöder CRW-formatet inkluderar Canons EOS6D, EOSD30, EOSD60, EOS10D, EOS300D, Powershot Pro1, Powershots G1-G6 och Powershots S30-S70.

  Canon Raw CIFF Image-filformat liknar andra råa bildfiler tagna av andra digitala kameror, som Sonys ARW, Nikons NEF, Fuji's RAF och Olympus 'ORF-filformat.

  Hur man öppnar en CRW-fil

  Du kan öppna en CRW-fil gratis med IrfanView, XnView, Microsoft Windows Photos, Able RAWer, RawTherapee och Microsoft Windows Live Photo Gallery (med Microsoft Camera Codec Pack installerat).

  Programvaran som levereras med en Canon-kamera bör också kunna öppna bilder som är sparade i CRW-format.

  Om din CRW-fil inte öppnas i dessa program föreslår jag att den körs genom en av de filomvandlare som nämns nedan så att du kan spara bilden i ett format som känns igen av de flesta bildvisare.

  Även om dessa program inte är gratis, bör du också kunna öppna en CRW-fil med Adobe Photoshop, Adobe Lightroom, ACD Systems Canvas, XARA Photo & Graphic Designer, AZImage och förmodligen några andra populära foto- och grafikverktyg också.

  Om inget av dessa program kan öppna din fil, se till att du läser filändelsen korrekt och att det inte riktigt är en fil som bara har en liknande filändelse som en ESW, CRX, ARW eller RWT.

  Om du upptäcker att ett program på din dator försöker öppna CRW-filen men det är fel applikation eller om du hellre vill ha ett annat installerat program öppna CRW-filer, se vårt Hur man ändrar standardprogrammet för en specifik filändelseguide för att göra den förändringen i Windows.

  Hur konverterar jag en CRW-fil

  Det finns många olika gratis filkonverterare som kan konvertera populära bildformat som PNG, JPG, GIF, etc., men det snabbaste sättet att konvertera CRW-filer är Zamzar eftersom det är en online-filkonverterare. Online-omvandlare betyder att du inte behöver ladda ner ett konverteringsverktyg, men avvägningen är att du måste ladda upp din fil till webbplatsen och sedan ladda ner den konverterade.

  Zamzar konverterar CRW-filer till JPG, PNG, TIFF, PDF och flera andra bildformat. En annan online CRW-omvandlare som liknar Zamzar är CRW Viewer, men jag har inte provat det själv för att se att det fungerar.

  Om du vill konvertera CRW till DNG kan du göra det med Adobe DNG Converter.