Huvud fönster Vad är en CR2-fil?
fönster

Vad är en CR2-fil?

Vad är en CR2-fil?
Anonim

 • Grunderna
 • Guider och handledning
 • Installera och uppgradera
 • tips och tricks
 • byTim Fisher

  Tim Fisher har 30+ års erfarenhet av professionell teknikstöd. Han skriver felsökningsinnehåll och är chef för.

  221

  221 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  En fil med CR2-filändelsen är en Canon Raw version 2-bildfil skapad av en Canons digitala kamera. CR2-filer är baserade på TIFF-filspecifikationen, så de är vanligtvis av hög kvalitet, okomprimerade och stora.

  3D-modelleringsprogrammet som heter Poser använder också CR2-filer. I stället för att lagra foton är Poser CR2-filer emellertid teckenriggningsfiler som används för att hålla information om mänskliga detaljer som leder och ben och var och hur mycket de böjs.

  Hur man öppnar en CR2-fil

  CR2-filer kan öppnas med gratisprogram som IrfanView, CR2 Image Viewer och UFRaw. Vissa versioner av Windows låter dig visa CR2-filer med ursprung (till exempel i en mappvy) men bara om Microsoft Camera Codec Pack eller Canon RAW Codec-programvara är installerat.

  Även om det verkligen inte är gratis, är Adobe Photoshop ett annat populärt program som används för att arbeta med CR2-filer. Den kan justera temperatur, ton, exponering, kontrast, vita, skuggor och mer. MAGIX Xara Photo & Graphic Designer kanske också kan öppna och redigera CR2-filer.

  Om du har att göra med en riggfil för Poser-karaktär, bör Smith Micro's Poser-programvara användas för att öppna den. Andra liknande applikationer stöder också formatet, som DAZ 3D: s DAZ Studio och Autodesk's 3ds Max.

  Hur konverterar jag en CR2-fil

  Adobe DNG Converter är ett gratis CR2 till DNG-konverteringsverktyg från Adobe. Det stöder inte bara CR2-filer utan massor av andra råa bildfilformat som troligen skapades på andra typer av digitalkameror.

  För att konvertera en CR2 till ett annat bildformat, börja med en av tittarna och se vilken typ av export eller spara alternativ du har. Med gratis CR2 Image Viewer kan till exempel CR2-filer exporteras till vanliga format som JPG, TIFF, PNG och GIF.

  Med tanke på vad de är och var de kommer ifrån, är det inte förvånande att CR2-filer kan vara stora, så att använda en online CR2-omvandlare är förmodligen inte den bästa lösningen eftersom du måste ladda upp varje CR2-fil du vill konvertera. Men om du går den här vägen, prova Zamzar.

  Din bättre satsning är en gratis programvarubaserad filkonverterare. De flesta är enkla att använda och arbeta med alla operativsystem. Beroende på vilken du väljer, hittar du stöd för att konvertera CR2 till JPG, TIFF, GIF, PNG, TGA, BMP och andra format, inklusive PDF.

  Du kanske kan konvertera en Poser-tecken riggfil med Poser-programmet. Andra program som kan importera filen kan antagligen exportera CR2-filen till ett annat format.